Sialoadenita

Bună ziua
Am 38 de ani și un istoric de Infecții cu puroi ale amigdalelor de câțiva ani.
În urma cu un an am avut 2 infecții ale amigdalelor consecutive tratate cu 2 ture de antibiotic(zinnat) de 10 și respectiv 14 zile de către medicul de familie. Dupa ce a de a doua infecție am rămas cu o jena în gat care la Orl a fost diagnosticata ca și sialadenita. Mi a dat tratament ci prednison la care am reacționat foarte urat. Am avut niște reacții adverse groaznice și a trebuit sa întrerup tratamentul după 5 zile la sfatul medicului orl. De atunci îmi tot apare și dispare sialadenita. Întrebarea mea este dacă exista ceva tratament naturist sau care sa nu implice corticosteroizi? Multumesc pentru raspuns anticipat.
Am 38 de ani și un istoric de Infecții cu puroi ale amigdalelor de câțiva ani.
În urma cu un an am avut 2 infecții ale amigdalelor consecutive tratate cu 2 ture de antibiotic(zinnat) de 10 și respectiv 14 zile de către medicul de familie. Dupa ce a de a doua infecție am rămas cu o jena în gat care la Orl a fost diagnosticata ca și sialadenita. Mi a dat tratament ci prednison la care am reacționat foarte urat. Am avut niște reacții adverse groaznice și a trebuit sa întrerup tratamentul după 5 zile la sfatul medicului orl. De atunci îmi tot apare și dispare sialadenita. Întrebarea mea este dacă exista ceva tratament naturist sau care sa nu implice corticosteroizi? Multumesc pentru raspuns anticipat.
5 comentarii

1. Sialoadenita.. Înseamnă inflamația glandelor salivare. Se măresc în volum înainte de masa. Cedează în volum la ceva timp după masa. Se întâmplă de exces de citrice. Lamai. Mâncăruri acre. Rontaieli uscate care solicita salivatia.
Daaar.. Nu prea are treaba cu disconfortul din gat. Acolo e alceva
2. Amigdalitele repetate. Și faringite le disconfortul la înghițit. Gat. Uscat.. Sunt semne indirecte de probleme gastro. Intestinale și reflyx în somn de la Alimentație incorecta seara.
3.. Scrie..Înălțimea și Câte Kg. Ai.??
Ce probleme digestive știi ca ai
Daaar.. Nu prea are treaba cu disconfortul din gat. Acolo e alceva
2. Amigdalitele repetate. Și faringite le disconfortul la înghițit. Gat. Uscat.. Sunt semne indirecte de probleme gastro. Intestinale și reflyx în somn de la Alimentație incorecta seara.
3.. Scrie..Înălțimea și Câte Kg. Ai.??
Ce probleme digestive știi ca ai

Bună ziua
Sufăr și de reflux gastroesofagian care mi s a declanșat chiar atunci cu prednisonul dar e fără medicație momentan e sub control.Am 167 cm și 70 kg.Nu mănânc citrice deloc, nici acru nici iute în general îmi supraveghez alimentația sa nu mi declansez refluxul. Disconfortul acesta mi s a declanșat acum de exemplu înainte sa ma îmbolnăvesc de covid cu câteva zile. Poate fi o reacție imunitara la viruși?O doamna doctor de la orl asa mi a spus.
Sufăr și de reflux gastroesofagian care mi s a declanșat chiar atunci cu prednisonul dar e fără medicație momentan e sub control.Am 167 cm și 70 kg.Nu mănânc citrice deloc, nici acru nici iute în general îmi supraveghez alimentația sa nu mi declansez refluxul. Disconfortul acesta mi s a declanșat acum de exemplu înainte sa ma îmbolnăvesc de covid cu câteva zile. Poate fi o reacție imunitara la viruși?O doamna doctor de la orl asa mi a spus.

Am uitat sa specific ca e doar pe partea dreapta și tot pe partea dreapta ma mai săgeată ocazional urechea sau mi infunda pentru câteva secunde după care își revine singura.

Corect la 167..la 38 ani... Tre sa ai maxim 60 kg
Deci 10 kg în pkus. Deja înseamnă alimentație greșită seara. Ceva dulce. Ceva fructe. Ceva aluat. Îngrașă. Fermentează. Baloneaza produc reflyx în somn. Anume când dormi pe partea dreapta
Dacă e vorba și de Covid.
Deja sindromul Postcovid.. E o problema csm necunoscuta de medici.
Afectează destul de rău și tot tractul digestiv
Deci 10 kg în pkus. Deja înseamnă alimentație greșită seara. Ceva dulce. Ceva fructe. Ceva aluat. Îngrașă. Fermentează. Baloneaza produc reflyx în somn. Anume când dormi pe partea dreapta
Dacă e vorba și de Covid.
Deja sindromul Postcovid.. E o problema csm necunoscuta de medici.
Afectează destul de rău și tot tractul digestiv

Da, sunt conștientă de kg în plus cu care ma lupt de ceva timp prin sport și alimentație. Nu m am gândit sincer ca tot de la reflux ar putea fi. Multumesc tare mult pentru răspunsuri și va doresc sărbători luminate și multa sănătate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: