premolar

12-01-2008
claudia_electra
Nu este medic/terapeut
claudia_electra
Buna ziua,

Am un premolar (1.5) care s-a cariat si ma durea tare la rece si fierbinte. Medicul mi-a curatat pe acolo, pana fix inainte de camera pulpara pt ca a spus ca nervul nu pare afectat. A precizat ca daca durerea continua, va trebui sa extirpam si nervul. A pus niste hidroxidul de calciu si obturatie deasupra. Din pacate, nu a inchis bine in lateral si imi intra mancare in spatiul creat. Asadar voi merge din nou la medic sa refaca plomba, dar nu sunt lamurita daca e cazul si de obturatie de canal sau nu.

Am 3 sapt de la operatiunea asta si parca am impresia ca ma mai deranjeaza doar putin la rece, sper sa nu fie doar autosugestie... Intrebarea mea este asadar: odata ce e sensibil nervul la rece trebuie scos neaparat?...dupa tratamentul mentionat mai sus e posibil sa mearga inspre bine dintele sau si mica sensibilitate ramasa indica nevoia de a obtura canalul?

Multumesc mult pentru orice sfat.
1 comentarii
0
14-01-2008, ora 00:00
Dr.Vigh
Identitate neconfirmată
Dr.Vigh
Cedarea durerii este un semn ca acest coafaj(hidroxidul de calciu) a reuşit fiind necesară doar obturaţia(plomba).Dacă se menţine durerea la rece se face pulpectomie(scoate nervul), asta dacă doriţi să scăpaţi de durere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul