Relația de cuplu, AJUTOR!

28-07-2023
Anoniimm
Nu este medic/terapeut
Anoniimm
Buna ziua! Poate nu ma fac înțeleasă in totalitate mai ales in momentele astea, dar mi-as dori
Am o relație de aproximativ 3 ani de zile, cu bune si rele … Doar ca tot mi se aduc niște cuvinte zic eu foarte urate cum ar fi “falsa, perversa, mincinoasa si altele, plus înjurături nu are sens sa detaliez tot … (nu are o situația financiară, materială wow … casa, mașina nu exista, dar totuși încasez cuvintele astea …) pe lângă aceste lucruri la orice dialog nu prea se poate dialoga … când vorbesc eu, ochi peste cap, mâna pe ureche sa nu audă, întrebare ironica ai terminat?, oftari, uitat in telefon sau la tv in schimb eu ma uit la el iar dacă ma uit 10 secunde in alta parte sau fac ceva “da vorbesc singur”… Chiar l-am întrebat, eu am aia, aia, aia sau fac greșit asta, asta … ok … tu ai ceva greșit sau de corectat? răspunsul …NU, chiar m-am analizat si sunt ok … Nu știu cum sa tratez, gestionez situația de genul am încercat sa dialoghez si tot el mi-a spus ca eu am probleme mari sa le tratez zbierand la mine cu toată forța, iar eu dacă ridic tonul sa pot sa acopăr vocea lui si sa spun si eu ceva “urlu” el are justificare ca nu aude bine …. La Orice, orice are răspuns si scuza si lumea chiar si prin oraș când se enervează si folosește un ton mai ridic îl întreba “de ce țipi? Nu știu cum sa gestionez situația momentan am ales sa îl las sa spună ce dorește si cam atât si va dați seama ca mai sunt si altele… cu siguranța nici eu nu sunt perfecta
(A mai fost căsătorit, soția si când ii cere banii pentru copii sau ce nevoi au are un vocabular urat, dar si ea … iar din povestirile lui ea ar fi fost vinovata având probleme psihice)… încep sa ma întreb acum … oare cine are probleme cu adevărat?
4 comentarii
0
28-07-2023, ora 15:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce cautati cu un astfel de barbat? Vreti sa va pierdeti tineretea? Credeti ca peste noapte se va transforma intr-un tata bun pentru copiii dv.? Aveti rabdare sa intalniti pe cineva potrivit si iesiti din relatia asta toxica!
0
28-07-2023, ora 16:02
Anoniimm
Nu este medic/terapeut
Anoniimm
Așa este … din păcate toti speram la mai bine, la schimbare
0
28-07-2023, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Lupul isi schimba parul dar naravul ba. Trebuie sa va insusiti aceasta zicala si sa va faceti curaj sa iesiti dintr-o relatie care va aduce in principal prejudicii. Chiar nu inteleg cum puteti admite si suporta asa ceva.
0
31-07-2023, ora 09:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nici eu nu înțeleg cum de stai intr- o asemenea relație. E clar ca daca și cu fosta soție se poartă tot la fel nu e o persoană care se poate schimba. Dacă nu ai pus anumite limite de la început, e dificil sa mai poți face ceva după 3 ani. Propune-i totuși sa faceți terapie de cuplu, ca să fii tu liniștită că ai făcut tot ce depinde de tine pentru relație, iar dacă refuză, pleacă fără regrete departe de acea persoană
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: comunicarea

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Comunicarea în spațiul virtual suprimă activitatea creierului (studiu)
  • Bărbații sunt ezitanți în împărtășirea experiențelor negative
  •