Sideremie peste limita, feritina sub limita, copil fara nici un simptom
Copil de 10 ani, BMI normal, alimentatie sanatoasa, in urma a doua analize la interval de 4 luni, laboratoare diferite, are sideremia peste limita (225 μg/dL, cu un interval de referinta 27 - 96) si feritina sub limita (19 ng/mL, interval de referinta 20 - 200). Variatia rezultatelor dintre cele doua analize este sub 5%.
Doctorul de familie a zis "daca nu are simptome, sa-l tinem sub supraveghere...". Insa as dori sa gasesc o explicatie, inainte de ceva grav (copilul practica si sport regulat, efort intens uneori).
Online am gasit ca asemenea analize ar indica o intoxicatie cu fier, insa in perioada asta nu a luat nici un fel de medicamente, nici macar vitamine, desi pe analize scrie "Comentariu: Posibil interferente medicamentoase (preparate din fier, multivitamine care contin fier, acid acetilsalicilic, cefotaxim, cloramfenicol, fier dextran)".
Aveti idee ce ar putea fi? Sugestie de noi analize care ar deslusi misterul?
Doctorul de familie a zis "daca nu are simptome, sa-l tinem sub supraveghere...". Insa as dori sa gasesc o explicatie, inainte de ceva grav (copilul practica si sport regulat, efort intens uneori).
Online am gasit ca asemenea analize ar indica o intoxicatie cu fier, insa in perioada asta nu a luat nici un fel de medicamente, nici macar vitamine, desi pe analize scrie "Comentariu: Posibil interferente medicamentoase (preparate din fier, multivitamine care contin fier, acid acetilsalicilic, cefotaxim, cloramfenicol, fier dextran)".
Aveti idee ce ar putea fi? Sugestie de noi analize care ar deslusi misterul?
1 comentarii
Buna ziua. Aceiași problema.o am și eu, azi am descoperit sideremie la fetița de 198 valoarea maximă admisă fiind 135. Ați descoperit cauza fierului crescut ? Sper sa îmi răspundă cineva. Mulțumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2sideremie mare
- 3analize medicale - limfocite, sideremie
- 4sideremie mica
- 5Sideremie foarte scazuta...
- 2valori ale glicemiei si siderimiei la copii
- 4Sideremie crescuta
- 0am sideremia marita
- 1Sideremie
- 2Am anemie sau nu?
- 0sideremie
- 1Sidermie mica
- 3Sideremie crescută
- 1Sideremie ridicată
- 5Sideremie
- 0Sideremie crescuta progresiv intr-o luna.
- 0Sideremie crescuta
- 0Sideremie mare la copil
Mai multe informații despre: sideremia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: