Sa ma operez???
PRECIZEZ CA DE DE APROAPE 5 LUNI DE CAND AM ASTA NU AM DURERI SAU INFLAMATIA AMIGDALITELOR, DOAR SIMT CA MA JENEAZA CEVA IN GAT, SIMT CA SI CUM AMIGDALITELE DIN PARTEA STANGA SUNT UN SACULET PLIN CU CEVA-MI-A MAI IESIT SI CEVA CANDIDA IN GAT, DAR AU ZIS CA E RAR SI NU NECESIT TRATAMENT
Cel mult puteti face ceea ce am facut si eu, adica o vaporizare LASER a amigdalelor sau criptoliza LASER.Acesti 2 termeni sint termeni echivalenti.Si eu faceam amigdalita criptica cazeoasa si asta mi s-a parut a fi cea mai acceptabila formula.Cu toate ca postoperator cam doare.Sa-mi scrieti ce ati hotarit ca sa mai vorbim!
buna ziua,
cred ca despre aceasta criptoliza laser am vrut sa va intreb si eu., respectiv distrugerea zonelor patologice de la nivelul amigdalei si pastrarea zonelor normale cu rol imunitar. totusi, am inteles ca rezolvarea terapeutica se poate realiza prin efectuarea a 3-4 interventii laser pe an, interventie ce dureaza aproximativ 10-15 minute, fara dureri intra sau post-operatorii.
cred ca despre aceasta criptoliza laser am vrut sa va intreb si eu., respectiv distrugerea zonelor patologice de la nivelul amigdalei si pastrarea zonelor normale cu rol imunitar. totusi, am inteles ca rezolvarea terapeutica se poate realiza prin efectuarea a 3-4 interventii laser pe an, interventie ce dureaza aproximativ 10-15 minute, fara dureri intra sau post-operatorii.
am scapat de operatie
nu am nevoie de asa ceva, am fost azi la alt doctor si mi-a pus diacnosticul de rinita, imi cam curgea nasul, si de ceva timp intradevar nu mai simteam asa de bine mirosul, mi s-a parut fff bun doctorul, mi-a explicat totul referitor la amigdalite-este normal sa iasa cazeumul ptrca el se depozita in cripte-in amigdalite-si trebuia sa iasa pe undeva...insa nu mi-a oferit nici o metaoda prin care sa scap de cazeum, mi-a zis sa nu le mai bag in seama
unde as putea sa ma informez despre aceasta metoda cu laser???in craiova exista??
multumesc si o zi buna
nu am nevoie de asa ceva, am fost azi la alt doctor si mi-a pus diacnosticul de rinita, imi cam curgea nasul, si de ceva timp intradevar nu mai simteam asa de bine mirosul, mi s-a parut fff bun doctorul, mi-a explicat totul referitor la amigdalite-este normal sa iasa cazeumul ptrca el se depozita in cripte-in amigdalite-si trebuia sa iasa pe undeva...insa nu mi-a oferit nici o metaoda prin care sa scap de cazeum, mi-a zis sa nu le mai bag in seama
unde as putea sa ma informez despre aceasta metoda cu laser???in craiova exista??
multumesc si o zi buna
buna,
eu am gasit acest serviciu in Bucuresti la o clinica privata (http://www.anaismedical.ro/noutate3.html)
nu stiu nimic despre Craiova
eu am gasit acest serviciu in Bucuresti la o clinica privata (http://www.anaismedical.ro/noutate3.html)
nu stiu nimic despre Craiova
Nu stiu sigur unde este in Craiova.Iar in Bucuresti exista in multe locuri si chiar si in spitale.Daca va intereseaza unde, va voi scrie.
Buna, sint noua pe acest forum si as avea si eu nevoie de un raspuns din partea unui dr. daca se poate.Anul trecut mi-am scos polipi iar in timpul operatiei am facut un fel de crize, Dr. care m-a operat a zis ca e o criza de spasmofilie, asa ceva nu am mai patit niciodata, luna aceasta urmeaza sa ma operez de amigdale.Intrebarea este se poate sa se repete acea criza si la aceasta operatie? sau ceva mai rau, este vreun tratament ce trebuie urmat pt. asa ceva inainte de operatie.Am 32 de ani si ma numesc Irina.Daca este cineva care imi poate da niste raspunsuri la aceste intrebari m-ar bucura f. mult.
Tot eu sint..la fal ca multi altii am probleme cu amigdalele dar problema e de citiva ani si de aproximativ 3-4 ani raceam foarte des iar singurul tratament care mergea erau antibioticele injectabile.De aproximativ 1 an nu mai fac pneumonii, bronsite... dar ma supara gitul, nu ma doare dar simt tot timpul ca ma zgirie ceva si amigdalele sint numai gaurele dr.de aici din oras mi-a zis ca e focar de infectie, dar ca am gitul f.larg si sa nu imi scot amigdalele.Alt dr. a zis ca trebuie scoase pt ca sint si purtatoare de microbi.La exudate {am facut mai multe} mi-a iesit ba streptococ, ba stafilococ sau mai stiu eu..Datimi va rog o parere si voi !Eu as dori sa le scot cit mai repede, acum iau moldamin din ianuarie si trebuie sa-l continui pina scot amigdalele.Am un baietel de 4 ani jumate, eu si sotul meu ne mai dorim un copil dar cu atitea injectii nu am ramas insarcinata {daca asta o fi cauza} si acum nici asa pt. ca iau moldamin si nu e indicat sa ramin insarcinata. Dupa operatia de amigdale se mai da vreun tratament? [injectii sau pastile} pt. ca eu m-am saturat de ele.
Amigdalele trebuiesc scoase daca faceti mai mult de 2 pusee de amigdalita [pultacee pe an(deci mai mult de 2 cure de antibiotic pe an)sau daca amigdalele sint focar de infectie.Se fac mai multe analize xcare iti spun daca amigdalele sint sau nu focar de infectie(ASLO, VSH, HLG, fibrinogen, proteina C reactiva, facrtor reumatoid).Faptul ca amigdalele jeneaza si ca au mici depozite galbene(cazeum se numeste si cred ca undeva, pe acest forum am explicart cum apare el)NU constituie indicatie de amigdalectomie!
Tot eu sint.Da, criza de spasmofilie se poate repeta si acum mai ales ca pacientul, de regula intra speriat in sala.Asta grabeste si sccentueaza fenomenele neurovegetative.Daca va operati, ar trebui ca inainte cu 10-14 zile sa faceti trat cu Calciu si eventual Tarosin.Sa-mi scrieti ca ati hotarit sa faceti!Si e posibil ca nu din cauza medic sa nu ramineti insarcinata...
Buna, ma bucur ca am primit un raspuns.In leg. cu amigdalele ultimele analize le-am facut in 25.03.08 ASLO era 223, VSH-20, FIBRINOGEN-2, 94, PROTEINA C REACTIVA 1mg si inca alte analize iar la exudat erau prezenti stafilococi coagulazo pozitivi si staphylococcus aureus.Operatia as fi dorit sa o fac luna aceasta dupa ciclu.As putea sa iau Calciu de acum si aproximativ dupa 7-10 zile sa ma operez? Focar de infectie la amigdale mi-a confirmat ca am 2-3 medici.Eu cred ca pt. vindecarea amigdalelor imi trebuie um tratament lung si anevoios probabil si injectabil iar eu dej nu mai suport injectiile {iau de ani de zile tot la cite 2-3 luni} doar moldaminul care il iau din ianuarie {si ma duc cu groaza la injectie}.
am scapat de operatia de amigdalita si am dat peste cea de rinita.am fost vineri la doctorul care mi-a zis ca nu a nevoie de operatie de amigdalite si care mi-a dat tratament pt rinit, care nu a dat randament si acum tre sa ma operez de rinita.am auzit ca este buna metoda cu radiofrecventa
2 saptamani tre sa plec din tara si as vrea sa stiu metoda cea mai usoara de a ma trata cu rezultate...iar daca tre sa ma operez care e cea mai buna metoda si ce tip de anestezie sa folosesc totala sau locala, doctorul la care am fost mi-a zis totala
va muiltumesc pt timpul acordat si sfaturile date
va muiltumesc pt timpul acordat si sfaturile date
pt Jenijeni:Anestezie totala pt ce?Pt a opera cornetele nazale prin radiofrecventa?E o prostie!Pai are rost sa introduci o gramada de medicamente in timpul anesteziei ca sa faci o interventie despre care eu nu am mai auzit sa se faca in anestezie generala???Si ca si metode de a opera rinita hipertrofica este metoda prin radiofrecventa sau LASER.(Sigur sinteti propusa pt interventie intr-o clinica privata pt ca la stat nimeni n-ar da anestezie totala pt 5 minute de operatie!)
Pt Irina:Ia obligatoriu cu 10 zil;e inainte de operatie si poti lua si Tarosin sa Vit C pt ca sa nu singerezi asa tare.Si sa-mi scrii cum iti e!
da la o clinica particulara trebuia sa ma operez dar operatie normala nu cu laser sau radiofrecventa.
in final am renuntat la operatie deoarece tre sa plec din tara sapt viit.am sunat azi la bucuresti la dr. mocanu dar e nevoie de programare cu o luna inainte..azi ma duc din nou la dr din craiova care o sa-mi faca azi o infiltratie cu Diprofos...ce parere aveti.sa ma interesez si in tara in care ma duc de operatie sau sa ma tratez in alt fel???
Daca nu ai mai incercat trat mdicamentos inainte, atunci merita sa incerci trat si numai daca nu merge sa faci operatie.Iar in ceea ce priveste operatia, se incearca intii operatie prin radiofrecventa sau LASER si numai daca rezultatele nu sint satisfacatoare, se face mucotomie(operatia clasica, singerinda).Astia sint pasii stabiliti international si nu trebuie sa se sara peste ei.
In ceea ce priveste trat medicamentos, se indica Rhinocort aqua spray, 2 puff de 2xzi(dimineata si seara )in fiecare fosa nazala.Clarinase 20 cp, 2 cp/zi(la aprox 12 ore)si un antialergic-Claritine de exemplu, 14 cp, 1 cp/zi.Sprayul cu Rhinocort se adm pina cind se termina pt ca nu da dependenta.
Si sigur ca puteti sa intrebati si acolo unde mergeti ca sa vedeti ei cum trateaza rinita.Va doresc succes si ne mai auzim!
In ceea ce priveste trat medicamentos, se indica Rhinocort aqua spray, 2 puff de 2xzi(dimineata si seara )in fiecare fosa nazala.Clarinase 20 cp, 2 cp/zi(la aprox 12 ore)si un antialergic-Claritine de exemplu, 14 cp, 1 cp/zi.Sprayul cu Rhinocort se adm pina cind se termina pt ca nu da dependenta.
Si sigur ca puteti sa intrebati si acolo unde mergeti ca sa vedeti ei cum trateaza rinita.Va doresc succes si ne mai auzim!
buna ziua,
am revenit pe forum cu vesti noi: ieri mi s-a facut acea criptoliza amigdaliana laser. vreau sa va spun ca nu sunt deloc incantata de rezultat, deja am racit, ma ustura in gat (nu de la interventie), si deja incep sa cred ca am facut-o degeaba. amigdalele mele sunt foarte mari, iar criptele sunt multe si foarte adanci, iar aceasta criptoliza a raschetat doar un strat de la suprafata si nici macar nu a distrus toate criptele. eu imi pusesem toate sperantele in aceasta criptoliza, dar sunt dezamagita.
am revenit pe forum cu vesti noi: ieri mi s-a facut acea criptoliza amigdaliana laser. vreau sa va spun ca nu sunt deloc incantata de rezultat, deja am racit, ma ustura in gat (nu de la interventie), si deja incep sa cred ca am facut-o degeaba. amigdalele mele sunt foarte mari, iar criptele sunt multe si foarte adanci, iar aceasta criptoliza a raschetat doar un strat de la suprafata si nici macar nu a distrus toate criptele. eu imi pusesem toate sperantele in aceasta criptoliza, dar sunt dezamagita.
Si eu am facut criptoliza in sept anul trecut dar a fost foarte bine facuta.M-a durut rau dupa aceea cam 7 zile dar mi-a "rezolvat "toate criptele amigdaliene.Cred ca diferenta consta in tipal de LASER folosit si in medicul care executa interventia.
Buna ziua,
Doamna dr. Brad, am avut o consultatie ORL din cauza unei dureri acute de gat si in urma investigatiilor vizuale s-a observat acest cazeum ( pe care eu il elimin foarte des.. ) si faptul ca am aceste cripte amigdaliene foarte mari. ( Cred ca prima oara cand am sesizat ca am acest cazeum a fost acum 6 ani si de atunci tot constientizez cand se mai rupe si scot din cand in cand ).
Recomandarea initiala a fost sa fac aceasta criptoliza pentru reducerea criptelor, dupa care discutand istoricul problemelor mele am sarit la scoaterea amigdalelor. Mentionez ca am intr-adevar ceva cronic ( lunar am probleme cu mucozitati, dureri in gat ), dar n-am avut niciodata in ultimii 10 ani temperatura mai mare de 38.5 ( de vreo 2 ori si atunci mai degraba era un virus de tip gripa ). As dori sa imi spuneti, va rog, ce analize as putea face ( sau alte inspectii vizuale sau de alt gen ) pentru a putea fi sigur ca este necesara aceasta operatie. O alta problema ar fi ca am o alergie la polen de graminee si pentru asta tot imi dau cu rinocort aqua ca sa nu am abundenta de mucozitati si sa nu stranut. In acelasi timp am si o deviatie de sept la nara dreapta ( amigdala cu probleme este cea din stanga ).
P.S. Ati lucrat in Bucuresti si v-ati mutat in Cluj? Am impresia ca am fost de multe ori la consultatii la dvs...
Doamna dr. Brad, am avut o consultatie ORL din cauza unei dureri acute de gat si in urma investigatiilor vizuale s-a observat acest cazeum ( pe care eu il elimin foarte des.. ) si faptul ca am aceste cripte amigdaliene foarte mari. ( Cred ca prima oara cand am sesizat ca am acest cazeum a fost acum 6 ani si de atunci tot constientizez cand se mai rupe si scot din cand in cand ).
Recomandarea initiala a fost sa fac aceasta criptoliza pentru reducerea criptelor, dupa care discutand istoricul problemelor mele am sarit la scoaterea amigdalelor. Mentionez ca am intr-adevar ceva cronic ( lunar am probleme cu mucozitati, dureri in gat ), dar n-am avut niciodata in ultimii 10 ani temperatura mai mare de 38.5 ( de vreo 2 ori si atunci mai degraba era un virus de tip gripa ). As dori sa imi spuneti, va rog, ce analize as putea face ( sau alte inspectii vizuale sau de alt gen ) pentru a putea fi sigur ca este necesara aceasta operatie. O alta problema ar fi ca am o alergie la polen de graminee si pentru asta tot imi dau cu rinocort aqua ca sa nu am abundenta de mucozitati si sa nu stranut. In acelasi timp am si o deviatie de sept la nara dreapta ( amigdala cu probleme este cea din stanga ).
P.S. Ati lucrat in Bucuresti si v-ati mutat in Cluj? Am impresia ca am fost de multe ori la consultatii la dvs...
Da, am lucrat in Bucuresti, initial in Spit "Sf Maria", apoi in Medicover Bucuresti.Iar acum sint in Medicover Cluj.Daca nu ati facut infectii cu depozite pultacee(puroi in git)atunci merita extirpate doar daca ele sint focar de infectie.Pt ca
dumneavoastra ce mi-ati recomanda, , , va pot spune ca eu respir pe nas dar cu o singura nare cam greu..dansul mi-a dat tratament pt rinita hipertrofica:unguent preparat in farmacie care contine:mentol 0, 05g/eucaliptol0, 15g/efedrina 0, 60g/ hidrocotizo 50 mg/lanolina 20 g/ si niste pastilute roletra 10 mg 10 comprimate nu a dat randament
dumneavoastra ce mi-ati recomanda, , , va pot spune ca eu respir pe nas dar cu o singura nare cam greu..dansul mi-a dat tratament pt rinita hipertrofica:unguent preparat in farmacie care contine:mentol 0, 05g/eucaliptol0, 15g/efedrina 0, 60g/ hidrocotizo 50 mg/lanolina 20 g/ si niste pastilute roletra 10 mg 10 comprimate nu a dat randament
iar dupa mi-a zis ca ma opereaza...am facut infiltratiile cu diprofos si mi-a mai trecut
respir mai bine acum
respir mai bine acum
Infiltratiile cu Diprophos nu se prea mai practica(eu una nu mai fac deloc) pt ca nu poti face decit 2-3 apoi se ajunge tot la operatie.Si in plus mai sint si niste reactii despre care nu vreau sa vorbesc...Iar efectul ei tine doar 1, maxim 2 luni.Asa ca, daca e necesara operatia, eu as face-o acum.De ce sa tot aminati ceva ce tot veti face la un moment dat???
Buna ziua d-na dr.Brad,
in mod sigur aveti dreptate in ceea ce priveste criptoliza. Amigdalele mele inca prezinta cripte in care se aduna acel cazeum. Eu mi-am facut aceasta interventie la dl.dr. Budu Vlad, care lucreaza si la spitalul Panduri si despre care auzisem ca este f.bun.
Imi puteti spune, va rog, la ce perioada se poate face din nou aceasta criptoliza si daca imi puteti recomanda si mie medicul care v-a operat pe dvs.?
multumesc
in mod sigur aveti dreptate in ceea ce priveste criptoliza. Amigdalele mele inca prezinta cripte in care se aduna acel cazeum. Eu mi-am facut aceasta interventie la dl.dr. Budu Vlad, care lucreaza si la spitalul Panduri si despre care auzisem ca este f.bun.
Imi puteti spune, va rog, la ce perioada se poate face din nou aceasta criptoliza si daca imi puteti recomanda si mie medicul care v-a operat pe dvs.?
multumesc
Se poate repeta la 4-6 saptamini.Iar pe mine m-a operat dl dr Mincu George de la Spit "Sf Maria".Daca vreti sa va reoperati pot vorbi cu el sa va primeasca.Alaturi de Prof Sarafoleanu, dumnealui a fost omul care m-a invatat meserie si recunosc ca ambii sint oameni exceptionali.
va multumesc mult de tot pentru amabilitata dvs.
am sa astept atunci sa treaca perioada de vara, ca sa pot pleca linistita in concediu, iar spre sfarsitul lunii august am sa apelez la dvs. pentru aceasta recomandare.
multumesc
am sa astept atunci sa treaca perioada de vara, ca sa pot pleca linistita in concediu, iar spre sfarsitul lunii august am sa apelez la dvs. pentru aceasta recomandare.
multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3amigdalita cronica
- 8amigdalita cronica...sunt foarte speriata
- 8tuse si secretii
- 5amigdale pline cu puroi la femei gravide
- 63faringo, amigdalita cronica, deviatie de sept, sinuzita
- 15Este necesara scoaterea amigdalelor?
- 20amigdalita cronica cu cazeum
- 11amigdalita cronica
- 8amigdalita cr criptica cazeoasa papilom 4mm se indica biopsie
- 12Amigdalita cronica
- 3Amigdalita cronica cazeoasa
- 7Amigdalita cronica
- 2Problema ORL
- 1Amigdalita cronica- analize si interpretare pt. dl. dr. Flueraru
- 3Amigdalita cronica acuta
- 1Umflatura usoara sub ureche
Mai multe informații despre: Amigdalita cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: