Sonda vezicala urniara - pot aparea probleme?
Buna ziua. Ce probleme pot aparea la introducerea sondei in vezica urniara la femei. Pot fi probleme daca sonda este tinuta non stop pe o perioada nedeterminata? va multumesc
5 comentarii
Daca este intretinuta igienic si corespunzator, nu exista decat un risc, acela ca dupa scoatere, o perioada sa apara incontinenta urinara. Adica, muschii locali "sa-si uite rolul" si sa apara urinarea necontrolata.
Sanatate!
Sanatate!
Va multumesc. Puteti va rog sa-mi spuneti mai detaliat ce inseamna igenic si corespunzator. multumesc
Asistenta/medicul care introduce sonda sa o faca cat mai steril, sa fie igienizat locul dupa cum se recomanda, zilnic, sau de mai multe ori pe zi, sa se urmareasca prin analize ale urinei daca apar bacterii etc. Cand se pune sonda, intrebati exact ce este de facut, este de datoria celui care face procedura sa va spuna ce este de urmarit exact, in cazul fiecarui pacient in parte, cu particularitatile fiecaruia, mai ales daca pacientul se afla la domiciliu.
DE CAT TIMP TI-A SCOS SONDA SI AI INCONTINENTA URINARA?
Eu stiu ca nu se tine mai mult de maxim 2-3 zile, pentru ca poate exista riscul aparitiei unei infectii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0viata sexuala depa sonda cook
- 0Contact sexual cu sonda JJ
- 0Cateter urinar si uretroplastie - lichid galben albicios si lipicios pe langa sonda urinara
- 0Sonda tieman cusuta de preput
- 0Sonda foley latex
Mai multe informații despre: sonda vezicala