otita

am o fetita de 1 an si 10 luni si acum 3 saptamani a fost diagnosticata cu rinofaringita acuta. am urmat tratament cu aerius si eurespal. Nu a cedat, am mers din nou la medic si i-a dat sumetrolim cu ambroxol, dupa care tot tusea. Dupa tratamentul acesta a inceput sa faca febra care a debutat cu 37, 5 si a ajuns pana la 39, 4. Ne-am dus din nou cu fetita si la un consult mai amanuntit a fost diagnosticata iarasi cu un rosu in gat mai puternic dar si cu un inceput de otita. Acum i-a dat Klacid, Humex si Nurofen. Intrebarea mea este: de ce dupa toate aceste medicamente pe care i le-am administrat, fetita a facut un rosu in gat si mai puternic si a facut si aceasta otita. Posibil sistemul imunitar sa fie scazut? Ce as putea sa-i dau pentru imunitate? (pentru ca in anotimpul rece raceste ffff usor). Si inca ceva: Klacid (administrat timp de 5 zile) ii poate afecta flora intestinala?
1 comentarii

Prima conditie pt a vindeca copilul dv. este sa efectuati intr-un laborator bun un exudat faringian implicit cu antibiograma.Aceasta e forma corecta de a trata rinofaringita-rosu in gat.In afara de antibioticul ales puteti aplica badijonarea zilnica (de 2 ori/zi timp de 3 zile) cu albastru de metilen.Retineti ca un antibiotic trebuie administrat minim 5 zile chiar daca simptomatologia a cedat ca sa nu se creeze rezistenta la antibiotic.Copilul a facut in continuare rosu in gat pt ca nu a fost tratat cu antibioticul de electie.Otita e o reactie secundara a infectiei in gat.Orice antibiotic afecteaza flora intestinala.E indicat dupa cura cu antibiotice consumul de iaurturi degresate.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: