Sinuzita, tinitus

15-10-2023
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Buna ziua!
Sunt femeie, am 30 de ani.
Sufar de tinitus de aproape 2 ani.
In urma unui rmn facut la cap recent mi s-a mentionat: Discreta ingrosare de mucoasa de cauza inflamatorie la nivelul celulelor etimoidale si sinusului maxilar stang.

Cam din perioada in care am avut o raceala mai mare am inceput sa aud zgomote in cap.(acum 2ani)
Sa fie oare cauza pentru tot ceea ce patesc cu acest zgomot, inflamartia vazuta la RMN?
Asta ar insemna ca am o sinuzita cronica ?
Mentionez ca am zile in care tinitusul este foarte tare destul de dese in ultima vreme, si efectiv nu mai aud cum trebuie(mentionez ca am consulturi la orl si totul e bine). Totodata atunci cand zgomotul e mai tare in cap, am dureri la ceafa uneori, in crestetul capului + ca ma trezesc dimineata si cu nara stanga infundata(tinitusul este la stanga).
Teoria mea este aceea ca atunci cand am tinitusul mai tare si nu aud cum trebuie (aud zgomote, dar nu inteleg cuvintele mereu desi sunt aproape de interlocutori) am mucus blocat prin sinusuri, pe la urechi.
M-am documentat pr internet si am simptome asemanatoare cu sinuzita etmoidala/sfenoidala.
Am facuta o programare la orl pentru interpretare rmn si consult, dar este peste 2 saptamani de abia.
Intre timp eu am zgomotul foarte tare si de abia ma pot descurca.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Ma puteti ajuta cu un sfat, un tratament pentru a elimina inflamatia care exista? Provizoriu macar…
Ps. Am incercat inhalatii, iar zgomotul se inrautateste.
11 comentarii
1
15-10-2023, ora 15:06
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Daca auziti zgomote in urechi poate fi si de la o disfunctie atm. Puteti sa incercati si la un chirurg maxilo facial, sa vedeti ce va spune.

La mine, cel putin asta e problema. In schimb, eu am rinita, nu am sinuzita, asa mi-a iesit si mie pe CT, si a zis un medic ORL ca poate sa fie de la asta. Cand am nasul infundat am vazut ca urechile imi tiuie mai tare. Dar vedeti ce va spune la ORL cel mai bine.
0
15-10-2023, ora 15:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Tinitus ul.. Poate fi și de la o proasta calitate a sângelui.. Un sânge gros vâscos nu oxigenează bine creerul
Decise investighează intestinele. Ficatul
Se verifica tensiunea arteriala mai des ca să se vadă diferența.
Contează enorm câte kg are pacientul. Stilul alinentar. Hidratarea
2. Sinuzitele au legătură cu rădăcină dinților de sus și trebuie făcut un CT3D la un cabinet stomatologic
0
15-10-2023, ora 16:21
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
:)
0
15-10-2023, ora 16:25
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Va multumesc de raspuns!
Ideea este ca atunci cand tinitusul este mai tare, eu am dureri la ceafa si nas infundat.
Mi-am luat tensiunea, mai multe zile la rand, totul este in parametri.
Am 1.65 cm, 56 kg. Nu am probleme in sensul acesta.
Tinitusul a aparut cu raceala puternica de acum 2 ani.
La momentul respectiv am fost la mai multi medici orl-isti. Unul a spus de sinuziita, altul rinisinuzita si catar tubar (desi presiunes din urechi era sun -100).
Ideea este ca in cateva saptamsni, atunci, am facut un tratament, in cele din urma reusind sa aud din nou bine, dar ramsnand cu zgomotul in cap. Mediicii mi-au spus ca asa o sa raman toata viata cu el.
Treptat ma obisnuisem cu gandul, tinitusul fiind la un volum mic, si doar uneori (o data la catevs sapt, la volumul de la debutul racelii).
Fiind rare momentele in care era tare, nu am mai stat sa investighez. Mi-am vazut de viata.
Dar ce ma fac acum? Ca de 2 luni am baraiala tare tare. Ma tine cate 3 zile, pauza 2 zile si tot asa, parca nu mai revine la normal, iar eu ma tot chinui sa aud si devin din ce in ce mai anxioasa.
Tocmai de aceea am analizat ultimele saptamani. Imediat dupa intoarcearea de la munte de la mijlocul lunii august, a inceput nebunia. Deci are legatura cu schimbarea aerului, aer rece, nas infundat, dureri de urechi cand la o ureche cand la cealalta uneori…
Nu imi curge nasul deloc, nasul
este uscat mai mereu, dar simt mucus cum se scurge usor usor pe gat.
Mananc normal, echilibrat, fara alimente care sa provoace mucus.
O sa fac si ct mentionat de dvs.
De asemenea daca era o problema de circulatie deficitara la nivelul vaselor de sange, nu aveam mucus pe gat sau nas infundat. Sau si la acestea exista mucus ce se orelige pe gat?

Ce analize trebuie sa fac pentru intestine si ficat???

Daca ar fi sa excludem toate acestea si ramanem la o sinuzuta cronica deja, care isi face de cap o data la ceva timp, nemaiauziind bine, clar, aud ca dintr/un butoi, ce as putea face? Ce tratament si alte analize amanuntite?
0
15-10-2023, ora 18:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Sinuzitele au doar 3 cauze
1. Infecțiile dentare
2. Refluxul gastroesofagian în somn. Când acidul gastric poate urca în somn pana în rinofaringe. De acolo poate fi și nas infundat și urechi infundate
3. Pe fon alergic sau intoleranta la Alimentele producătoare de Mucus
P. S
Din cele descrise de tine
Rămân primele 2
La stomatolo
Și la gastrologie. Test helicobacter
Dacă e cazul și endoscopie. Pt a exclude o hernie hiatala
0
15-10-2023, ora 18:25
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Am inteles.
Va multumesc din suflet!
Merg sa ma controlez.
O sa va mai “bazai” pe aici cu rezultatele.
Seara minunata!
0
23-10-2023, ora 18:35
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Buna seara,
Am revenit domnule doctor.
La indrumarea domnului doctor orl-ist, am facut un Ct la cap si un ecodoppler carotidian vertebro baziliar pentru vasele de sange.
Rezultate Ct sunt urmatoarele: Emisfere cerebrale, sistem ventricular, trunchi cerebral si fosa posterioara cu aspect CT nativ in limite normale. Ingrosare minima de mucoasa la nivelul sinusului maxilar stang. Celelalte sinusuri paranazale si celule mastoidiene normal pneumatizate, libere.
Deviatie de sept nazal in “s italic” cu pintene osos pe stanga.
Sinuzita cronica maxilara stanga.
Ureche medie si externa, bilateral, cu aspect CT nativ in limite normale.
Orbite cu aspect CT nativ in limite normale.
Orbite cu aspect Ct nativ in limite normale.

Rezultat ecodoppler: artere carotide comune/interne/externe in limite normale.
Artere vertebrale tot in limite normale.
Astazi am primit rezultatele.
Pana sa fac aceste analize domnul dr mi-a recomandat sinosan de 2x pe zi, spray dimysta de 2x pe zi si spray salin quixx la nevoie.
Tin sa precizez ca nu am mucus decat pe gat, nu tot timpul si in cantitati mici…
Dar tinitusul isi face de cap puternic. M-a lasat o zi, a revenit la limita mai joasa, iar asta e a3a zi cand e tare rau. De abia inteleg ce spun oamenii.
Nu pot sa inteleg, de ce dupa o zi pe alta e mult mai incet, iar deodata, in urmatoarea zi o ia raza???

Ce ma sfatuiti sa fac pe mai departe, avand si aceste analize?
Mentionez ca mai am carii pe ici pe colo, o masea care necesita o plomba…
0
23-10-2023, ora 19:29
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Da. De la infecțiile dentare poate fi acea sinuzita
Restul tine de Gastrologie
Problemele de intestine ficat
Duc la un sânge de proasta calitate
Creierul nu se oxigeneaza
Nu se alimentează de acolo și Tinitus
0
23-10-2023, ora 20:21
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Ce analiza fac ptr a vedea daca am infectie dentara?
Presupun ca rezultatul analizei, il duc unui medic stimatolog pentru evaluare.

Si daca nu va exista vreo infectie dentara, atunci acea sinuzita maxilara de ce natura ar fi, si cum ar putea fi tratata?
0
24-10-2023, ora 08:01
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tot medicul Stomatolog recomanda un CT3D. fara trimitere.. nu face nimeni investigatia
0
24-10-2023, ora 09:03
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Dar daca fsc o radiografie ls radacina dintilor, nu s-ar vedea?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.