Scuipat o picatura de sange
Buna ziua,
Aseara am stat cu geamul deschis, si eram transpirat si am stat vreo 2 ore langa el, si tot curentul a batut in mine. Nu am simtit nimic pe moment. Am adormit si dupa vreo 4 ore ma m trezit cu o durere foarte mare in spate si daca respiram ma durea si mai tare, doar pe partea stanga, partea care a fost cea mai expusa curentului de la geam. Nu asta ma deranjeaza. Ce ma deranjeaza, este ca de dimineata aveam o, , flegma si eram in baie, am scuipat-o si am observat o picatura de sange. Dupa nu a mai iesit gram de sange. Si pe seara la fel, tot asa vreo 2 flege cu cate o picatura de sange. O fi de la plamani?? Nu am febra, nu tusesc, fumez cam 10 tigari pe zi, ca sa iasa pe seara picaturile acelea. Ma m fortat sa tusesc, cam mult, dupa care am "tras tare toti mucii" sa vad daca iese ceva... Ce poate fii? Va rog sa ma ajutati? Trebuie sa merg la pneumolog?? Sa fac radiografie ceva? Astept sa vad daca si maine dimineata se mai intampla. App, respir normal, am forta in plamani, nu am dificultati in respiratie... VA ROG AJUTOR
Aseara am stat cu geamul deschis, si eram transpirat si am stat vreo 2 ore langa el, si tot curentul a batut in mine. Nu am simtit nimic pe moment. Am adormit si dupa vreo 4 ore ma m trezit cu o durere foarte mare in spate si daca respiram ma durea si mai tare, doar pe partea stanga, partea care a fost cea mai expusa curentului de la geam. Nu asta ma deranjeaza. Ce ma deranjeaza, este ca de dimineata aveam o, , flegma si eram in baie, am scuipat-o si am observat o picatura de sange. Dupa nu a mai iesit gram de sange. Si pe seara la fel, tot asa vreo 2 flege cu cate o picatura de sange. O fi de la plamani?? Nu am febra, nu tusesc, fumez cam 10 tigari pe zi, ca sa iasa pe seara picaturile acelea. Ma m fortat sa tusesc, cam mult, dupa care am "tras tare toti mucii" sa vad daca iese ceva... Ce poate fii? Va rog sa ma ajutati? Trebuie sa merg la pneumolog?? Sa fac radiografie ceva? Astept sa vad daca si maine dimineata se mai intampla. App, respir normal, am forta in plamani, nu am dificultati in respiratie... VA ROG AJUTOR
7 comentarii
Ati facut o nevralgie intercostala. Asta se manifesta ca niste junghiuri accentuate de miscare, chiar si de respiratie. In general cedeaza in 1-2 zile. Daca durerea e deranjanta puteti da local cu o crama cu antiinflamatoare (ibuprofen etc - cereti la farmacie).
In mod normal nu e ok sa ai sange in sputa. Insa, in lipsa altor simptome, la tineri fumatori, astfel de incidente izolate nu au valoare patologica. Probabil apar mici traumatisme la nivelul alveolelor si bronsiolelor pulmonare atunci cand te fortezi sa tusesti.
TOTUSI, daca continua sa reapara sange in flegma trebuie sa va vada un medic pneumolog.
Si as lasa tigarile... Flegma apare de la fumat - plamanii incearca sa se curete secretand mucus care sa indeparteze toxicul. Daca lasati tigarile dispare flegma in aprox 2 saptamani si veti respira si mai bine cam cu 25% pentru ca dispare si bronhoconstrictia datorata fumatului.
In mod normal nu e ok sa ai sange in sputa. Insa, in lipsa altor simptome, la tineri fumatori, astfel de incidente izolate nu au valoare patologica. Probabil apar mici traumatisme la nivelul alveolelor si bronsiolelor pulmonare atunci cand te fortezi sa tusesti.
TOTUSI, daca continua sa reapara sange in flegma trebuie sa va vada un medic pneumolog.
Si as lasa tigarile... Flegma apare de la fumat - plamanii incearca sa se curete secretand mucus care sa indeparteze toxicul. Daca lasati tigarile dispare flegma in aprox 2 saptamani si veti respira si mai bine cam cu 25% pentru ca dispare si bronhoconstrictia datorata fumatului.
Multumesc mult ptr raspus, mama lucreaza la spital, si mi a zis ca e de la fumat, dimineata simt la baza gatului ca o flegma asa. Si doar daca ma fortez foarte tare sa tusesc, iese asa o picatura mica de sange amestecata cu mucoasa asa, in ultima vreme am fumat destul de mult( cam 1 pachet jumate pe zi, timp de vreo 3 luni), ma gandesc ca e de la fum. In orice caz, am redus consumul de tigari, si observ ca nu mai am sange in sputa decat foarte putina si asta daca ma fortez mult sa tusesc. O sa ma duc sa fav si un control la plamani ptr siguranta mea. Inca odata multumesc ptr raspunsul oferit
Flegma e de la fumat aproape sigur. Dar picaturile de sange, chiar si in cantitate mica, dar prezente pe termen lung, nu sunt normale. Accidental, o data, le treci cu vederea, dar daca apar in mod repetitiv pot fi semne de afectare pulmonara.
In general sputa cu sange poate aparea in TBC sau neoplasm bronhopulmonar. Dar e aproape imposibil sa ai asa ceva la 25 de ani si fara alte simptome.
Totusi si eu as merge sa ma vada un pneumolog. Mai mult ca sa stau linistit.
In general sputa cu sange poate aparea in TBC sau neoplasm bronhopulmonar. Dar e aproape imposibil sa ai asa ceva la 25 de ani si fara alte simptome.
Totusi si eu as merge sa ma vada un pneumolog. Mai mult ca sa stau linistit.
Asta intentionez sa fac, maine ma duc la control, treaba e ca sangele expectorat este in cantitate infima, adica nu stiu daca este 1ml, nu ptezint nici o alta durere, stare sau altceva, am alergat, am mers cu motocicleta, la motocross si nimic, nu obosesc nu nimic. Am luat strepsils la insistentele mamei. Si cam atat, si am observat ca am gatul inflamat, asta ma gandesc ca e de la fumat. Nu ma doare cand inspir/expir, cand tusesc. Sunt perfect normal. Si asta ma seaca cel mai tare, ca nu pot sa imi dau seama ce ar fi.maine o merg la medicul de fam. sa ma asculte si sa imi dea trimitere la spital sa fac niste raze la plamani si sa ma vada un medic putin mai competent. Inca odata va multumesc pentru raspuns.
Acum am observat ca nu mai iese nimic, am si redus consumul de tigari, ma gandesc ca am avut o inflamatie ceva la brohii ceva. Acum sa vedem ce zice si medicul
Sa speram ca nu mai reapare sangele in sputa. Si sa speram ca ai sa gasesti puterea sa te lasi cat mai rapid de fumat.
Daca ai posibilitatea as aprecia daca ne vei spune ce a zis si pneumologul, eventual ce investigatii ai mai facut si cum au iesit.
Daca ai posibilitatea as aprecia daca ne vei spune ce a zis si pneumologul, eventual ce investigatii ai mai facut si cum au iesit.
Doar m a ascultat la plamani, si a zis ca am avut un inceput de bronsita, si ca nu e nevoie sa ma radiez, decat daca vreau eu neaparat asta, dar mi a spus app 90% ca e de la bronsita, si ca m am fortat tare sa tusesc si daia a iesit acea picaturica de sange. Si am incredere in ceea ce spune dansul ca suntem oarecum prieteni de familie. Sper sa va fie de ajutor asta. Si inca odata va multumesc foarte mult
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Sputa cu sange
- 9Sputa cu sange
- 6Bronsita sau ceva mai grav?
- 2Ceva de care sa ma ingrijorez?
- 1Flegma cu sange
- 2Sange si flegma
- 6Întrebare
- 4Sânge Dimineaţa si cateodata in cursul zilei
- 1Tuse, nas infundat si sputa cu sange
- 2Sputa maronie
- 1Mancarime gat + sputa maronie/neagra