Puseu tensiune

28-04-2021
sammy45
Nu este medic/terapeut
sammy45
Desi mi-am facut controale la cardiologie...ekg, eco , doppler carotida si nu mi s-a gasit nimic, sufar de hipertensiune diagnosticata acum 7 ani. Urmez un tratament zilnic, tensiunea se mentine in limite normale, nu mananc sarat, valorile colesterolului au iesit bine la analize, alte boli nu am, se intampla la cateva luni sa fac un puseu de tensiune. Dintr-o data, fara niciun motiv justificabil cunoscut de mine imi sare tensiunea la 16...17...astazi chiar 19, dupa care scade la valori normale. Simptomele sunt o ameteala puternica, incat trebuie sa ma sprijin sau sa ma asez. Uneori iau un captopril de 25, alteori nu. Dupa ce tensiunea revine la normal raman cu dureri de cap, privirea incetosata, usor dublata, cu un soi de ameteala cand imi misc ochii. Nu mi s-a dat o explicație a acestor pusee, a cauzelor mai exact, dar mi s-a propus marirea concentratiei tratamentul hipertensiv, desi zilnic valorile mele de tensiune sunt 12...13 si fac aceste pusee, dupa cum am spus, la cateva luni...2...3...chiar 5...6
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: puseu de tensiune

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Puseu de tensiune - explicații și sfaturi pacient
  •