Senzatia de iute pe limba
Buna ziua.
Sper sa nu deranjez pe nimeni dar as avea nevoie de niste argumente medicale si am auzit despre acest forum ca ar fi unul bun.
As avea o simpla intrebare. De ce laptele opreste senzatia de iute de pe limba? cum o fac apa carbogazificate si necarbogazificata. As dori daca se poate o explicatie corecta si cat de complexa se poate din punct de vedere stiintific. Multumesc mult!
Sper sa nu deranjez pe nimeni dar as avea nevoie de niste argumente medicale si am auzit despre acest forum ca ar fi unul bun.
As avea o simpla intrebare. De ce laptele opreste senzatia de iute de pe limba? cum o fac apa carbogazificate si necarbogazificata. As dori daca se poate o explicatie corecta si cat de complexa se poate din punct de vedere stiintific. Multumesc mult!
1 comentarii
Buna ziua!
La nivel molecular, capsaicina (substanta care imprima gustul iute prin legarea acesteia de receptorii pentru durere-nociceptori- prezenti pe suprafata limbii) este formata din molecule nepolare de carbon si hidrogen.
Laptele provenit de la mamifere contine de asemenea cazeina (responsabila de coagularea proteinelor din lapte), care este o molecula nepolara și care atrage molecula de capsaicina, iar aceasta din urma nu mai poate actiona asupra receptorilor durerosi de la nivelul limbii, diminuand semnificativ durerea resimtita.
Apa contine molecule polare de hidrogen si oxigen si nu se leaga de legaturile nepolare ale moleculei de capsaicina, insa ajuta la raspandirea acesteia, marind suprafata de actiune a capsaicinei si amplificand durerea resimtita in urma consumului de alimente iuti.
Sper sa fie util raspunsul!
La nivel molecular, capsaicina (substanta care imprima gustul iute prin legarea acesteia de receptorii pentru durere-nociceptori- prezenti pe suprafata limbii) este formata din molecule nepolare de carbon si hidrogen.
Laptele provenit de la mamifere contine de asemenea cazeina (responsabila de coagularea proteinelor din lapte), care este o molecula nepolara și care atrage molecula de capsaicina, iar aceasta din urma nu mai poate actiona asupra receptorilor durerosi de la nivelul limbii, diminuand semnificativ durerea resimtita.
Apa contine molecule polare de hidrogen si oxigen si nu se leaga de legaturile nepolare ale moleculei de capsaicina, insa ajuta la raspandirea acesteia, marind suprafata de actiune a capsaicinei si amplificand durerea resimtita in urma consumului de alimente iuti.
Sper sa fie util raspunsul!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Gust amar constant
- 1Gust neplacut de la sani!
- 2Gust amar dimineata si respiratie urat mirositoare
- 0Sex oral si un gust ciudat
- 1Gust de sange
- 1amar in gura si limba amortirta
- 3Gustul amar in gura
- 2Gust amar
- 0stare de ameteala, diaree, gust amar, stare generala de rau, ficat marit
- 0Amar in ceru guri
- 0gust iute in gura
- 3Probleme cu gustul si mirosul pe care nu le-a identificat niciun doctor
- 7Gust rau in gura
- 1Gust amar si resturi da mancare in gat
Mai multe informații despre: Cele sase gusturi gustul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: