sialadenita submandibulara.. ce investigatii se mai pot face: eco cervicala, biorezonanta?

26-10-2011
rapp
Nu este medic/terapeut
rapp
Buna seara.
Sotul meu are probleme de sanatate. In urma cu 3 ani a fost operat la glanda salivara-diagnostic Sialadenita submandibulara dreapta, fiind practicata excizia partiala a glandei submandibulare. La un an de la operatie, deoarece a avut infectii localizate in zona cu probleme, i s-a propus scoaterea amigdalelor, deoarece se considera ca sunt sursa de infectie.A fost operat din nou.
In acest an infectiile au reaparut, sotul meu fiind internat 2 saptamani la o clinica ORL cu diagnosticul Angina Ludwig. Deoarece nu s-a retras toata inflamatia, a fost nevoie de o noua operatie, de data aceasta fiind pus diagn. adenoflegmon laterocervical drept.Dupa operatie i s-a spus sotului ca un canal al glandei salivare a fost intrerupt si acesta a creat toate problemele. In urma analizelor histopatologice a fost trimis la investigatii ptr TBC ganglionar. Rezultatele au fost negative(precizez ca a facut si film, si analiza secretiei de la operatie).
La un nou control ORL, medicul a dat de inteles ca ar fi nevoie de o noua operatie, deoarece locul in care a fost drenul nu e inchis( pe acolo iese un lichid albicios despre care ni s-a spus pana acum ca e de la glanda salivara) si nu isi explica de ce. As dori sa aflu ce investigatii se mai pot face: eco cervicala, biorezonanta? La ecografia cervicala se poate vedea de unde provin problemele? Ce analize de sange arata prezenta unor bacterii, stafilococi localizate in organism sau ce or fi minunile alea care provoaca atatea infectii? Poate o toxoplasmoza de acum 12 ani sa fie vinovata de toate aceste probleme? Multumesc.
7 comentarii
0
27-10-2011, ora 12:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu conteaza cauza.
este clar ca se impune o noua interventie
Va recomand sa insisitati sa se scoata acea glanda salivara integral..fiindca saliva care este secretata de acea glanda.. duce la iritatie liocala si probleme la cicatrizarea plagii
0
27-10-2011, ora 13:27
rapp
Nu este medic/terapeut
rapp
Scoaterea integrala a glandei salivare submandibulare drepte nu afecteaza secretia de saliva necesara organismului? Sotului meu ii este teama de o noua interventie, mai ales ca se face cu anestezie generala si ar fi a patra. Cred ca are si imunitatea foarte scazuta, din cauza tratamentelor indelungate cu antibiotice. A avut o mica taietura la un deget (zgarietura) si i s-a infectat foarte repede. Afost nevoie de vaccin antitetanos si antibiotice.
0
27-10-2011, ora 13:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
verificati si glicemia
punetil pe o alimentatie serioasa pentru 10 zile si se poate merge la operatie
0
27-10-2011, ora 13:59
rapp
Nu este medic/terapeut
rapp
Ce sa inteleg prin alimentatie serioasa? Multe fructe si legume? Carne de pui, peste? Cea de porc e recomandata sau e de evitat? Din cate stiu, glicemia e in limite normale.
0
27-10-2011, ora 14:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
carnea de porc.. NU.. in rest ati numerotat corect.
mai verificati glicemia.
excludeti painea, fainoasele, laptele dulce si dulciurile din aliementatie pentru 3 saptamani
0
27-10-2011, ora 14:41
rapp
Nu este medic/terapeut
rapp
Va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru sfaturile d-voastra.Chiar daca vestea nu e cea mai buna, sper din suflet ca se vor rezolva toate aceste probleme si vom putea avea din nou o viata cat se poate de normala. Multumesc mult si toate cele bune.
0
22-04-2017, ora 14:05
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Buna ziua, am facut o ecografie pentru glandele parotide, am facut-o de screening, si am ramas socat ce rezultat am primit, redau:

Parotida dreapta - cu dimensiuni de 38/12, contur extern, net regulat.
Submandibular (la nivelul unghiului mandibulelor), aparent extragrandular se vizualizeaza o imagine intens hipoecogena, bine delimitata cu pedicul vascular central - adenopatie cu dimensiuni de 9/6 mm.
Parotida stanga - cu dimensiuni de 38/11 mm, ecostructura omogena, fara imagini nodulare sau chistice vizibile ecografic, contur net, regulat.
Vasculariozatie normala la acest nivel.
Fara adenopatii latero-cervicale de partea stanga.

Am ramas socat ce am citit, pe raportul medical al ecografiei, referitor la glanda parodida dreapta!(
Va rog frumos din inima, sa ma ajutati si pe mine, si sa-mi spuneti, ce inseamna acest rezultat pentrui glanda parodida dreapta ? Poate sa insemne inceputul unei tumori canceroase ? Sunt foarte speriat, despre ce am citit, pe internet despre glandele parotide !!
Va rog sa ma ajutati si pe mine, si sa-mi spuneti ce inseamna asta ?

Va multumesc din inima !!

Cu consideratie

Marian Stoica
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.