sarcina dupa contraceptie
As vrea sa stiu cate luni/cicluri trebuie sa treaca de la oprirea contraceptionalelor pentru a avea o sarcina fara probleme. Iau de 8 luni Microgynon si am aflat din alte articole ca pauza ar trebui sa fie de la 3-4 luni pana la 12 luni, altfel exista risc de avort. Va rog sa-mi spuneti care sunt riscurile medicale pt mine, cat si pt fat dc nu se respecta perioada de pauza recomandata. Multumesc.
4 comentarii
Nu este nevoie de nici o pauza. Probabilitatea de a ramane gravida dupa intreruperea pilulelor este chiar mai mare decat in mod obisnuit. Mai demult se credea ca este nevoie de o pauza, unii autori recomandand 3 luni, altii 6 luni in care sa fie folosite alte metode. Astazi aceasta precautie nu se mai aplica, iar dovada cea mai buna pe care o am la indemana este data de numarul mare de copii ai pacientelor mele care au uitat sa-si ia pilula. Cu totii sunt copii foarte reusiti.
Este valabila lipsa pauzei si in cazul in care am luat Triregol? Care ar fi riscurile intreruperii pilulelor inainte de terminarea foliei?
Multumesc
Multumesc
1) Da, nu este nevoie de un interval de contraceptie prin alte mnetode dupa oprirea unei pilule combinate, in caz ca doriti sa ramaneti gravida.
2) Prin intreruperea administrarii oricarei pilule combinate inainte de terminarea foliei apar cu mare frecventa tulburari endocrine care pot fi "concretizate" prin tulburari de ciclu, uneori cu durata de mai multe luni.
2) Prin intreruperea administrarii oricarei pilule combinate inainte de terminarea foliei apar cu mare frecventa tulburari endocrine care pot fi "concretizate" prin tulburari de ciclu, uneori cu durata de mai multe luni.
Buna ziua
as dori niste informatii cu privire la riscurile unei sarcini dupa administrarea de anticonceptionale.
Nu iau anticonceptionale (am luat in trecut, dar nu mai iau cam de 3 ani) dar vreau sa iau pt 2-3 luni pt a-mi intarzia menstruatia o luna. Eu sufar de migrene in perioada menstruala (cam de 10 ani) si vreau sa aman migrena in una dintre luni.
1.Daca iau anticonceptionale neintrerupt, si aman menstruatia dispar si migrenele cauzate de menstruatie?
2. Dupa ce renunt la anticoncepionale exista o anumita perioada de timp in care nu este recomandat sa raman insarcinata? Daca da, care ar fi? Care sunt eventualele riscuri ale unei sarcini imediat dupa ce am renuntat la anticonceptionale? Repet, vreau sa iau aceste pastile doar 2-3 luni.
Multumesc
Oana
as dori niste informatii cu privire la riscurile unei sarcini dupa administrarea de anticonceptionale.
Nu iau anticonceptionale (am luat in trecut, dar nu mai iau cam de 3 ani) dar vreau sa iau pt 2-3 luni pt a-mi intarzia menstruatia o luna. Eu sufar de migrene in perioada menstruala (cam de 10 ani) si vreau sa aman migrena in una dintre luni.
1.Daca iau anticonceptionale neintrerupt, si aman menstruatia dispar si migrenele cauzate de menstruatie?
2. Dupa ce renunt la anticoncepionale exista o anumita perioada de timp in care nu este recomandat sa raman insarcinata? Daca da, care ar fi? Care sunt eventualele riscuri ale unei sarcini imediat dupa ce am renuntat la anticonceptionale? Repet, vreau sa iau aceste pastile doar 2-3 luni.
Multumesc
Oana
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sarcina dupa anticonceptionale
- 28daca pot dauna anticonceptionalele in sarcina
- 4Pot ramane insarcinata daca am luat anticonceptionale 9 ani fara pauza?
- 1Sarcina dupa anticonceptionale
Mai multe informații despre: Sarcina dupa contraceptia orala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: