Sindrom inflamator
Buna ziua!
Va contactez in urma unei probleme cu care se confrunta bunica mea in vârsta de 66 de ani. In urma cu 2 luni, aceasta a avut o nevralgie cu dureri in zona occipitala a capului, nu putea intoarce capul, ea singura administrându-si flamexin. Durerea s-a dus in zona lombara, sacrala si la articulația soldului, de rămăsese imobilizata la pat. I s-au prescris antialgice, movalys IM. Durerile s-au redus, dar dupa au apărut in zona articulațiilor de la umeri si in zona cervicala. A fost internata in spital o spt la începutul lunii Iulie, a urmat tratament cu dexametazona si antibiotic cefort. Reumatologul i-a pus diagnostic de polimialgie reumatica. Durerile s-au redus dupa tratament, insa acasă a urmat tratament cu prednison.
Acum 2 zile i s-au revoltat din nou analize si nu le are foarte bune, fiind internata din nou in spital:
Leucocite: 20, 7
Trombocite:518
CRP 54
VSH 75
Fibrinogen 625
Are trat cu prednison, deci regim hiposodat.Ce antibiotic credeți ca merge?
Vancomicina - a facut alergie
Meropenem- stiu ca nu merge la regim hiposodat
Va Multumesc si astept un răspuns!
Va contactez in urma unei probleme cu care se confrunta bunica mea in vârsta de 66 de ani. In urma cu 2 luni, aceasta a avut o nevralgie cu dureri in zona occipitala a capului, nu putea intoarce capul, ea singura administrându-si flamexin. Durerea s-a dus in zona lombara, sacrala si la articulația soldului, de rămăsese imobilizata la pat. I s-au prescris antialgice, movalys IM. Durerile s-au redus, dar dupa au apărut in zona articulațiilor de la umeri si in zona cervicala. A fost internata in spital o spt la începutul lunii Iulie, a urmat tratament cu dexametazona si antibiotic cefort. Reumatologul i-a pus diagnostic de polimialgie reumatica. Durerile s-au redus dupa tratament, insa acasă a urmat tratament cu prednison.
Acum 2 zile i s-au revoltat din nou analize si nu le are foarte bune, fiind internata din nou in spital:
Leucocite: 20, 7
Trombocite:518
CRP 54
VSH 75
Fibrinogen 625
Are trat cu prednison, deci regim hiposodat.Ce antibiotic credeți ca merge?
Vancomicina - a facut alergie
Meropenem- stiu ca nu merge la regim hiposodat
Va Multumesc si astept un răspuns!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Polimialgia reumatica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: