osteocondrita disecanta

06-02-2010
2ioana
Nu este medic/terapeut
2ioana
baiatul meu 12ani a fost diagnosticat in luna iunie cu osteocondrita disecanta femur drept, a urmat tratament de repaus nu a pus piciorul jos 6luni, rezultatul RMNdupa 6luni a fost osteocondrita disecanta in evolutie favorabila, nu stiu acum ce exercitii de kinetoterapie trb sa faca pentru recuperare mi-e teama sa nu faca ceva gresit, puteti sa-mi dati o sugestie ce ar trebui sa urmeze acum?
10 comentarii
0
09-02-2010, ora 15:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Intrebarea D-voastra este extrem de complexa.
Impunerea unei conduite in cazul baiatului reprezinta un act de o importanta majora, mai ales ca a evitat sprijinul podal timp de 6 luni. Trebuie cunoscut in intregime dosarul imagistic.
Intelegeti-ne, nu va putem ajuta fara sa cunoastem cazuri. Nu exista protocoale stricte, asa dupa cum nu exista boli, ci bolnavi.
Prin urmare, inarmati-va cu tot dosarul imagistic si, cu baiatul (obligatoriu) mergeti in consultatie la ortopedul pediatru, fie cel care va are in observatie, fie un altul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-04-2010, ora 23:48
2ioana
Nu este medic/terapeut
2ioana
multumesc pentru raspuns
0
04-04-2010, ora 23:53
2ioana
Nu este medic/terapeut
2ioana
mama are fractura la membrul superior, dupa imobilizarea in aparat gipsat mina este foarte umflata si are culoare albastruie, este normal? medicul ortoped de la tg jiu care i-a imobilizat mina a spus ca este normal si nu are ce sa faca.
0
05-04-2010, ora 20:45
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul variaza in functie de multi factori, dintre care cei mai importanti sunt reprezantati de tipul fracturii initiale, calitatea reducerii si a imobilizarii, dar si de atitudinea pacientului.
Prezenta hematomului si a edemului periferic este cvasi-normala, motiv pentru care trebuie sa mentineti pozitia procliva, sa practicati exercitiile recomandate de mobilizare a articulatiilor periferice, si mai ales sa respectati controalele periodice recomandate de catre ortoped. Daca situatia devine ingrijoratoare, vizitati-l mai devreme.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-04-2010, ora 10:31
2ioana
Nu este medic/terapeut
2ioana
Va multumesc din suflet !
0
02-02-2011, ora 15:39
crina2276
Nu este medic/terapeut
crina2276
Buna ziua!
Am fost diagnosticata cu osteocondrita disecanta, condromalacie si ruptura de menisc.Am fost operata la ambii genunchi prin artroscopie la o distanta de 6 luni intre operatii. La ultima operatie medicul mi-a spus ca exista o distrugere de cartilaj de 1 cm si mi-a recomandat mozaicoplastia.As dori sa stiu daca se mai poate face altceva si cat la % este eficienta mozaicoplastiei.Unde mi-ati recomanda sa ma operez?
0
04-02-2011, ora 09:35
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia difera fundamental in functie de originea problemei cartilaginoase: post-traumatica, degenerativa, necroza aseptica etc etc, dar si de varsta, greutate, profesie, sporturi practicate, antecedente.
In functie de analiza acestor premise vom putea stabili conduita optima.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirur Glezna si Picior
0
04-02-2011, ora 11:02
crina2276
Nu este medic/terapeut
crina2276
Originea problemei cartilaginoase este, se pare necroza aseptica( din ceea ce mi-a explicat domnul doctor).Precizez ca am 34 de ani, 1, 65cm si 59 kg(pana la operatii aveam 50 kg dar...lipsa de miscare si imobilizarea la pat a dus la cresterea nr de kg);profesia - profesor;am practicat gimnastica sportiva de la 4 la 7 ani, fara antecedente pana la momentul operatiei.Trebuie sa adaug ca am purtat excesiv tocuri pana la operatie!
0
06-02-2011, ora 11:11
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- gimnastica sportiva practicata in copilarie poate fi la originea situatiei actuale;
- nu v-ati ingrasat datorita lipsei miscarii, ci datorita excesului alimentar;
- tocurile nu au o mare importanta in situatia D-voastra;
- mozaic-plastia trebuie aplicata pe un substrat osos sanatos. In cazul necrozei condilului femural, mozaicplastia este ilogica, neavand sanse de succes.
V-s sfatui sa luati legatura cu colegul Dr. Ion
http://forum.romedic.ro/user.php?id_user=40996
ce are o mare experienta in asemenea cazuri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirur Glezna si Picior
0
13-11-2018, ora 11:58
Cristea Miha
Nu este medic/terapeut
Cristea Miha
Buna ziua.In urma unei lovituri la genunchi, in urma cu 5 ani, 2013, fratele meu, a avut dureri.A efectuat un RMNin anul 2016, iar rezultatul este osteocondrita disecanta condil femural medial stadiul 3.Discreta hidartroza.Fragment necrotic osos 17mm diametrul antero-posterior ce prezinta semnal neomogen.Suprafata articulara femurala este neregulat conturata, sclerotica, cu mica lipsa de substanta osoasa pe fata laterala a condilului.Cartilajul de acoperire prezinta grosime modificata si semnal alterat neomogen, cu persistenta unui mic flap condral lateral.A stat in carje 2 luni cu tratament din strainatate.L-a reluarea mersului durerile au fost mai mici, insa in ultima vreme durerile sunt aproape insuportabile.Ce este de facut in acest caz?Multumesc.Mentionez ca are 17 ani acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: