Probleme urechi

02-09-2023
abcy
Nu este medic/terapeut
abcy
Bună seara, ma confrunt cu o problema ce dureaza de trei luni de zile. Mi s-au infundat urechile în urma unui guturai și de atunci încă am probleme. Am primit tratamente cu spray-uri nazale vasoconstrictoare si ulterior 2 luni spray corticosteroizi(nasonex si dymista). Tratament medicamentos a fost pe baza de ibuprofen, mucolitice, antialergice și ulterior medrol timp de o săptămână timp in care mi s-a recomandat manevra valsalva. Urechile s-au mai desfundat, dar de o luna am niște pocnitori oribile în urechi când casc, tușesc chiar și când vorbesc. Resimt presiune la nivelul urechilor și senzatia de ureche plina persista încă de la episodul răcelii. Timpanograma arata Ear vol 0.8, compliance 0.9 presiune -14 pe urechea dreapta, iar pe urechea stanga Ear vol 0.65, compliance 0.44, presiune -16. Audiograma arata o ușoară hipoacuzie de transmisie pe urechea dreapta, dar ma știu cu aceasta problema dintotdeauna. În situația data, as vrea sa știu dacă conform timpanogramei este suspiciune de otoscleroza...sau poate fi ceva în neregula cu timpanul... Am 1.68 înălțime, 60 de kg și 32 de ani. Mulțumesc pentru un eventual răspuns
7 comentarii
1
03-09-2023, ora 07:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Din cele descrise nu pare a fi otoscleroza
Problema este în rinofaringe. În spatele nasului. La întrare în Trompa lui Eustache
0
04-09-2023, ora 18:17
abcy
Nu este medic/terapeut
abcy
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Astăzi am fost din nou la un consult si mi s-a spus timpanul arata ok cu excepția faptului ca exista o îngroșare de jur împrejurul sau. Din nou, disfunctie tubara...mucoasa nazala este extrem de inflamata si uscata in urma spray-urilor nazale, cu precădere nasonex, prin urmare de o săptămână folosesc vit.A uleioasa pentru hidratare.. Presiunea din urechi nu cedează, este uneori asa puternica încât o resimt la nivelul fetei și în spatele urechii. Chiar dacă eu simt ca am lichid in spatele timpanului, acesta nu este vizibil la examinare de aceea tot catar ototubar am primit ca și diagnostic (pe lângă suspiciunea de otoscleroza data fiind timpanograma joasa si senzatia de ureche plina)... sper sa treacă cumva... acum pana nu îmi repar mucoasa nazala nu mai pot folosi spray-uri, mai ales ca am deja doua luni de corticosteroizi + vasoconstrictoare..
1
05-09-2023, ora 09:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum sunt mii de postari unde am explicat
CAUZA.. problemelor de ureche infundata pot fi si la distanta
o gastritra cu reflux gastroesofagian in somn.. afecteaza foarte tare gatul pana sus in spatele nasului.. infunda si urechea
test Helicobacter din sange si scaun
conault gastrologie
0
06-09-2023, ora 01:05
abcy
Nu este medic/terapeut
abcy
Mulțumesc pentru răspuns, voi face cele indicate de dvs.
0
08-09-2023, ora 20:12
abcy
Nu este medic/terapeut
abcy
Am primit între timp o investigație RMN de stanca temporala si craniu. Întrebarea mea este dacă pe aceasta investigație se interpretează si partea de nas și sinusuri sau strict urechea interna? Mulțumesc!
1
08-09-2023, ora 21:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Asta întrebați la Radiologie
Unde se face investigatia
Ei pot face mai multe segmente.. Unde sa se vadă și sinusurile paranazale
0
11-09-2023, ora 16:30
abcy
Nu este medic/terapeut
abcy
Am întrebat peste tot unde am putut intreba...mi se spune ca pe stanca temporala si craniu nu intra sinusurile, doar dacă se fac secvențial câteva "poze"...In situația data se pare ca am nevoie sa fac doua rmn-uri...nu știu dacă am voie și la ce interval de timp e recomandat sa se aștepte între doua investigatii de acest gen..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: