otita seroasa bilaterala acuta
ati vazut si d-voastra audiograma...dar d-na doctor a spus k ea nu se astepta sa fie asa..credea k este mai rea...mi-a zis sa iau vitamax sau vitamine complex B.nu prea am inteles faza cu perfuziile..de ce sa imi faca?...pentru ce?.si dc nu se desfunda urechea?.
perfuziile se fac pentru hipoacuzii neurosenzoriala.
aicie vorba de o hipoacuzie de transmisie din cauza nasului.
cand o sa reusiti sa desfundati bine nasul.. sa in calziti bine.. auzul o sa.si revina.
aicie vorba de o hipoacuzie de transmisie din cauza nasului.
cand o sa reusiti sa desfundati bine nasul.. sa in calziti bine.. auzul o sa.si revina.
azi am terminat tratamentul...si inca am urechea infundata...pot sa iau in continuare amoxicilina?..
NU.
antibioticele nu trebue luate la nimereala
antibioticele se iau in caz de infectie bacteriana.. care merge cu febra si secretiii purulente.
in alte cazuri fac mai mult rau decat bine.
antibioticele nu trebue luate la nimereala
antibioticele se iau in caz de infectie bacteriana.. care merge cu febra si secretiii purulente.
in alte cazuri fac mai mult rau decat bine.
Buna seara
Am si eu o prietena care are probleme cu urechile (dupa cum spune ea...Otita seroasa bilaterala). Are aparate auditive pentru ambele urechi si aude diferit...adica cu o ureche aude mai bine si cu cealalta mai rau. Dupa cum mi-a zis ea pana in clasa a 5-a nu a avut nevoie de aparate dar apoi s-a agravat si a trebuit sa poarte. Acum are 21 de ani.
Cam atat stiu in mare despre problema ei...
Va rog sa imi spuneti de ce ati avea nevoie sa mai stiti ca sa imi puteti da niste sfaturi (de fapt ei indirect)...
Va multumesc.
Am si eu o prietena care are probleme cu urechile (dupa cum spune ea...Otita seroasa bilaterala). Are aparate auditive pentru ambele urechi si aude diferit...adica cu o ureche aude mai bine si cu cealalta mai rau. Dupa cum mi-a zis ea pana in clasa a 5-a nu a avut nevoie de aparate dar apoi s-a agravat si a trebuit sa poarte. Acum are 21 de ani.
Cam atat stiu in mare despre problema ei...
Va rog sa imi spuneti de ce ati avea nevoie sa mai stiti ca sa imi puteti da niste sfaturi (de fapt ei indirect)...
Va multumesc.
imi trebue AUDIOGRAMA si TIMPANORGAMA..
le trimiti pe mail
dar daca a ajuns la aparate auditive probleme NU e de otita seroasa.
cred ca e afectat nervul auditiv si nuprea se poate face nimic.
o sa vad dupa investigatii !
le trimiti pe mail
dar daca a ajuns la aparate auditive probleme NU e de otita seroasa.
cred ca e afectat nervul auditiv si nuprea se poate face nimic.
o sa vad dupa investigatii !
d-le doctor...au trecut 3 saptamani de cand nu am mai merg sa contorl cu fata...dar de 2 zile are nasu infundat mereu mereu mereu...si cu urechea zice ca o mai mananca din cand in cand..iar secretia aceea mai este cat de cat..putin...astept parerea d-voastra...multumesc
nu pot sa am o parere in acest caz..
la 3 saptamani.. putea sa racit din nou.. sa fie alceva. trebue sa o vada la ORL.
la 3 saptamani.. putea sa racit din nou.. sa fie alceva. trebue sa o vada la ORL.
buna, am un baietel de 4 anisori si 3 luni care in urma cu 2 ani a fost operat de polipi in urma neraspunderii la tratamentul pe care il face pt otita seroasa bilatera.a. totul a fost in regula pana acum can mi sa trezit copulul intro dimineata ca il doare urechea, neam dua la medicul care la operat si ia gasit otita seroasa la urecha stanga. mia zis sa stau 7 zile cu nurofen si betabioptal si apio sa ma duc la control. dumneavoastra ce ma sfatuiti?
va multumesc
va multumesc
asa sa faceti +
sa desfundati bine nasul cu Ser Efedrinat!!!
sa incalziti urechea cu saculet cu sare !!!
sa desfundati bine nasul cu Ser Efedrinat!!!
sa incalziti urechea cu saculet cu sare !!!
Buna seara ! Am 30 de ani si in urma unei raceli relativ banale de 48 ore la pat m-am ales cu o ureche infundata (cu un lichid, fara secretii)! In prima faza mi s-a prescris paracetamol sinus impreuna cu Olinth spray si ciprinol 500mg (4zile), dupa care inca 4 zile cu MEDROL 16mg (fara sare)si omez. Dupa acest tratament urechea a revenit la normal si mi s-a spus ca s-a rezolvat dar dupa doua zile a reaparut lichidul in ureche! Am decis sa merg la urgenta la Coltea unde am primit un alt tratament cu cuminol 500mg, claritin si biorinil doua tuburi(mentionez ca toate acestea au fost administrate in circa 10 zile). La urmatoarea vizita mi s-a spus ca este nevoie sa fiu operat de deviatie de sept, deoarece problema mea nu se rezolvase. Am luat decizia sa schimb medicul pentru a mai asculta o parere, dar si acesta a recomandat operatia de deviatie de sept asa ca am facut-o pe data de 20.03.2010, pe 23 m-am externat impreuna cu inca un tratament cu Oxpamoxla 8 ore, spalaturi nazale cu apa de mare si vitamina A uleioasa, pe 26.03.2010 am scos firele si am primit un tratament cu un spray nazal AVAMIS timp de 30 zile dupa care sa ma intorc, sa vedem rezultatele. Pana aici totul bine dar astazi 29.03.2010 m-am trezit cu urechea infundata si cu niste dureri la aceata care pana acum nu-si facusera aparitia. Nu stiu ce sa mai fac!!! Mi-ar prinde bine si sfatul dumneavoastra! Va multumesc anticipat!
Mentionez ca am fost externat cu diagnosticul OTITA SEROASA CRONICA BILATERALA dupa operatia de deviatie!
buna seara. numele meu este laurentiu, am 23 de ani. am o problema destul de veche la urechea dreapta. simptomele au aparut acum aproximativ un an. la inceput nu am dat importanta deoarece am crezut ca este un dop de ceara pentru ca nu am avut si nu am nici cea mai mica durere. am folosit un spray pt curatarea urechii insa nu a functionat. dupa aproximativ 5 luni am fost la un control orl si mi s/a spus ca am otita seroasa cronica + deviatie de sept pe nara dreapta (pe aceeasi parte cu urechea problema). am facut un tratament de cateva zile cu xylonasal, otocalm, fromlid si vestibo. a trebuit sa plec din tara si am ramas cu problmea. asta se intampla la sfarsitul lunii august a anului trecut. m/am reintors in tara de craciun, am fost la acelasi doctor care mi.a spus ca otita nu mi/a trecut si mi/a mai dar un alt tratament cu aeruius, fromilid, singulair, ciprinol si ciplox. am facut si o audiograma care arata asa http://i41.tinypic.com/24pl2cy.jpg (albastru urechea stanga, rosu urechea dreapta). singurul lucru care ma deranja si ma deranjeaza este ca la sunet puternic (in special frecvente medii) am impresia ca timpanul se lipeste de ceva. poate sa persiste otita pe o perioada atat de indelungata? va fii operatia de deviatie de sept o rezolvare a problemei??mai exista sanse de vindecare a urechii drepte? va multumesc!
ionut,
posibil de la suflatl incorect al nasului te.ai ales cu o otita acuta !
mergi la medicul care te.a operat !
Oreste
ai gresit mult ca nu ai rezolvat otita seroasa pana acum.
acel lichid seros.. in timp se transforma in lichid vascos si gros.. si in timp se usuca facand niste aderente Ne mai permitand timpanului sa vibreze si ajungi la aparat auditiv
asa ca Urgent te internezi la ORL.. si ce se mai poate face, medicul o sa faca.
ce sa stricat irecuperabil din cauza neglijentei.. asa ramane !
posibil de la suflatl incorect al nasului te.ai ales cu o otita acuta !
mergi la medicul care te.a operat !
Oreste
ai gresit mult ca nu ai rezolvat otita seroasa pana acum.
acel lichid seros.. in timp se transforma in lichid vascos si gros.. si in timp se usuca facand niste aderente Ne mai permitand timpanului sa vibreze si ajungi la aparat auditiv
asa ca Urgent te internezi la ORL.. si ce se mai poate face, medicul o sa faca.
ce sa stricat irecuperabil din cauza neglijentei.. asa ramane !
asta am uitat sa precizez.am fost acum 3 saptaman la medic. mi/a curatat urechea si mi/a dat un tratament cu kanamicina. de atunci ceva s/a ameliorat insa acea senzatie a ramas. i/am spus doctorului ce se intampla iar el mi/a raspuns ca nu am nimic si sa nu ma mai duc la discoteca ca nu el ma trimite(cam asta a inteles el din ce am spus). am fost saptamana trecuta marti la un alt doctor. acesta mi.a facut endoscopie nazala si mi/a spus ca dupa ce ma voi opera de deviatie de sept problemele se vor rezolvama. nimeni nu iti prea da importanta si nu stiu de ce.
inca ceva, poate fii deviatia de sept o problema atat de decisiva?
Buna ziua, domnule doctor, am o fetita de 5 ani care a fost diagnosticata cu astm bronsic iar azi am fost trimise la consult orl unde mi s-a spus ca are adenoidita cronica, faringita acuta, otita seroasa bilaterala iar tratament numai betabioptal si nurofen iar pt. criza de astm prednison si ventolin. M-am speriat cand mi s-a spus ca fetita nu aude bine pt. ca nu s-a plans de nici un simptom. Mentionez ca acum tuseste foarte tare in criza de astm si respira pe gura de mult timp. Daca nu-i scot rapid polipii s-ar putea sa nu mai auda bine?VA MULTUMESC!SUNT FOARTE SPERIATA
o deviatie de sept majora.. impedica patrunderea aerului spre urechea medie !!!
o ureche care nu se aerisete formeaza secretie seroasa si asa mai departe pana la surditate!
o ureche care nu se aerisete formeaza secretie seroasa si asa mai departe pana la surditate!
va multumesc pt raspunsuri si promptitudine!
cris muresan.
acum trebue sa tratati starea acuta.
si peste 3 saptamani sa.i scoateti polipii
acum trebue sa tratati starea acuta.
si peste 3 saptamani sa.i scoateti polipii
tratamentul e corect
puteti sa incalziti urechile de 3-4 ori pe zi cu saculet cu sare sau cu uscatorul de par
puteti sa incalziti urechile de 3-4 ori pe zi cu saculet cu sare sau cu uscatorul de par
Va salut! Am fost iar la control si am primit o reteta cu: OSPEN de 1500/ 8ore, paracetamol sinus 3/zi si NASIC spray 2puf/nara de 3/zi, iar saptamana viitoare joi ma intorc sa-mi bage un tub in ureche. Ce parere aveti? Si mai am o intrebare de care uit mereu ! Am un baiat de patru ani si-mi este frica sa nu-l afecteze otita mea.Se transmite? Si daca da cum il pot ferii?
PS. Am niste "junghiuri" daca le por spune asa sau zvacniri scurte la nivelul capului pe partea cu urechea bolnava in anumite momente sau dupa unele miscari chiar si ameteli! Sunt normale? Vreau sa-mi cer scuze poate obosesc cu intrebarile mele dar sunt ingrijorat ! Multumesc!
otita nu se transmite.( numai infectia din nas si din gat se poate transmite)
Buna ziua, ma numesc Claudiu si am 24 de ani. In urma cu aproximativ o luna, dupa ce am stat fara caciula in frig si vant puternic, au inceput sa ma doara urechile. am fost la farmacie si mi-a dat alcool bariot(ceva de genul acesta, nu imi mai amintesc exact denumirea), mi l-am administrat cum mi-a recomandat farmacistul, dar insa fara nici un rezultat. M-am dus la alt farmacist si mi-a dat otis-t, dar tot la fel, fara nici un rezultat. Am fost la medicul orl care a zis ca am otita bilaterala acuta si care mi-a bagat niste tampoane cu o solutie incolora in ureche iar senzatia era ca imi ia foc urechile, schimbandu-mi acele pansamente o data la 12 ore. Dupa 3 zile a inceput sa imi puna o solutie de culoare rosiatica, mai bine zis un rosu murdar, astazi nu mai mi-a pus nici un fel de tampon in urechea dreapta zicand ca s-a ameliorat si a zis sa imi pun 3 picatur de alcool bariot o data la 6 ore. Dar pe mine inca mai ma dor urechile. Ce ma sfatuiti sa fac, va multumesc anticipat.
Buna ziua, ma numesc Nelica, am un copil de 10 ani si de la varsta de 5 ani, in urma unor otite repetate, medicul ne a recomandat extirparea vegetatiilor adenoidale, si introducerea unui tub in urechea dreapta.Tubul a iesit dupa un an, iar la 2 sapt. iar a trebuit sa i punem altul care a iesit tot dupa un an, Iar la 2 saptamani iar i s-a pus altul care a stat in ureche 1 an si 7 luni care a iesit acum, Din nou medicul ne recomanda sa i punem al 4 tub in ureche ca nu e vindecata membrana. Ce se poate face, pana cand tot o sa i se mai repete in fiecare an TUBURILE in urechi, si anestezia nu e periculoasa? Multumesc anticipat pt. raspuns O zi buna
ca sa stiti daca mai trebuie de pus acel tub de dren este important sa stici cateva lucruri.
1. cum respira copilul pe nas ( ziua si noaptea)
2. sa faceti o Audiograma
3 sa faceti o timpanograma.
aceste 3 rezultate duc la luarea unei decizii corecte in vederea tratamentului.
trimiteti rezultatele pe mail
1. cum respira copilul pe nas ( ziua si noaptea)
2. sa faceti o Audiograma
3 sa faceti o timpanograma.
aceste 3 rezultate duc la luarea unei decizii corecte in vederea tratamentului.
trimiteti rezultatele pe mail
Buna ziua! Am fost diagnisticata pe 05.08 cu otita externa acuta. Am primit tratament picaturi Garasone si nurofen. Am luat tratamentul, insa durerea nu s-a ameliorat. Am mers iar la medic si mi-a dat Ciprinol, 1 tableta la 12 h. Mentionez ca nu mi-au facut examen de secretii, pt a vedea ce tip de infectie am. In cate zile ar trebui sa treaca cu Ciprinol? Trebuie sa merg iarasi la ORL daca urechea e in continuare infundata si dureroasa? Multumesc mult!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5copil de 5 ani a avut pana acum otita de 6 ori
- 3Am fost diagnosticata cu otita cu 2 ani in urma
- 10otita - pentru dl. doctor- un raspuns va rog
- 5Otita seroasa cronica, stafilococ auriu
- 15polipi, otita si pisici... Va rog, un raspuns!
- 4otita medie la bebe de 4 luni
- 3probabil otita seroasa
- 15A facut de trei ori otita medie seroasa bilaterala
- 9Otita medie + rinita
- 27Copil de 5 ani are probleme de urechi
- 0nas infundat si otita
- 1otita supurata, timpanoplastie, tinnitus
- 5Otita medie congestiva stanga
- 5Eficef 200 mg si alergia la penincilina
- 2Otita - recidiva dupa amoxicilina
- 4Ureche infundata, otita medie - de cinci zile
- 8Copil de 4 ani are otita medie supurata
- 3Alegie la Fromilid cu eliberare prelungita?
- 1Ureche înfundată Covid
- 1Timpan perforat
Mai multe informații despre: Otita medie Alergia la medicamente
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: