Scoatere copci

19-06-2011
NerV
Nu este medic/terapeut
NerV
Bunicul meu a suferit o operatie la sold si acum trebuiesc scoase suturile. Din nefericire din cauza varstei si operatiei nu poate fi transportat la spital pentru asta si nu pot gasi nici un alt medic sau asistent care sa vina acasa.
Va intreb cum trebuie sa procedez pentru a face eu asta si daca ar trebui sa o fac, daca exista vreu risc de infectie sau altceva, sau daca ar trebui sa mai insist prin spitale poate vine cineva pana la urma?
2 comentarii
0
19-06-2011, ora 18:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Medicul de familie se ocupa de aceasta problema, nu te baga tu singur la asa ceva.ai nevoie de instrumentar, dezinfectant, pansamente, dar important este ca un cadru medical sa vada starea plagii operatorii si daca e momentul just pentru a scoate acele fire sau nu.Deci vorbeste cu medicul de familie...
0
19-06-2011, ora 22:22
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O intamplare amuzanta din care poate aveti aveti ce invata !
Acum cativa ani mi-am avut buza inferioara sparta intr-un accident de munca si mi-a fost cusuta cu vreo 4 copci mici !
Cand a venit timpul pentru scos atele, m-am dus la asistenta medicului de familie mai aproape in cartier ! Se uita dumneaei de aproape si spune : " aaa, aici trebuie o forfecuta fina-fina-fina si nu am asa ceva, trebuie sa mergi la spital ! M-am carat in oras la spital unde am fost cusut, ma trimit de acolo in policlinica la registratura unde ma indruma pe coridorul principal la cabinetul de chirurgie ! Acolo 6-7 persoane cu gipsuri serioase la maini, picioare, carje, etc Ma asez cuminte pe un scaun si admir holul larg si lung plin de cabinete si bolnavi de toate cele ! Dupa aproape o ora de plimbat, asezat pe scaun, foit, respirat adanc, iar plimbat, imi vine si mie randul randul ! Dupa ce dau datele medicului ma ia in primire o asistenta mai cu experienta asa si cu doua funduri de sticla de sampanie ca si ochelari ! Ma examineaza cu lupele suprapuse din dotare apoi ia o penseta si un fel de iatagan gros dar micut deci nici vorba de forfecuta fina-fina ! :) Apuca hotarat cu penseta si trage atat de tare incat imi vad si eu buza si face 3-4 miscari ( ca la taiat paine ) prin fata ochilor mei si smulge ata ! Repeta de inca 3 ori operatiunea !
La sfarsit mi-a dat un pansament pentru ca sangeram binisor ! Tot drumul pana acasa m-am intrebat daca nu cumva mi-a sfasiat cusatura, adica daca a mai apucat sa taie atele sau le-a smuls direct prin carne ! :)

Sugestie ! Luati o penseta si o forfecuta mica de cometica, dezinfectati-le cu spirt medicinal (doar varful ), prindeti ata cu penseta si ridicati cam un centimetru apoi taiati cu forfecuta si trageti ferm de partea cu nodul in directia potrivita (putin oblic ) ! La sfarsit tamponati cu rivanol, eventual pansati ! Sper sa va fie de folos !

Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul