otita seroasa bilaterala acuta
buna ziua.fetita mea de 6 ani a fost diagnosticata cu otita seroasa bilaterala, si cu polipi.Mi-a recomandat Maxitrol si Vibrocil.O zi un medicament o zi celalalt picaturi in nas.As dori sa stiu daca sunt bune.Si ce ar trebui sa fac pentru otita seroasa, ajunge acest tratament.Va multumesc din suflet.Vreau sa va mai spun ca fetitei i s-au facut potentiale evocate si aude.
daca copilul respira numai pe gura.. si otita este veche si afecteaza mult auzul
trebuie internata la ORL.. scosi polipii si facut punctii transtimpanice
daca este o otita usoara.. trece de la tratamentul indicat
trebuie internata la ORL.. scosi polipii si facut punctii transtimpanice
daca este o otita usoara.. trece de la tratamentul indicat
fetita respira pe nas, cand doarme respira foarte usor, nu sforaie, doarme linistita.Ce spuneti trebuie scosi polipi neaparat sau fac tratamentul.va multumesc
numai medicul care vede copilul poate sa se pronunte sigur daca e de operat sau nu
Buna seara.Sotul meu(24 ani) a inceput sa aiba probleme cu urechea anu trecut la inceput avea mici dureri si ii curgea urechea si am fost la medicul orl care ia spus ca are timpanul fisurat.Ia dat tratament cu antibiotic si ii curata urechea o data pe luna.Dupa cateva luni situuatia nici macar nu sa remediat macar putin si am ajuns la alt doctor care la operat de vegetatie spunandui ca are si timpanul fisurat in lateral.Dupa operatie a trebuit sa plecam in italia la munca si nu am mai apucat sa mergem la doctor.Acum dupa 6 luni de la operatie urechea a inceput sa curga ff mult sa miroasa si ca auzul sa se slabeasca destul de mult.Un sfat daca puteti sa ne dati
1. otita seroasa.. NU doare.. este doar o acumulare de lichid in spatele timpanului..din cauza nasului infundat.
2. nasul trebuie aspirat inainte de masa si inainte de somn.
3. NU mai puneti picaturi in urechii, decat saculete calde cu sare
4 mergeti la consul;t la ORL.. sa vada cum se prezinta timpanul. daca apare congestie si inflamatie se adauga antibiotic si antiinflamator
2. nasul trebuie aspirat inainte de masa si inainte de somn.
3. NU mai puneti picaturi in urechii, decat saculete calde cu sare
4 mergeti la consul;t la ORL.. sa vada cum se prezinta timpanul. daca apare congestie si inflamatie se adauga antibiotic si antiinflamator
Buna ziua,
fetita mea in varsta de 4 ani, dupa lungi si frecvente episoade de raceala, ce se manifestau cu rosu in gat, nas curgand si dureri de ureche, a fost diagnosticata cu otita seroasa si polipi. In acest context, in urma cu 2 saptamani am urmat un tratament cu picaturi in nas si dextametazona+ sters nasul sitematic, in urma caruia s-a vindecat temporar, iar 26 mai a fost programata pentru operatie de extractie polipi. Problema cu care ne confruntam acum, este ca de ieri, acuza din nou dureri de ureche si are pusee de febra, in conditiile in care tratamentul anterior l-a finalizat cu 1 saptamana inainte. Intrebarea mea este, avand in vedere ca acuza dureri si are febra, daca considerati ca diagnosticul si tratamentul a fost pus corect? ar trebui sa continui sa-i dau acelasi tyatament? mai este indicata operatia acum? sau trebuie sa treaca cateva saptamani pana la vindecarea completa.
multumesc,
fetita mea in varsta de 4 ani, dupa lungi si frecvente episoade de raceala, ce se manifestau cu rosu in gat, nas curgand si dureri de ureche, a fost diagnosticata cu otita seroasa si polipi. In acest context, in urma cu 2 saptamani am urmat un tratament cu picaturi in nas si dextametazona+ sters nasul sitematic, in urma caruia s-a vindecat temporar, iar 26 mai a fost programata pentru operatie de extractie polipi. Problema cu care ne confruntam acum, este ca de ieri, acuza din nou dureri de ureche si are pusee de febra, in conditiile in care tratamentul anterior l-a finalizat cu 1 saptamana inainte. Intrebarea mea este, avand in vedere ca acuza dureri si are febra, daca considerati ca diagnosticul si tratamentul a fost pus corect? ar trebui sa continui sa-i dau acelasi tyatament? mai este indicata operatia acum? sau trebuie sa treaca cateva saptamani pana la vindecarea completa.
multumesc,
trebuie sa treaca 3 saptamani de la vindecare pana la interventie
1. nasul NU e suficient sa fie sters.. nasul trebuie spalat cu ceai de musetel, suflat sau aspirat
2 raceala frecventa si rosu in gat poate fi si din cauza iritatiei mucoasei faringelui cu acid gastric de la un reflux gastroesofagian din cauza alimentelor acide, acre, citricelor sau sucurilor acidulate
3 acum e suficient sa luati eurespal si nurofen, sa aswpirati nazul si sa incelziti bine urechile /
1. nasul NU e suficient sa fie sters.. nasul trebuie spalat cu ceai de musetel, suflat sau aspirat
2 raceala frecventa si rosu in gat poate fi si din cauza iritatiei mucoasei faringelui cu acid gastric de la un reflux gastroesofagian din cauza alimentelor acide, acre, citricelor sau sucurilor acidulate
3 acum e suficient sa luati eurespal si nurofen, sa aswpirati nazul si sa incelziti bine urechile /
Buna ziua.
Am un tiuit in urechi cam de 3 luni aparut dupa o raceala.Am fost la mai multi medici ORL-isti si toti se uitau la nasu meu zicandu-mi ca am deviatie de sept si trebuie sa ma operez.Ultimul mi-a zis ca tiuitul provine de la o otita seroasa bilaterala cauzata de deviatie de sept si ca trebuie sa ma operez.Am facut si o audiograma si totul este in regula a zis ca nu am nimic pe urechea interna, e nerv ci pe urechea medie.Am facut operatia acum o sapt si tiuitul nu mi-a trecut.I-am zis doctorei si a zis ca in mod normal trebuia sa imi treaca si mai mi-a dat sa iau timp de o luna cate 2 pe zi Bilobil Forte, este bun medicamentul?? Va intreb pt ca am mai luat medicamente precum Tanakan timp de o luna si capsule si sirop si degeaba...tiuitul nu mi-a trecut!!! Am intrebato daca e posibil sa am Tinitus si a inceput sa rada, a zis ca nu am eu asa ceva.
Cum scap de acest tiuit??? Va rog sa ma ajutati...
Va multumesc!!!
Am un tiuit in urechi cam de 3 luni aparut dupa o raceala.Am fost la mai multi medici ORL-isti si toti se uitau la nasu meu zicandu-mi ca am deviatie de sept si trebuie sa ma operez.Ultimul mi-a zis ca tiuitul provine de la o otita seroasa bilaterala cauzata de deviatie de sept si ca trebuie sa ma operez.Am facut si o audiograma si totul este in regula a zis ca nu am nimic pe urechea interna, e nerv ci pe urechea medie.Am facut operatia acum o sapt si tiuitul nu mi-a trecut.I-am zis doctorei si a zis ca in mod normal trebuia sa imi treaca si mai mi-a dat sa iau timp de o luna cate 2 pe zi Bilobil Forte, este bun medicamentul?? Va intreb pt ca am mai luat medicamente precum Tanakan timp de o luna si capsule si sirop si degeaba...tiuitul nu mi-a trecut!!! Am intrebato daca e posibil sa am Tinitus si a inceput sa rada, a zis ca nu am eu asa ceva.
Cum scap de acest tiuit??? Va rog sa ma ajutati...
Va multumesc!!!
Aaaa si am uitat un alt doctor mi-a zis ca sa fac Punctie...credeti ca mai trebuie sa fac si punctie daca am fost operat de deviatie de sept???
deviatia de sept si sinuzita maxilara.. sunt probleme locala nazale..si trebuie tratate cat mai serios posibil
dar NU cred ca tiuitul e de la ele.
tiuitul este din cauz acirculatie cerebrale proaste.. poate fi de la Tensiune arteriala mica, anemie, folosirea energizantelor si altor substante nocive, problema ;la coloana cervicala..s.a
dar NU cred ca tiuitul e de la ele.
tiuitul este din cauz acirculatie cerebrale proaste.. poate fi de la Tensiune arteriala mica, anemie, folosirea energizantelor si altor substante nocive, problema ;la coloana cervicala..s.a
Tensiunea o am buna 12 cu 7, anemie nu am sigur, am facut toate analizele acum si sunt bune...!!
Si ce ar trebui sa fac ca sa scap de tiuit???
Puteti sa imi spuneti un ORL-ist bun din jud Arges??? Eu am facut operatia la Dr.Petrescu Ileana de la Spitalu Militar, o cunoasteti??? Am mai fost si la doamna Dr.Stoica Paula care dansa mi-a zis ca am o otita seroasa bilaterala care se trage de la deviatia de sept, dansa trebuia sa ma opereze dar este la Spitalu Judetean Pitesti si m-am dus la doamna Dr.Petrescu Ileana pt ca este la Spitalu Militar Pitesti si au aparatura mai buna si mi s-a zis ca este mai buna ca Dr. ORLdecat Stoica Paula...!!!
Dati-mi un sfat Domn Doctor sa scap si eu de tiuitul acesta...!!!
Va multumesc
Si ce ar trebui sa fac ca sa scap de tiuit???
Puteti sa imi spuneti un ORL-ist bun din jud Arges??? Eu am facut operatia la Dr.Petrescu Ileana de la Spitalu Militar, o cunoasteti??? Am mai fost si la doamna Dr.Stoica Paula care dansa mi-a zis ca am o otita seroasa bilaterala care se trage de la deviatia de sept, dansa trebuia sa ma opereze dar este la Spitalu Judetean Pitesti si m-am dus la doamna Dr.Petrescu Ileana pt ca este la Spitalu Militar Pitesti si au aparatura mai buna si mi s-a zis ca este mai buna ca Dr. ORLdecat Stoica Paula...!!!
Dati-mi un sfat Domn Doctor sa scap si eu de tiuitul acesta...!!!
Va multumesc
Medicamentul acesta Bilobil Forte este bun pt acest tiuit ca sa stiu ce fac sa numai dau banii aiurea pe ele...???
Asta e medicamenteu care mi l-a dat doamna Dr. Petrescu Ileana care mi-a facut si operatia si i-am zis ca nu mi-a trecut tiuitul de tot si a zis sa mai iau medicamentu asta timp de o luna cate 2 capsule pe zi...!!!
Va multumesc mult!!!
Asta e medicamenteu care mi l-a dat doamna Dr. Petrescu Ileana care mi-a facut si operatia si i-am zis ca nu mi-a trecut tiuitul de tot si a zis sa mai iau medicamentu asta timp de o luna cate 2 capsule pe zi...!!!
Va multumesc mult!!!
cred ca o internare in clinica ORL.. pentru un tratament perfuzabil.. ar fi un inceput bun
Buna ziua!
Am o fetita de 9 luni care a fot diagnosticata acum o saptamana cu otita seroasa la urechea dreapta. Am mers pe tratament homeopat, insa e foarte dificil de gasit remediul potrivit pentru un pacient care nu poate descrie simptomele, astfel incat, pana acum, n-a fost de ajutor, ba inca a fist afectata si urechea stanga.
Fetita a avut dureri numai in prima noapte, a plans foarte mult, febra in prima zi, secretii nazale pe care le-am tot aspirat. Acum mai are ceva secretii aproape albe, trebuiesc aspirate de maxim 4 ori/zi (mai des nu am ce), febra nu mai face, se freaca uneori cu u n degetel in ureche, se aude haraid..
Dr. de la ORL ne-a prescris Klacid si gentamicina + aerosoli cu dexa si gentamicina... dvs. ce recomandati?
A, facut o timpanometrie, v-o pot trimite pe mail.
Multumesc frumos si astept cu nerabdare raspunsul dvs. !
O zi buna!
Am o fetita de 9 luni care a fot diagnosticata acum o saptamana cu otita seroasa la urechea dreapta. Am mers pe tratament homeopat, insa e foarte dificil de gasit remediul potrivit pentru un pacient care nu poate descrie simptomele, astfel incat, pana acum, n-a fost de ajutor, ba inca a fist afectata si urechea stanga.
Fetita a avut dureri numai in prima noapte, a plans foarte mult, febra in prima zi, secretii nazale pe care le-am tot aspirat. Acum mai are ceva secretii aproape albe, trebuiesc aspirate de maxim 4 ori/zi (mai des nu am ce), febra nu mai face, se freaca uneori cu u n degetel in ureche, se aude haraid..
Dr. de la ORL ne-a prescris Klacid si gentamicina + aerosoli cu dexa si gentamicina... dvs. ce recomandati?
A, facut o timpanometrie, v-o pot trimite pe mail.
Multumesc frumos si astept cu nerabdare raspunsul dvs. !
O zi buna!
nu este recomandat tratamentul cu Gentamicina la aceats vatrsta si pe asa problema.. care NU este grava
gentamicina este Ototoxica si poate in unele cazuri afecta iremediabil nervul auditiv.
continuati sa aspirati secretiile nazale
incalziti bine urechile de cateva ori pe zi
trimiteti timpanograma pe mail
gentamicina este Ototoxica si poate in unele cazuri afecta iremediabil nervul auditiv.
continuati sa aspirati secretiile nazale
incalziti bine urechile de cateva ori pe zi
trimiteti timpanograma pe mail
Secretiile nazale sunt foarte reduse, respira foarte bine, aspir cand aud mai mult haraiala care cred ca este in gat (a fost ascultata la plaman, nu s-a putut pronunta sigur daca secretiile au coborat, a spus ca probabil nu, ca zgomotul se aude si pe inspir, si pe expir, se accentueaza atunci cand mananca, se diminueaza la aspirat). Cu ce as putea sa ii fac aerosoli (cat mai natural, ca sa nu antidoteze remediul homeopat), daca ajuta?
Revin cu timpanograma.
Revin cu timpanograma.
Buna ziua,
Acum o luna am facut tratament pt otita seroasa, cu picaturi pt nas, antiinflamator si inca un medicament. Acum mai am uneori senzatia de ureche infundata, plus un tiuit continuu in urechea respectiva si de cateva zile ma doare la apasare, nu foarte rau doar daca ating acolo.
Am si o masea pe aceeasi parte la care tot fac un tratament pt gingie, este posibil sa aiba legatura?
Acum o luna am facut tratament pt otita seroasa, cu picaturi pt nas, antiinflamator si inca un medicament. Acum mai am uneori senzatia de ureche infundata, plus un tiuit continuu in urechea respectiva si de cateva zile ma doare la apasare, nu foarte rau doar daca ating acolo.
Am si o masea pe aceeasi parte la care tot fac un tratament pt gingie, este posibil sa aiba legatura?
da. nervul Trigemen care inerveaza dantura si maxilarul are comunicare si cu urechea..
durerea din maxilar poate radia uin ureche
Tiuitul e un semn de circulatie proasta la nivelul cerebral sau a urechii interne
trebuie sa rezolvati problema la stomatolog
dar obligatoriu se impune un consult ORL..+ audiograma+ timpanograma
durerea din maxilar poate radia uin ureche
Tiuitul e un semn de circulatie proasta la nivelul cerebral sau a urechii interne
trebuie sa rezolvati problema la stomatolog
dar obligatoriu se impune un consult ORL..+ audiograma+ timpanograma
Multumesc frumos pt raspuns.
Audiograma + timpanograma am facut in momentul depistarii otitei si au fost OK. Se pare ca totusi maseaua e principalul vinovat, din pacate tratamentul la ea mai dureaza asa ca mai am de tras. Oricum voi face si o vizita la ORL pt linistea mea sufleteasca.
Audiograma + timpanograma am facut in momentul depistarii otitei si au fost OK. Se pare ca totusi maseaua e principalul vinovat, din pacate tratamentul la ea mai dureaza asa ca mai am de tras. Oricum voi face si o vizita la ORL pt linistea mea sufleteasca.
pe o otita seroasa.. NU pot fi nici audiograma.. mai cu seama Timpanograma OK.
ceva sa gresit.. sau NU a fost otita seroasa... sau..
Cred ca zgomotul in ureche vorbeste despre o dereglare de circulatie cerebrala..
mergeti la Oftalmolgie pentru examen Fund de ochi..si cu rezultatul la Neurologie
ceva sa gresit.. sau NU a fost otita seroasa... sau..
Cred ca zgomotul in ureche vorbeste despre o dereglare de circulatie cerebrala..
mergeti la Oftalmolgie pentru examen Fund de ochi..si cu rezultatul la Neurologie
Am inteles. Pt inceput voi merge la ORL la Panduri apoi dupa ce voi avea un rezultat de acolo voi face un control si la ochi. Eu port ochelari (nu permanent) poate ca a avut loc o modificare a dioptriei.
Revin cu problema fetiţei mele, i-am făcut 5 zile tratament cu Klacid şi aerosoli cu dexa, că nu mai rezistam, însă otita e TOT acolo :( sunt disperată :((
NU va ajuta la nimic sa fiti Disperata...
TRatamentul trebuie continuat cu Aerius sirop seara
desfundat bine nasul
incalzit urechea de 3-4 ori pe zi
puneti copilul sa umfle baloane sau mingi de plaja ( ajuta la desfundarea trompelor lui eustache)
TRatamentul trebuie continuat cu Aerius sirop seara
desfundat bine nasul
incalzit urechea de 3-4 ori pe zi
puneti copilul sa umfle baloane sau mingi de plaja ( ajuta la desfundarea trompelor lui eustache)
Sunt disperata pentru ca aceasta otita e Mai veche de o luna, timp in care nu a regresat deloc, ma gandesc ca
ecretiile au aderat deja la timpan definitiv. In nas nu exists secretii, pun apa de mare, scot apa de mare, mimic altceva, de zile bune. Copilul are 9 luni, nu stie sa sufle, nu colaboreaza la nimic, dimpotriva! Aerosoli ii fac in somn, medicamentele cu forta i le dau, la fel aspiratul. In cazul in care secretiile nu ies singure, ce e de facut? Exista vreun tip de interventie chirurgicala?
ecretiile au aderat deja la timpan definitiv. In nas nu exists secretii, pun apa de mare, scot apa de mare, mimic altceva, de zile bune. Copilul are 9 luni, nu stie sa sufle, nu colaboreaza la nimic, dimpotriva! Aerosoli ii fac in somn, medicamentele cu forta i le dau, la fel aspiratul. In cazul in care secretiile nu ies singure, ce e de facut? Exista vreun tip de interventie chirurgicala?
la 9 luni.. trompa lui eustache este mai larga si mai deschisa decat dupa 3 ani..
asa ca la aceasta varsta.. copiii NU fac otite seroase cronice..
undeva, ceva nu ati inteles corect..
trimiteti ultima Timpanograma pe mail
asa ca la aceasta varsta.. copiii NU fac otite seroase cronice..
undeva, ceva nu ati inteles corect..
trimiteti ultima Timpanograma pe mail
Suntem la mare acum, incercam sa profitam la maxim de aerosolii naturali. Vom mai face o timpanograma luni, ultima atata o linie tremurata plana :(. De cam 2 saptamani nu am mai vazut nici in fel de secretie, NIMIC. Deci, daca ar fi sa iasa, nu-mi imaginez pe unde! Am inteles ca pot adera definitiv la timpan si pot afecta auzul de la Dr. Orl care ii face controlul.
ati inteles gresit.
la aceasta varsta.. capacitatea organismului de autovindecare este enorma.. trebuie doar ajutat..
linia tremuranda pe timpanograma.. vine de la mana celui care face sau de la capul copilului care NU a fost tinut corect
la aceasta varsta.. capacitatea organismului de autovindecare este enorma.. trebuie doar ajutat..
linia tremuranda pe timpanograma.. vine de la mana celui care face sau de la capul copilului care NU a fost tinut corect
Am fost astăzi la ORL cu speranţa că e mult mai bine, însă s-a constatat otita bilaterală acutizata, ambele timpane roşii şi inflamate, cu bule şi secretii în spatele lor. Acum are secretii nazale gălbui care nu curg, o aspir cam la 3 ore, fara febră, probabil disconfort local, că doarme mai prost noaptea şi e destul de agitată. Mai scăpăm noi de coşmarul ăsta? Acum am 2 opţiuni: să merg pe tratamentul alopat prescris: augumentin, biorinil, ciplox, aerosoli cu dexa şi adrenalina sau să merg exclusiv pe tratamentul antroposof pe termen de 6 saptamani. Aveţi recomandări? Multumesc frumos!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26otita medie...? fara antibiotic?
- 5copil de 5 ani a avut pana acum otita de 6 ori
- 15otita la copii
- 13Lichid dupa timpan
- 5otita este contagioasa?
- 0Alergie la antiinflamator
- 9Otita medie + rinita
- 5Otita medie la ambele urechi si durere de gat
- 3Otita medie
- 1Episoade succesive de otita
- 5si de 1 saptamana si jumatate tot ii curge o sectetie din ureche
- 1otite repetate
- 14Otita sau tras de curent?
- 1Infectie dentara si alergie la penicilina !
- 3otita medie supurata
- 3probleme cu fetita mea de un an si 4 luni.
- 0Reactie alergica pantoprazol
- 1Băiețelul meu de 4 luni are otita medie congestiva dreapta
Mai multe informații despre: Otita medie Alergia la medicamente
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: