rezultatul analizei TSH
Va rog sa ma ajutati. Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost diagnosticata cu hipotiroidie in urma cu 10 ani, perioada in care am urmat tratament cu novothyral. Recent am facut analize si TSH = <0.03. As dori sa-mi interpreteze cineva rezultatul. multumesc
3 comentarii
de regula, un rezultat e insotit de valorile normale conform tehnicii respective. Oricum, sunt sigur ca TSH-ul e mic, ceea ce inseamna hipertiroidism. O posibila interpretare e ca doza de novothyral e prea mare. Mai pe intelesul oricui: Cand hormonii tiroidieni sunt prea mari(T3, T4), hipofiza da un semnal(reprezentat de TSH-ul mic) care blocheaza productia de hormoni din tiroida. Numai ca degeaba se blocheaza sinteza de hormoni proprii daca mereu aducem aport extern de hormoni(novothyral).
Cel mai bine, mergeti la un endocrinolog sa stabileasca el doza optima de novothyral.
Cel mai bine, mergeti la un endocrinolog sa stabileasca el doza optima de novothyral.
Doza de substitutie (novothyral) se ajusteaza in functie de valorile TSH-ului, anotimp ( in anotimpul calduros se reduce doza deoarece organismul consuma mai putina energie penru a-si mentine temperatura, iar in cel friguros se mareste doza, organismul necesitand o accelerare metabolica pentru a-si mentine temperatura).Efortul fizic cat si cel intelectual poate impune uneori modificarea dozei medicamentului cu care se obtine substitutia hormonala.Sarcina si alaptarea impun deasemenea ajustarea corespunzatoare a dozei de substitutie.
Periodic va recomand consultul medical la endocrinologul dv precum si echografia tiroidiana.
Daca prezentati tahicardie, senzatie de sufocare, anxietate, insomnie, vise terifiante, atacuri de panica, depresie, sfatul meu este sa vizitati cat mai repede medicul dv endocrinolog.
Cu stima,
Dr Soare
Periodic va recomand consultul medical la endocrinologul dv precum si echografia tiroidiana.
Daca prezentati tahicardie, senzatie de sufocare, anxietate, insomnie, vise terifiante, atacuri de panica, depresie, sfatul meu este sa vizitati cat mai repede medicul dv endocrinolog.
Cu stima,
Dr Soare
Buna ziua.Mi-am facut un TSH si valoarea mi-a iesit 2.59 mU/ml cu interval de referinta : 0.4 - 4.3. Am avut ceva dereglari de ciclu si m-am si ingrasat, asta dupa ce am renuntat la anticonceptionale si cineva mi-a recomandat analiza asta.Ce parere aveti? E buna sau...mai necesita ceva investigatii? MULTUMESC
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5hipotiroidie?
- 0despre hipotiroida
- 4hipotiroidie... incerc sa slabesc si nu reusesc
- 0Tahicardie sinusala si hipotiroidie frusta
- 3Hipotiroidie in sarcina
- 3Nelamurire Euthyrox si alcoolul
- 2Interpretare analize, va rog pentru sotul meu, varsta 45 ani
- 4Respiratie dificila si presiune in piept
- 2Tidorida, alopecie
- 9Probleme cu glanda tiroida
- 1Euthyrox - mod de administrare prea strict
- 0Hipotiroidism subclinic?
- 0Pot lua Euthyrox dacă am mancat puţin înainte?
- 1“Bubițe” sub limba
- 1Valori crescute tiroida
- 1Hipotiroidism
- 2Probleme digestive
- 2Intrebare tsh 14 3
Mai multe informații despre: hipotiroidia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: