Reteta oftalmologica pentru lentile de contact

22-07-2009
kristinica_25
Nu este medic/terapeut
kristinica_25
Buna ziua. Am o intrebare si sper sa puteti sa ma ajutati pentru ca as dori sa imi cumpar lentile de contact iar doamna doctor oftalmolog la care am fost, neavand retete tip mi-a scris o reteta obisnuita. Am discutat cu doamna doctor detalii despre achizitionarea si purtarea lentilelor de contact, dansa chiar sfatuindu-ma asupra unor produse de profil.Eu vreau sa le achizitionez de pe net si as vrea sa stiu daca trebuie sa mai fac alt consult medical pentru a mi se stabili raza de curbura si diametrul deoarece pe retea scrie doar:
OD:- 1, 50 dsf
PD: 59 mm

si am si rezultatul dupa cicloplegie

VD=(12.0) CYL=(-)

Right
Ref SPH CYL AX
-1.50 -0.50 1
-1.50 -0.50 180
-1.50 -0.50 179
-1.50 -0.50 2
.
-1.50 -0.50 180

Left
Ref -1.00 -0.50 173
-1.00 -0.50 168
-1.00 -0.75 163
.
-1.00 -0.50 168

PD=59

Avand in vedere ca doamna doctor care mi-a dat reteta este in concediu. puteti sa ma ajutati sau trebuie sa fac alt consult in alta parte? Va multumesc!
3 comentarii
0
23-07-2009, ora 08:34
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Buna dimineata! Prescriptia de mai sus este o reteta de ochelari; Pentru lentilele de contact, raman valabile dioptriile OD: -1, 50D sf, OS: - 1, 25 D sf; ar trebui stabilita raza de curbura a corneei; de obicei, raza de curbura este medie: 8, 6/ 8, 7;iti recomand lentile de contact lunare ( o pereche se poarta o luna, in fiecare zi 15 ore, nu noaptea;noaptea, corneea sa fie libera); daca in cursul purtarii apare senzatia de uscaciune, disconfort, poti pune lacrimi artificale unidoze, sunt lacrimi fara conservanti( Lubristil sau Eyestil colir unidoze-in amandoi ochii 1 picatura la nevoie) ; iti recomand o igiena riguroasa: te speli bine pe maini, inainte de a le pune si a le scoate;ideale, sunt lentilele zilnice, mai ales daca ai ochii sensibili, predispozitie catre uscaciune oculara;lentile se pun dimineata si se arunca seara;numai bine
0
13-12-2010, ora 11:57
alina biris
Nu este medic/terapeut
alina biris
la un control oftalmologic mi sa spus ca am+0.50 la ambi ochi sunt lentile pt atat? doctorita mia zis k nu
0
31-12-2010, ora 10:22
Oftalmologie, Bucuresti
Buna dimineata! Sunt si lentile de contact cu + 0, 50 dioptrii, numai ca nu le recomandam, pentru ca tu ai nevoie de corectie optica la citit, nu permanenta si, de obicei, se prescriu ochelari pentru citit cu aceste dioptrii;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • FDA a aprobat lentilele de contact cu efect de protecție solară
  •