Ora medicamente diabet

02-01-2023
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Buna ziua,
parintii mei nu au fost foarte atenti la ce li s-a explicat si vroiam sa va intreb pe dvs pana ajung sa discut eu, personal, cu medicul de la diabet:

1. Medicamentele Forxiga si Diaprel se administreaza la aceleasi ore in fiecare zi ? (ma intreb daca au aceeasi regim cu antibioticele)

2. Forxiga si Diaprel trebuie luate la aceeasi ora ambele sau decalat? (personal mi s-ar fi parut mai bine unu dimineata si unul seara ca sa nu existe fluctuatii de glicemie, dar nu am informatii in acest sens)
5 comentarii
0
03-03-2023, ora 20:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Se pot aministra la aceleasi ore, nu e o problema, fiecare isi face treaba lui paralel.
Forxiga face se elimine zaharul prin urina, Diaprelu stimuleaza pancreasul sa dea insulina.
0
04-03-2023, ora 20:54
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Mi-ati dat un raspuns similar cu opinia medicului, insa eu personal am mari rezerve fata de aceste afirmatii.

In Romania este destul de dificil sa discuti probleme de acest gen cu un medic, chiar si cand vii cu informatii din studii stiintifice, risti sa deranjezi si sa primesti replici acide.

Situatia este asa: avem in familie o problema cu un polimorfism la CYP2C19 confirmat printr-un test genetic. Povestea cu CYP2C19 este ca modifica metabolizarea mai multor medicamente printre care si substanta activa din Diaprel denumita Gliclazide. Polimorfismul respectiv poate modifica timpul cat circula Glicazide in sange inducand, potrivit unui studiu recent, chiar crize de hipoglicemie. Aceste crize pot deveni chiar foarte frecvente cand se adiminstreaza mai multe tipuri de medicamente metabolizate de aceeasi enzima, o combinatie destul de periculoasa fiind cu Omeprazol. Deci situatia nu este atat de simpla precum o prezentati si precum o stiu destui medici: medicamentele pot diferi atat la absorbtie cat si la metabolizare si eliminare din organism, iar administrarea concomitenta duce la si mai multe complicatii. Tocmai de aceea apar si efecte adverse la unele persoane, din cauza mutatiilor genetice care pot avea o influenta decisiva. Pacat ca doctorii nu sunt deschisi la asemenea informatii.

Inchizand aceasta paranteza, medicul a fost de acord sa schimbe Diaprel pentru seara si pot sa spun ca o fost o schimbare de bun augur. Dupa pararea mea, de inginer, Diaprel ar trebui eliminat complet si asta e varianta pe care o sa insist la urmatoarea discutie cu medicul: mai bine glicemie mai mare decat ficat facut praf care duce la encefalopatie!
0
05-05-2023, ora 14:34
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Spuneam in postul precedent urmatoarele: "mai bine glicemie mai mare decat ficat facut praf care duce la encefalopatie".

Zilele trecute am insistat sa faca o analiza de amoniac in sange desi nu aveam recomandare de la medic(efectiv nu a vrut sa auda de asa ceva). Rezultatul a fost destul de socant: 133 mmol/L si din cate am inteles peste 150 mmol/L se poate ajunge in coma si apoi la deces. Asa se intampla ca medicului ii pasa doar de glicemie si uita ca pacientul mai are si ficat.

Las urmatorul sfat aici poate ajuta pe cineva: daca in timpul tratamemtului de diabet dezolvati probleme cognitive, confuzie, iritabilitate, anxietate nu alergati imediat la psihiatru! Medicii psihiatrii pot confuda foarte usor encefalopatia cu dementa. Mai bine cereti analize de ficat si mai ales AMONIAC in ser! Daca medicul nu e de acord, faceti analiza pe banii dvs, numai asa puteti evita o mare problema.

Acum am ajuns cu un parinte intr-o situatie in care nu stiu cum se mai poate rezolva. Efectiv mi-am dat seama prea tarziu.
0
23-08-2023, ora 00:54
Hipnoterapeut
Identitate neconfirmată
Hipnoterapeut
Buna ziua!
Diabetul este o boala psihosomatica, se poate rezolva prin hipnoterapie.
0
23-09-2023, ora 20:02
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu se poate rezolva deloc, cel mult sa o tinem pe loc cat putem cu trat, miscare, greutate buna si dieta, dar si asa poate avansa.
Din moment ce celulele beta insulare din pancreas sunt praf sau partial praf, n-ai ce sa faci, cine baga insulina sau cine baga suficienta insulina ?
Rez la insulina se rezolva daca faci miscare si ai greutatea buna, insa si acolo exista partiala insuficienta insulinica dar cu dominanta insulinorezistenta.
Ca la aia fara insuficienta insulinica, nu au diabet nici daca-s grasi si au rez la insulina.

Evident ca se imbunatateste treaba daca slabim, dar diabetul nu se duce.
Nu stiu de unde ai scos-o. Pai te faceai multimiliardar daca vindecai diabetu, mai ales ala de tip 1 unde celulele beta in totalitate sunt duse.

Iti dau eu 5 diabetici cronici, ii faci bine ? Fi serios.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.