Resorbtie osoasa?

28-05-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, am 32 ani iar de la 14 ani am coroane dentare in aprox toata dantura.
Acum a fost nevoie sa refac lucrarile si am avut multe extractii de facut, 6 jos si sus am vreo 4 de facut.
Practic jos am doar dintii din fața 6, si un premolar, toate sub lucrare pretetica fixa.
Am o foarte mare frica si nedumerire.
Dupa 10..15 ani de ex, exista riscul ca osul sa se resoarba si sa am probleme estetice ale fetei? de ex sa am barbia mai ingusta sau ceva de genul asta?
Am inteles ca osul se resoarbe dupa extractie si eu am pe mandibula extrasi premolarii.. al doilea premolar din ambele parti, iar sub barbie, in lateral, daca palpez mandibula, se simt canalele acelea, e simte ca un gol acolo, de marimea unui dinte..in locul unde ar fi fost premolarii aceia ce au fost extrasi.
Acei premolari sunt extrasi de aprox 17 ani.

Teroarea mea e ca mi se va ingusta barbia, mandibula.
Si asa sunt ingusta dar daca se mai ingusteaza. nu vreau sa imi imaginez cum o sa arat. De fel sunt micuta, am fata foarte mica.
va rog sa ma lamuriti si sa ma sfatuiti ce sa fac sa evit aceasta resorbtie osoasa sau sa ii incetinesc..evolutia..daca se poate spune asa.

Am o f mare frica si de ideea de a ramane fara os si sa nu pot purta nici proteza mobila totala, la care o sa apelez probabil in vreo 15 ani de acum. Pt ca gingia imi e foarte sensibila iarasi, iar in partea de sus..nu stiu cum sa explic.. de la dinte pana la buza e un spatiu foarte mic, am gingie de aprox 0.5 cm.
Va rog frumos sa ma lamuriti, macar..sa stiu la ce sa ma astept. De implanturi nu se pune problema, nu cred ca le accepta corpul, sunt foarte sensibila din orice punct de vedere, mai am si sinuzita maxilara de cauza dentara, rezistenta mica la durere, boala.
Va multumesc frumos pt orice sfat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: