parotidita cronica sau o boala necunoscuta la noi?

31-08-2007
ioanasocatana
Nu este medic/terapeut
ioanasocatana
parotidita cronica sau o boala necunoscuta la noi?
11 comentarii
0
01-09-2007, ora 00:00
DANACA
Identitate neconfirmată
DANACA
parotidita cromica nu este.este o tumora care recidiveaza.de ce nu cereti rezultatele biopsiilor efectuate dupa atatea operatii.asa stiti despre ce e vorba.atat timp cat nu va plangeti de astenie, anorexie, slabire ponderala e o tumora benigna
0
01-09-2007, ora 00:00
ioanasocatana
Nu este medic/terapeut
ioanasocatana
Multumesc pentru raspuns.Rezultatele biopsiilor le am, doctorii au spus ca tumora nu are nimic in ea care sa-i lege de o anumita boala.M-au suspectat de sindrom Sjogren(care se manifesta prin asemenea tumori,
prin uscaciunea gurii, prin sindromul ochiului uscat, senzatie de nisip in ochi-simptome pe care eu nu le am), iar acest sindrom Sjogren se trateaza, cu antiimflamatoare, cu antihistaminice etc.Pe urma au spus ca este o colagenoza.Apoi m-au dus la Fundeni unde "respectabila" dna dr Colita a vrut sa ma bage direct la raze Cobalt si mi-a zis ca mai am maxim 4/5 luni de trait.Am refuzat.Biopsiile nu au aratat nimic concludent.
Asa ca totul ramane in ceata.
0
04-09-2007, ora 00:00
DANACA
Identitate neconfirmată
DANACA
ce scrie in rezultatul biopsiei mi ar fi de real folos.asa nu am nici o parere exacta
0
04-09-2007, ora 00:00
ioanasocatana
Nu este medic/terapeut
ioanasocatana
Va voi trimite rezultatele biopsiei la sf. saptamanii cand voi ajunge acasa, eu nu sunt din Bucuresti .
Multumesc
0
30-07-2008, ora 00:00
ivenita
Nu este medic/terapeut
ivenita
Si eu ma confrunt cu o parotidita recidivanta de aproximativ 3 luni si nimeni nu stie ce am. Am facut analize, ecografii, RMN, Mi s-a spus ca ar fi virala, la analize iesind virusul urlian plus coxaki. Pe de alta parte ca perioada de timp, daca era oreion trebuia sa treaca pana acum. As dori sa fac o bipsie si nu stiu cui sa ma adresez in Bucuresti. Va multumesc anticipat.
0
28-06-2009, ora 14:19
Aime
Nu este medic/terapeut
Aime
Buna ziua tuturor Sufar si eu de o inflamatie cronica la nivelul parotidelor. A debutat in anul 2002 Am fost tratata la inceput pentru otita externa. Apoi dupa multe antibiotice luate intern si picaturi puse in urechi s-a ajuns la concluzia ca nu este vorba despre otita externa. Am fost la mai multi medici. La un moment dat cineva mi-a spus cu nonsalanta ca probabil asa este conformatia mea asta - culmea aratandu-i si cartea de identitate in care se vede clar ca nu exista acele umflaturi. M-am chinuit de atunci cu fel de fel de terapii mai ales naturiste ca altfel nu am beneficiat de niciun alt tip de tratament. La ecografie au aparut niste formatiuni anormale dar doctorita mi-a spus ca nu stie despre ce ar putea fi vorba si sa intreb un stomatolog ca parotidele tin de competenta lor. Am intrebat la stomatologie dar mi s-a dat si aici un raspuns asemanator. In prezent iau tratament cu imunomodulatoare naturiste pe care le-am gasit singura in cautarile disperate pe net. In urma acestor tratamente am perioade in care ma dezinflamez aproape complet dar si per. proaste in care acestea revin dar cu mai putina virulenta decat pana acum. E pacat ca oamenii trebuie sa se chinuie in halul asta mergand totusi la atatia medici. Pentru mine ca femeie e frustrant si din punctul de vedere al increderii in mine pentru ca aceste inflamatii ale parotidelor ma desfigureaza efectiv. Tinand seama de perioada foarte lunga de timp de cand ma tot chinui cu aceasta poveste va imaginati prin ce stress trec vazandu-ma intr-o situatie din care nu mai stiu daca voi iesi vreodata cu adevarat. Am tot cautat pe mai multe forumuri si nu contenesc sa ma minunez vazand ca sunt atatia oameni ca si mine care bajbaie din medic in medic cu aceste inflamatii ale parotidelor fara a primi tratament adecvat.
0
29-06-2009, ora 12:47
ivenita
Nu este medic/terapeut
ivenita
Care ar fi imunomodulatoarele naturiste Catre Aime cum as putea lua legatura cu dumneavoastra
0
29-06-2009, ora 13:10
Aime
Nu este medic/terapeut
Aime
Imi puteti lasa - daca doriti - o adresa de e-mail si va scriu cu tot dragul.
0
29-06-2009, ora 14:12
ivenita
Nu este medic/terapeut
ivenita
sunteti din Bucuresti
0
29-06-2009, ora 14:44
Aime
Nu este medic/terapeut
Aime
Da sunt din Bucuresti. Tocmai v-am trimis mail. Sper din tot sufletul sa va fie de folos. Multa sanatate
0
16-08-2009, ora 00:27
gabipuiu
Nu este medic/terapeut
gabipuiu
Sunt din Galati si am fost operata in februarie 2008 la Cluj de prof.Ciuce Constantin - un adevarat profesionist. Povestea mea incepe din 2006 astfel: durere si mancarime in ureche, pauza si iar durere cu mancarime; in sept 2007 durere cu umflatura in fata urechii. Control ORL totul OK, durere in continuare si disparitia umflaturii din fata urechii. In decembrie 2007 umflatura apare in spatele urechii asociata cu durere. Incep investigatiile, se pune diagnostic de tumora, fac tratament si pentru parotidita cronica dar nici un rezultat. Februarie 2008 operatie extirpare de glanda salivara (nu tumora-care de fapt nu era) fara atingerea nervului facial ; totusi pareza timp de 2 luni dupa care ma recuperez 100% pe parcursul a inca 7 luni (cu Milgama si exercitii );cicatrice abia vizibila. Anatomo-patologic :suspiciune sarcoidoza. Internare Cluj si infirmare diagnostic. Medicul internist concluzioneaza : parotidita tuberculoasa(tbc la parotida).Ma internez la Iasi si se infirma diagnosticul de tbc la parotida. Urmez tratament cu Prednison 15 mg /zi si incep totusi si tratamentul anti tb. Am fost cu lamele si blocul de parafina la Iasi-Sf.Spiridon, Facultatea de farmacie si Bucuresti:Victor Babes si Nasta.Nimeni nu poate spune(pe buna dreptate) ca e una ori alta. Diagnosticul cica se pune in context clinic, dar cum si astea se aseamana Dumnezeu cu mila! Asa ca nu disperati, important e sa nu fie ceva malign. Sanate si succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: parotidita cronica