Sinovita genunchi

Buna ziua! Am fost diagnosticat cu sinovita la genunchi, avand si condropatie incipienta.
Intrebarea mea ar fi: Este indicat administrarea infiltratiilor cu substante vascoelastice in cazul sinovitei ?
Liviu
Intrebarea mea ar fi: Este indicat administrarea infiltratiilor cu substante vascoelastice in cazul sinovitei ?
Liviu
1 comentarii

Buna ziua!
Sinovita nu reprezinta un diagnostic in sine, ci o reactie a sinovialei genunchiului, ca urmare a unor cauze multiple: traumatisme, distrugerea cartilajului articular (artroza), maladii inflamatorii-reumatologice, infectii articulare, post-operator etc.
Este infinit mai importanta cunoasterea cauzelor, adica a datelor personale: sex, varsta, greutate/inaltime. status ocupational si sportiv, antecedente diverse etc.
Aceste infiltratii cu substante visco-elastice sunt extrem de controversate in Occident, iar Romania mai au si un pret fabulos...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Sinovita nu reprezinta un diagnostic in sine, ci o reactie a sinovialei genunchiului, ca urmare a unor cauze multiple: traumatisme, distrugerea cartilajului articular (artroza), maladii inflamatorii-reumatologice, infectii articulare, post-operator etc.
Este infinit mai importanta cunoasterea cauzelor, adica a datelor personale: sex, varsta, greutate/inaltime. status ocupational si sportiv, antecedente diverse etc.
Aceste infiltratii cu substante visco-elastice sunt extrem de controversate in Occident, iar Romania mai au si un pret fabulos...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7durere de genunchi - tratament naturist
- 16Probleme grave la picioare, nu prea poate umbla nu isi poate indoi decat un pic genunchii
- 10ma doare articulatia genunchiului
- 14ruptura de menisc si ruptura de Lia
- 40ligament incrucisat anterior
- 10Genu Valgum - se poate face ceva?
- 22IRM traducere rezultat
- 9durere ascutita genunchi
- 7Umflatura sub genunchi nedureroasa
- 6Operatie menisc.. mi-e frica sa nu mi se distruga si mai tare
- 15mobilitate redusa la genunchiul stang insotita de durere
- 3Durere genunchi (TENDINITA)
- 0Lovitura la genunchi = ruptura de menisc?
- 2durere genunchi - in attn. dlui dr Marius Uscatu
- 0Probleme Cu Genunchiul Drept
- 3Probleme Genunchi
- 4Problema genunchi
- 16luxatie genunchi
- 4fisura orizontala CPMI
- 1Ortopedie.. Condroblastom condil femural lateral
Mai multe informații despre: Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: