Pot fi paraziti intestinali?

26-06-2022
monicavlad
Nu este medic/terapeut
monicavlad
Buna ziua!
Sunt Monica, am 36 de an, iar de mai bine de 2 luni, in urma unui tratament cu antibiotic, mi s-au declansat o multime de stari.

Simptomele pe care le am in prezent:
- greata
- ameteala
- durere stomac
- durere de cap in zona din fata / tample
- stare de slabiciune in picioare si maini
- durere toracica / abdomen superior
- oboseala
- fara chef de nimic

Starile sunt selective de la o zi la alta, cele mai frecvente sunt durerea de cap si greata.

Am tiroida Hashimoto pentru care iau tratament cu Novotiral o jumatate de pastila de 3 ori pe saptamana.

Mai am si beta talasemie minora, care nu mi-a pus probleme.

Tratament in acest moment iau in felul urmator:

- novotiral 3 jumatati de pastila pe saptamana
- o pastila Xyzal in fiecare seara (de mai bine de 2 ani), altfel ziua urmatoare stranut si imi curge nasul.
- spray cu apa de mare si spray dymastia
- controloc de 40 o pastila pe zi
- debridad de 3 ori pe zi
- alanerv o pastila pe zi
- vitalin plus o pastila pe zi
- stomac sanatos 3 pastile pe zi
- dicarbocalm la nevoie (cand simt arsura in piept / stomac)

Am facut tot felul de investigatii, am fost internata in spital, tot ce mi s-a gasit a fost o gastrita care nu ar trebui sa se manifeste asa, in rest nimic. Am fost la neuro, orl, alergolog, hematologie, oftalmologie.

Am 3 pisici, ceea ce m-a facut sa ma gandesc si la viermisori, dar examenul coproparazitologic a iesit in regula, iar consistenta scaunului nu s-a schimbat. Voi repeta examenul copro zilele urmatoare, doar sa fiu sigura.

Alte idei nu mai am, nu stiu unde sa mai merg pentru a scapa de durerea de cap si de greata, tocmai de aceea am ales sa cer ajutorul si aici.

Va multumesc din suflet!
5 comentarii
1
27-06-2022, ora 09:15
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Durerea de cap si greata ar sugera un consult neurologic.
0
27-06-2022, ora 10:12
monicavlad
Nu este medic/terapeut
monicavlad
Mulțumesc pentru răspuns! Am fost la neurologie și mi s-a spus ca nu e nimic în neregula d.p.d.v. neurologic. A zis ca trebuie sa merg la Orl. Am fost și acolo mi s-a spus, după un consult de nici 2 minute, ca e rinosinuzita alergica și la alergolog trebuie sa merg. Am fost și la alergolog și mi-a dat tratament cu sinupret acut, spray cu apa de mare și spray dymastia. Am făcut și analize pentru alergii și toate au ieșit bune. Am avut câteva zile în care nu am avut probleme, dar de vreo săptămână, durerea de cap și greata au revenit. Durerea este localizata în partea frontala a fetei. În frunte, tâmple și nas. Si în nas simt, din când în când, o presiune puternica și apoi, ca și cum se sparg niște balonase. O sa mai încerc la alt orl-ist.
1
27-06-2022, ora 23:12
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Posibil ca tratamentul antibiotic să îți fi dat peste cap flora intestinală. Problemele digestive probabil te-au determinat să te subalimentezi, de unde senzația de slăbiciune. Nu am observat să fi fost la gastroenterolog. Încearcă.
0
28-06-2022, ora 00:42
monicavlad
Nu este medic/terapeut
monicavlad
Mulțumesc pentru răspuns! Am fost internata la gastroenterologie 3 zile. Mi s-a făcut endoscopie și tot ce a găsit a fost o gastrita ușoară pentru care iau tratament de o luna. Este adevărat ca nu prea am mâncat cum trebuie. Încerc sa mănânc cât mai bine, în funcție și de cum reacționează stomacul.
0
19-05-2024, ora 15:35
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna, ati rezolvat pana la urma ? Si eu patesc ceva de genul, după o pneumonie și mult antibiotic...am 3 luni in care persista aceleasi simptome, pe partea stg
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viermii paraziți ar putea preveni afecțiunile asociate îmbătrânirii? Un studiu recent susține această ipoteză
  • Viermii intestinali - tratament, cauze, simptome, diagnostic
  •