sa iau postinor?

27-10-2009
ramona123
Nu este medic/terapeut
ramona123
Buna ziua! Iau pastile logest pe aproximativ 5 ani atat ca tratament cat si pentru a ma proteja de o sarcina nedorita. in urma cu 2 zile am uitat sa imi iau pastila. Am luat postinor deoarece trecusera deja 24 ore de cand uitasem sa iau pastila. Intrebarea ar fi, , , continui folia de pastile anticonceptionale sau nu???
3 comentarii
0
28-10-2009, ora 06:46
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu. Asteptati urmatoarea menstruatie, apoi incepeti folie noua. Pana atunci si inca 7 zile dupa inceperea foliei noi, considerati ca nu sunteti sub protectie.
0
28-10-2009, ora 12:46
daniela86
Nu este medic/terapeut
daniela86
buna ziua, am si eu o intrebare pt domnul doctor.ieri am avut un contact sexual neprotejat si s-a terminat in mine, Tin sa mentionez ca iau contraceptive yasmin.Iar astazi vreau sa incep un tratament cu antibiotice(ampicilina)si am inteles ca antibioticele scad eficienta contraceptivelor.Pot sa il incep fara grija?(in perioada tratamentului nu o sa am contact sexual).Dar stiam ca spermatozoizii pot trai pina la 3-4 zile in corpul femeii.si avand in vedere ca am avut contact sexual cu o zi inainte, pot sa incep de azi sa iau antibiotice?poate fi vreun risc de sarcina?am nevoie urgent de un raspuns.
0
30-10-2009, ora 18:15
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mi s-a parut ca v-am raspuns la aceasta intrebare pr privat. Ampicilina face parte dintre antibioticele care NU interfera semnificativ cu anticonceptionalele, prin urmare nu aveti de ce sa va faceti griji.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul