Perforatie sept probleme plamani

06-01-2023
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, sunt Daniela, am 32 ani, 1.6m si 55kg.
Sunt fumatosre de 11 ani dar de 5 ani fumez mai mult (8 pe zi).
Am o perforatie de sept destul de maricica, ssu poate chiar doua, a 2a e sus de tot nu se vede dar parca simt.
Amandoua ss fie sa zic, ca dimensiune, laolalta, maxim 40% din sept.
Nu am avut probleme cu asta, desi s a marit, la inceput a fost mica dar am insistat cred cu curatatea si s a marit.
La inceput, cand am descoperit perforatia am folosit o crema cu acid hialuronic, pt cicatrizare dar nu am folosit o zilnic, mai uitam si..nu a avut mare efect.
Am si sinuzita de toate felurile cred, cronica.

Ce vreau ss va intreb este daca pot avea probleme cu plamanii sau faringele, sist respirator superior.. din cauza perforatiei de sept sau probabil a unei rinite cronice.
Deci nu imi curge nasul des dar am dureri de cornete nazale periodic. La frig, pt ca lacrimez imi curge nasul imediat. Ma refer la temperaturi de 7..9 grade nu de minus grade. Sunt foarte friguroasa de fel.

Din cauza simptomelor acestea:
- daca e aerul mai rece in camera, de ex 20⁰ simt parca ma doare gatul ca si cand aș respira pe gura aer rece. Durerea trece daca stau la cald
- durere de piept gen de reumatism la stern
- durere gen de plamani la aer rece, parca imi ingheata ceva in piept acolo,
- durere gen arsura in partea superioara a pieptului
- durere apasatoare gen de presiune sau chiar balonare imediat sub clavicula (acestea le am de cand eram mica).
- imi mai pusca sternul ssu ceva coaste in zona sternului, cand ma ridic din pat sau la efort facut cu mainile.

banuiesc ca in plaman intra aer neincalzit, de aici durerile si raceala din piept, si laringita poate sau cel putin faringita recurenta, durerile d egat care vin si trec rapid.

Mai mentionez ca durerile de piept, de stern mai ales si senzatia de raceala in piept au inceput intr o perioada cand mancam foarte multa inghetata si simteam pe loc uneori cum imi ingheata pieptul, gatul, pana si stomacul incepea sa ma doara. Am lasat inghetata insa simptomele au ramas, la fiecare aliment putin rece aveam iar senzatia exagerata de rece in piept. S-au rărit durerile, le am doar la minus grade sau depinde de multi factori.
Stiu ca si fumatul probabil imi afecteaza cilii din trahee...incerc sa ma las..
Dar ce pot face cu problema cu nasul? Ssu nu e perforatia aceea o problema?

Sunt exagerat de friguroasa in sensul ca trec foarte rapid de la supraincalzire la tremurat de frig.. o fi problema cu elasticitatea venelor?
Sunt probleme cu circulatia periferica, sau cu inima ce nu pompeaza cum trebuie, sau?
Cu perforatia am inteles ca nu se poate face nimic..

Va multumesc frumos pt orice raspuns!
1 comentarii
0
06-01-2023, ora 16:36
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Am uitat sa mentionez ca simptom dureri de gat fosrte dese in perioada rece si le simt cum apar, pe loc, cand inspir aer rece, mai ales in dreptul nării drepte.
Mai simt si usturime uneori in nari, la aer rece.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: