Sideremie peste limita, feritina sub limita, copil fara nici un simptom

28-01-2019
Kogalniceanu
Nu este medic/terapeut
Kogalniceanu
Copil de 10 ani, BMI normal, alimentatie sanatoasa, in urma a doua analize la interval de 4 luni, laboratoare diferite, are sideremia peste limita (225 μg/dL, cu un interval de referinta 27 - 96) si feritina sub limita (19 ng/mL, interval de referinta 20 - 200). Variatia rezultatelor dintre cele doua analize este sub 5%.

Doctorul de familie a zis "daca nu are simptome, sa-l tinem sub supraveghere...". Insa as dori sa gasesc o explicatie, inainte de ceva grav (copilul practica si sport regulat, efort intens uneori).

Online am gasit ca asemenea analize ar indica o intoxicatie cu fier, insa in perioada asta nu a luat nici un fel de medicamente, nici macar vitamine, desi pe analize scrie "Comentariu: Posibil interferente medicamentoase (preparate din fier, multivitamine care contin fier, acid acetilsalicilic, cefotaxim, cloramfenicol, fier dextran)".

Aveti idee ce ar putea fi? Sugestie de noi analize care ar deslusi misterul?
1 comentarii
0
26-10-2021, ora 23:01
Marisk
Nu este medic/terapeut
Marisk
Buna ziua. Aceiași problema.o am și eu, azi am descoperit sideremie la fetița de 198 valoarea maximă admisă fiind 135. Ați descoperit cauza fierului crescut ? Sper sa îmi răspundă cineva. Mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sideremia (fierul seric) - valori normale, creșteri și scăderi
  •