Operatie unghie incarnata - acum probleme

16-02-2007
versu
Nu este medic/terapeut
versu
Buna ziua! am si eu o problema ceva mai complicata si nu stiu cum si ce sa mai fac!
Am fost operat in vara cam in iunie la degetul mare de la picior pentru o unghie incarnata! a fost ceva mai complicat pt ca nu m-am operat la un chirurg plastician si na operatia a fost cum a fost insa dupa a fost mai greu!
In prezent degetul arata cam rau tinand cont ca sa taiat ceva din carne!+ ca sa umflat o bucata de carne si acopera o parte din unghie, care se duce pana sub unghie!
ce as putea face sa se lasa umflatura ? se poate sau trebuie o alta interventie chirurgicala!? si cat timp imi ia pentru refacere?
11 comentarii
0
16-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
O unghie la picior creste de la baza pana in varf intr-un an. Avand in vedere ca de la operatie si pana in prezent au trecut 7-8 luni, este posibil ca problema sa fi recidivat! Ca urmare, cred ca este necesara o noua interventie chirugicala.
0
16-02-2007, ora 00:00
versu
Nu este medic/terapeut
versu
multumesc mult pentru raspuns! dar as mai avea o intrebare care este perioada de refacere!? si dupa cat timp pot depune efort fizic!?
0
18-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Daca unghia nu se scoate in totalitate ci numai portiune incarnata, refacerea este destul de rapida, adica in maxim o saptamana.
0
18-02-2007, ora 00:00
DrCosmin
Nu este medic/terapeut
DrCosmin
Operatia se face de regula in serviciile de chirurgie generala.Daca gasiti un chirurg bun nu o sa fie probleme.
0
18-10-2010, ora 17:26
criss_andra
Nu este medic/terapeut
criss_andra
m-am operat si eu acum 4 zile de panaritu, mi s-a scos toata unghia, desi aveam infectie doar la un colt.este normal k dupa 4 zile sa ma tot doara degetul si sa fie umflat?si plus de asta daca pun mana pe picior sau deget arde ca si cum as avea temperatura, imi este frica sa ma mai duc iar la acel medic, de cate ori imi scoate bandajul trage de el foarte tare de imi vine sa fug de pe masa intr-un picior de durere.ma puteti ajuta cu raspuns la intrebari va multumesc
0
02-11-2010, ora 20:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar trebui asociat un tratament cu antibiotice pe cale generala.
Nu este normal sa fie umflat tot degetul !!
0
02-11-2010, ora 21:18
criss_andra
Nu este medic/terapeut
criss_andra
mi se umflase degetul deoarece imi lasase doctorul care a facut aceasta mica interventie un fir de pansament direct pe rana si se infectase si bubita care o aveam nu ii facuse nimic la ea desi era infectata, mi-am facut curaj si am avut singrura grija de mine acum mi-a trecut si vad ca treptat creste si unghia.multumesc de raspuns
1
11-02-2016, ora 12:40
Emylya-maria
Nu este medic/terapeut
Emylya-maria
Buna ziua. In 1 Aprilie 2015 am suferit o operatie de indepartarea coltului unghiei pe ambele parti ale degetului. Am facut reactie alergica la ate si locul a inceput sa de unfle. Nu am putut calca pe picior 1 luna de la operatie din cauza durerilor. Dupa 2 luni de la operatie rana s-a inchis, dar de pare ca am suferit o infectare cu un stafilococ, drept urmare m-am ales cu panaritium cronic. Boala recidiveaza, rana nu ramane inchisa mai mult de 1-2 saptamani, si face iar puroi. Am incercat o multime de tratamente, creme antibiotice si ultimul pe lista urmeaza smulgerea unghiei. Asi dori sa stiu ce tratamente exista pentru Panaritiu cronic ce dureaza deja de 10 luni. Nu doresc smulgerea unghiei. Apropo infectia este la radacina unghiei deci nu are deaface cu colturi infectate. Va multumesc!
0
10-05-2017, ora 11:01
droz
Nu este medic/terapeut
droz
Maria sa rezolvat problema?
0
10-05-2017, ora 14:02
Emylya-maria
Nu este medic/terapeut
Emylya-maria
Salut, dupa 1 an si jumatate s-a rezolvat. In cazul meu a fost "uitata" o portiune din radacina cand am fost operata si din cauza ei imi tot facea puroi. Am reusit sa scot acea portiune cu greu si nu am mai avut probleme de atunci. Nu mi-a ajutat nici un tratament, insa, daca ai probleme, iti recomand Mibazon crema si neaparat degetul pansat.
0
23-12-2018, ora 17:08
droz
Nu este medic/terapeut
droz
Va recomand cartea Tratament unghii încarnate de Ed Eart
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul