Osteopatia in Romania

17-03-2013
DanaVaida
Nu este medic/terapeut
DanaVaida
Buna ziua,

De ceva vreme am inceput sa ma documentez despre osteopatie ca metoda de tratare a anumitor afectiuni. Desi am inteles ca in tara noastra osteopatia este la inceput, m-ar interesa daca stiti daca se pot urma niste cursuri de osteopatie in Romania si care ar cam fi conditiile, in ce ar consta etc.

Va multumesc!
8 comentarii
0
20-03-2013, ora 20:49
Mircea Laurentiu
Nu este medic/terapeut
Mircea Laurentiu
Buna seara,

Ma bucura sa vad ca exista persoane interesate si de acest nou curent. In Romania exista doua cursuri de osteopatie. Unul pe la Cluj tinut de un domn osteopat D.O. italian si un altul care va incepe in septembrie langa Targoviste. Pe cel din Targoviste il organizez eu sub egida Asociatiei OSTEORE, asociatie membra a Federatiei Europene a Osteopatilor.
La ora actuala osteopatia nu face parte din nomenclatorul de profesii din Romania, altfel spus nu exista. Automat daca nu existi, nici cursul nu este recunoscut si nu ai ce drepturi sa obtii.
Osteopatia este o profesie medicala de sine statatoare. Este o profesie medicala de prima intentie, pacientul poate consulta un medic sau un osteopat. Osteopatia in Franta nu este subordonata prescrierii medicale asa cum este kinetoterapia. In SUA osteopatul D.O. are un statut juridic echivalent cu medicul M.D. Suficient pentru a spune ca un osteopat trebuie sa aibe o multime de cunostinte medicale, in multe domenii, similare cu ale alopatului. In Franta sunt 9000 de osteopati D.O. si alte 7000 care practica osteopatia alaturi de o alta profesie.
Oricine se poate inscrie la aceste cursuri dar este mult de invatat. Forma aceasta de scoala este un început si este maximul pe care il putem organiza pentru moment.
Criteriile ar fi profesorii, materiile predate, timpul de practica, timpul de clinica si numarul de pacienti tratati, ambianta, contactele cu exteriorul, etc.
Osteopatia merita un million de euro pe zece ani si scoala romaneasca de osteopatie va fi la nivelul oricarei scoli din Europa.
0
27-04-2013, ora 09:23
DanaVaida
Nu este medic/terapeut
DanaVaida
Inteleg. Eu, de ceva timp, am probleme cu coloana vertebrala si, din pacate, tratamentele doar mi-au ameliorat simptomele. Urmarea unor cursuri de osteopatie m-ar interesa, pentru ca mi se pare o metoda benefica de a trai mai sanatos. Imi puteti indica anumite carti de specialitate, introduceri in lumea osteopatiei?
0
28-04-2013, ora 11:38
Mircea Laurentiu
Nu este medic/terapeut
Mircea Laurentiu
In Romania avem o singura carte tradusa: "Osteopatia pentru copii", la Editura Herald. Este o carte de popularizare. In alte limbi, insa, gasiti mai multe. O zi buna!
0
06-11-2014, ora 12:31
poec
Nu este medic/terapeut
poec
In urma cu 2 saptamani am fost la un osteopat laudat de o revista cunosuta, deoarece aveam dureri mari de coloana care nu au cedat la metodele clasice.In urma manevrelor pe care mi le-a facut m-am ales cu dureri foarte mari la ambii genunchi care nu au cedat pana acum, nici dupa o saptamana de repaus, unguente si paracetamol (toate prescrise de un ortoped).Nici durerile de coloana nu mi-au trecut.Pot sa dau numele persoanei pe privat, ca sa nu mai nenoroceasca si alti oameni.
0
08-12-2016, ora 17:05
LiaD
Nu este medic/terapeut
LiaD
Buna ziua.Cine este persoana in cauza?
1
25-01-2017, ora 01:12
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Cine vrea cursuri de Osteopatie facute de profesionisti, sa ia legatura cu Dr Dan Mezei. Puteti sa-l gasiti pe internet.
dr Petre Muresan
0
20-12-2018, ora 10:03
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Vreau sa comunic fapul ca prin osteopatia craniana am obtinut rezultate foarte bune in spondiloza cervicala, durerile de cap, ameteli, vertij si scaderea oxigenarii cerebrale. Atrag atentia ca reducerea oxigenarii cerebrale este un mare factor de risc pentru procesele de demielinizare intalnite foarte des si este si un mare risc pentru accidentul vascular cerebral ischemic. Daca va confruntati cu asa ceva, va rog nu amanati si faceti tratamentele necesare.

dr Petre Muresan
0
14-06-2019, ora 14:45
Elenia05
Nu este medic/terapeut
Elenia05
@poec

Buna ziua.Cum il cheama pe osteopat?Mi s-a recomandat si mie sa caut un osteopat si n-as vrea sa ajung pe mainile lui.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: osteopatia

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteopatia
  •