Prolaps genital

21-10-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
buna ziua, am 33 ani si am un baietel de 3 ani jumate.
Am 1.6m si 55kg, nu am fost obeza niciodata.
Sunt mai slaba de muschi sa zic asa..
Cred ca am prolaps vaginal, de uter sau de toata zona genitala, nu cunosc termenii, sigur am si rectocel sau ceva de genul pt ca sunt constipata de aprox 8luni de zile. De obicei nu am probleme cu constipatia, niciodata nu am avut. Intr-adevar ca mananc mai consistent dar totusi.e ca si cu as simti ca am dop. Stau si cate 1 saptsmana fara scaun. (Scuzati exprimarea).
Mentionez ca la nasterea baietelului mi s a facut epiziotomie cred ca destul de maricica care nu s a refacut cum trebuie (cusatura).
Sa fie asta cauza prolapsului? Faptul ca nu s a prins cusatura bine?
Mentionez ca am tinut copilasul in brate de mic, dar nu mult..mult pt mine de fapt, de mult nu il mai ridic dar ocazional o mai fac, pt 1..2 minute.

Simptome: de acum aproximativ 2 ani am observat ca parca e ceva in plus in zona vaginala, perete vaginal probabil dar am crezut ca se vede si se simte din cauza ca am deschizatura mai mare (din cauza epiziotomiei)..am ignorat. Cred ca e vorba de perete vaginal, are striatii..
Acum observ ca in parrea de jos a zonei genitale (exterioare) se 'umfla' cand ma fortez.
Cand ies la baie, simt ca si cand as avea hemoroizi pe marginea intregului anus, portiune ce intra apoi usor inapoi, in 2min sau chiar 1h alteori.
Sa fie constipatia cauza prolapsului genital?
Ajutati-ma va rog cu o idee ceva..sa nu imi fac tot felul de ganduri pana la prezentarea la analize.
Oare a 'ajutat' mersul pe bicicleta mult, la aparitia sau agravarea prolapsului?
Am impresia ca nu mai pot sa ridic nimic, nici chiar greutati mici, caci simt cum se lasa in jos..organele genitale, nu ies afara dar mult nu cred ca mai e.
Daca stau pup imediat simt cum se exteriorizeaza din ambele parti (genitala, anus) parti...

Mentionez ca in urma cu 10 ani am avut o rana pe col, mare, ce a fost cauterizata.
Acum, la controlul cu degetul observ ca se simte pe col ca o cicatrice exact in mijloc, sa am oare iar rana pe col?
Cu toata rusinea..va mai spun ca la controlul cu degetul efectuat de mine simt ca pozitia colului e ba la aprox 4cm de intrarea in vagin, ba la 10 cm aprox.. asta m-a speriat mult.
Deci am dereglari hormonale urate cred..din cauza lipsei activitatii sexuale, nu am intarzieri sau sangerari in afara menstrei, dureri am des - cele inflamatorii, la frig.
Am utilizat anticonceptionale o perioada de 7 ani, cu intrerupri dese. Le-am oprit acum 2 ani.
Nu am avut decat cistite, electrocauterizarea colului, ca probleme.
Infectii nu foarte dese (vaginale) dar nici un control detaliat nu am facut de 7 ani, doar acum 5 ani am facut doar testul papanicolau.
Va multumesc pt orice sfat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Prolapsul rectal Prolapsul vaginal

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: