Nutritie/Diabet/meniu mai nerestrictitiv la 1500 kcal?

14-05-2024
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Cat de importanta e pentru creier/psihic?
Spre rușinea mea am diabet, 136 kg, glicozilata 6, 5 și glicemii de 150 dimineața pe nemâncate, nu pot sa țin regimul dat de diabetolog fiindcă sunt pretențios la mâncare nu îmi plac legumele și fructele în mare parte și mănânc ce nu trebuie, dulciuri și sucuri nu mai vreau sa mai mănânc, o sa ma pot tine de asta ca mi-am luat și cartea Adio Zahar deci o sa ma antrenez pt asta dar vreau sa va intreb ce regimuri mai nesănătoase știti dar cu care sa slăbesc și sa nu ma înfometezi ca am făcut curs de nutritie degeaba am uitat tot de la problemele de concentrare
Am avut glicemii și de 284 seara dar am mâncat prostii în zilele alea.Nu va cer o dieta total nesănătoasă ci asa un meniu în care pot sa supraviețuiesc și sa nu ma înfometezi care sa fie de 1500 astfel încât sa slăbesc dar sa nu fie asa restrictiv ca la medicul diabetolog care nu mi-a dat pastila ci mi-a zis ca pot sa dau înapoi numai prin regimul ei dar mi se pare complicat tocmai ca firea mea e complicata.
Ajutati-ma puțin.
Va mulțumesc!
33 comentarii 12 Înainte ›
0
14-05-2024, ora 19:13
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna, in primul rand este nevoie sa analizezi un pic nevoile corpului tau. Sunt ele de ordin biologic - mananc pentru a trai (foame) sau de ordin emotional - traiesc pentru a manca (sau alt obicei nesanatos), pentru ca am nevoi emotionale neindeplinite si felul cel mai simplu de a simti o satisfactie este prin mancare?
Incercati un jurnal alimentar, in care să notati emotia asociata unui eveniment, atunci cînd simtiti nevoia sa mancati, in special dulciuri, carbohidrati si grasimi. Cautati activitati alternative care sa va faca placere si eventual sa implice ardere de calorii (ex sport, plimbare, dans). Mancati la ore fixe.
Incercati sa comandati meniuri controlate caloric de la firmele care fac acest lucru, sunt cateva foarte bune.
Mult succes!
1
14-05-2024, ora 21:00
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Vern
Nutritia e extrme de importanta pentru creier. Incerc acum dieta scazuta in carbohidrati de 3 saptamani si mi-e mai bine cand mananc conform dietei decat cand mananc multi carbohidrati.

Zahar e tot ce e dulce adica fructe, deserturi, zahăr, etc..
Amidonoasele sunt cearelele, legumele radacinoase etc..
Impreuna se numesc carbohidrati si toate acestea cresc glicemia.

Am aflat asta de pe canalul unei tipe Glucose Goddess.
A mai explicat ea ca e bine sa avem un mic dejun consistent, preferabil cu mai putini carbohidrati si sa nu fie mic dejun dulce ci sarat!!!

Apoi daca chiar consumam carbohidrati sa fie 'imbracati' cu grasimi sau proteine pt ca astfel nu vor fi cresteri asa mari ale glucozei, asa-zizele spike-uri.

Si un alt sfat ce l-a dat e sa luam cu 15-20 min inainte de masa un pahar cu apa in care punem o lingurita otet de mere.
1
15-05-2024, ora 00:10
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
+1 Lena
as adauga o chestie legata de placerea de a manca legume. zaharul produce multa dopamina, iar legumele nu. asa se explica ca vei cauta zaharul mai mult decat legumele.

de obicei o persoana obisnuita va reduce consumul de zahar, progresiv. la tine insa e critica situatia si va trebui sa asculti de dr, sa primesti tratamentul ei. cu siguranta te va ajuta sa poti reduce din zahar.

e foarte probabil ca pilula ei ajuta la reducerea poftei. pt ca glicemia e crescuta la tine foarte mult vei avea tot timpul acea pofta de dulce si de multa mancare. pilula te ajuta sa scapi de poftele astea. intuiesc ca pilula e ceva pt controlul insulinei

legat de dieta. 1500 sunt suficiente. iar aici e o chestie pe care ti-o spun din experienta. cand cresti nr de grasimi si scoti zaharul, acele 1500 calorii nici nu o sa realizezi ca sunt asa putine. motivul pt asta e ca grasimile iti tin satietatea crescuta.

incearca urmatorul experiemnt. cumpara de la lidl carne macinata de vita ( e 20lei 500g). dupa ce o gatesti cu condimente (1/2 lingurita rozrmarin, 1 lingurita coriandru, 1/2 lingurita chimion, 1 lingurita sare), consuma 150g din acea vita gatita cu 3 buchete de broccoli/conopida (fiert 10min si presarat cu sare). vezi cum te simti in urmatoarele ore. ar trebui sa nu simti foamea efectiv.

1500 calorii din grasimi/proteine au un efect mai mare asupra satietatii decat 1500 calorii carbo
0
15-05-2024, ora 09:21
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@XtremeSRL

Da eu iau Glucophage XR momentan pt "nivelarea" zaharului in sange. M-a nenorocit Abilify-ul! Dar sper sa il pot gestiona cu dieta low carb.

Problema e ca in zilele in care am scazut carbohidratii la 60-70 gr deja am inceput sa am despresie si insomnie seara. Dar nu mi-am luat electrolitii care su t recomandati in dieta asta.
0
15-05-2024, ora 17:00
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
eu am facut trecerea scazand carbo la 100. uneori la 150. am facut-o asa pt ca stiu ca minumul de carbo pe care il cere corpul e de 120.
daca consumul e sub 120 corpul se va chinui sa converteasca proteinele si grasimile in carbo (ca sa treaca pe chetoza), adica voi crea un stres., sau soc

chiar si acum functionez pe 150. nu simt ca pot sa scad sub pragul asta.
astept sa pot creste consumul de carne. abia apoi reconsider strategia, sa trec la mai putin de 100 carbo.
so far so good. pot consuma 200g carne pe zi. inainte obisnuiam sa nu pot consuma mai mult de 100g carnei. incep enzimele sa se adapteze la noua dieta.
de ce punctez partea cu carnea. pt ca in dieta keto nu prea cred. insa in dieta carnivora, cred mai mult. asta pt ca acolo sunt nutrientii de care am nevoie, in carne. abia dupa ce am din ce sa imi iau nutrientii, pot sa ma bazez pe o dieta 'keto'.

Scopul momentan e de ameliorare a problemei. Vindecarea dupa un alt timp.

de aceea recomandarea mea e sa nu faci trecerea asa brusc la 60. mai degraba sa incerci sa o faci mai gradual. daca te uiti la clipul lui dr Palmer ce mi l-ai trimis, el a zis ca persoanele bolnave obisnuiau sa faca o psihoza la trecerea pe ketogenic. deci riscanta trecerea facuta brusc.

Restul de macronutrienti pe care ii consumi care sunt ? (grasimi proteine)
1
15-05-2024, ora 17:47
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Mie nu mi-a dat pastila pentru diabet deși poate ajuta, la glicemii de 150, 134, 144 dimineața pe stomacul gol.si seara destul.de mari.Mi-a dar doar regim.Si primul și al doilea diabetolog și a zis ca pot sa dau înapoi doar prin regim.Problema e ca nu pot sa țin regimul ca la carte.Doctorii la care m-am dus au fost foarte buni.Nu înțeleg de ce Lenei i-a dat pastila care e intr-o situație mult mai buna ca mine, eu avand aceleasi probleme cu poftele și mie nu.ISi eu am 136 kg ceea ce nu se pune problema la Lena si diabet avand glicozilata 6, 5.ntr-un fel e bine sa nu iei paat8la, când doctorul îți dă pastila direct e mai dezinteresat știind ca pastila de diabet nu e printre cea mai necruțătoare de daune în organism, pe de o parte face bine pe o parte distruge organismul adă zic mulți doctori inclusiv dr.Jason Fung.
Singura explicație e ca doctorii la care m-am dus nu au vrut sa ma înglobeze cu pastile de diabet din prima știind su medica4ia psihiatrixa și fiind și eu și ele tabar*dae au CV fff bun una e asistent universitar)
Totuși eu în prosteala mea doream parca o pastila ca să facă ea mai multe în locul meu nu sa ma chinui eu doar cu regim în fine.
Mulțumesc Lena;mulțumesc Xtreme pt răspunsuri.
Sper sa se cunoască la dieta regimul câte o sa îl urmez chiar dacă ușor personalizat asa de mine:))Dulciurile și sucurile ies din discuție obligatoriu dar îmi va fi greu sa renunț la mezeluri.Vedem ce o ieși în viitor!Doamne ajuta tuturor!
0
15-05-2024, ora 19:02
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
daca nu reusesti sa-l urmezi intocmai. nu e problema. acorda-ti timp pt adaptare. ''azi'' te incapatanezi sa te tii de dieta, maine faci un cheat day. poimaine te incapatanezi, raspoimaine din nou cheat... perseveremnta e cheia. pasi mici dar siguri
0
15-05-2024, ora 19:28
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Xtrem Teoretic incerc sa fac lent. 60gr a fost o exceptie. Dar am probleme urate cu insomnie si depresie si mai nou sunt si foarte irascibila. Ma tem de insomnia asta sa nu imi dea psihoza. Ca si observatie: de cum am reintrodus un corn cu nuca ieri dupa-masa am dormit aseara ca un prunc. Doar ca eram obosita si dimineata.

@Vern Eu n-am reusit inca sa tin regim cu grasimi scazute. Am scos zaharul si produsele de patiserie si am adaugat grasimi dar mai am inca de lucru.
Si eu am medic si buni dar nu stiu ce sa mai zic, cum e mai bine. Eu daca nu iau pastila aia imi e foame rau.

Am inteles ca va fi bine daca voi slabi.

Si bine zici: Dumnezeu sa ne ajute tuturor! Ca vad ca asa singurei nu prea ii dam de cap. :(
0
15-05-2024, ora 20:50
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
interesant... pe mine m-a linistit~dieta descrisa mai sus. exact opusul a fost la mine. am avut somnul mai bun, nu ma mai simt stresat.
poate ca ai nevoie sa consumi la fiecare masa niste carbohidrati. eu la fiecare masa am 30g carbo (macronutrient, nu aliment).
mananc si ciocolata. uneori intr-o zi consum 1/2 tableta ciocolata. alteori chiar si 1 tableta ciocolata
mananc si gem, miere
nu mananc patiserii sub nicio forma. si nicio alta forma de dulciuri pt ca am observat ca imi cresc apetitul pt mancare. ma limitez la milka si gem. eventual

inca o chestie secret... ziceai ca nu poti face sport ca x, z...
recent am descoperit, sa zic, o smecherie. anume, nu e neaparat sa faci sport intens. poti face miscare de intensitate scazuta, insa sa fie facuta pe termen lung. e importanta miscarea pt ca ea ajuta la transformarea energiei din mancare, in energie pt intregul corp. hraneste celulele

am reusit sa determin formula pt a echivala sportul intens cu miscarea usoara.
o sa incerc sa pun o imagine in postarea urmatoare cu un tabel de evhivalare intre diferite activitati.
0
15-05-2024, ora 22:55
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
ibb.co/bLn16Lr

ce incearca sa spuna autorul ?

20min alergare cu puls 160 =
20 min bicicleta cu puls 160 =
36 min bicicleta cu puls 120 =
45 min de mers cu puls 110 =
60 min de mers cu puls 100 =
120 min de stat in picioare cu puls 85

activitatile nu trebuie sa fie aceleasi. atat timp cat pulsul de 110 este atins facand sala spre exemplu, e suficient sa se faca 45 de min de sala

de ce este utila informatia ?
pt ca facand perioade lungi de sport, dar la intensitate scazuta, nu mai exista scuza - obosesc - de la sport

sper sa va fie utila informatia si sa luati in calcul introducerea sportului / miscarii zilnice.
0
16-05-2024, ora 01:53
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Dar de unde stii cat ai pulsul, cu ce masori? Cu ceasul inteligent?
1
16-05-2024, ora 03:05
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
pun degetul pe incheietura mainii si cronometrez
pt bicicleta si alergare, sau mers pe jos, o fac la inceputul antrenamentului, la mijloc si la sfarsit.
pt cand fac sala, iau pulsul imediat dupa ce am terminat de facut seria. o singura data, pt fiecare tip de exercitu.

nu o fac tot timpul., ci doar cand vreau sa imi stabilesc ritmul. acum deja la stiu pe toate ce si cum fac. fra sa fie nevoei sa iau pulsul
0
16-05-2024, ora 09:36
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Multumesc! Adica numeri cat timp tii degetul pe incheietura mainii, nu?
1
16-05-2024, ora 14:45
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
da, pun degetul pe incheietura ca sa numar bataile. in acelasi timp ma uit pe ceas. cand se fac 15secunde ma opresc din numarat bataile si calculez care sunt bataile estimate intr-un minut

ex: daca am 20 batai per 15 sec, le inmultesc cu 4 = 80 batai per minut (20 * 4 = 80) (15 sec*4 = 60 secunde)
1
16-05-2024, ora 15:15
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Multumesc!
0
16-05-2024, ora 18:51
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Lena, dar tu ai diabet sau prediabet?
0
16-05-2024, ora 23:26
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Prediabet.
0
27-05-2024, ora 23:11
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Recomand cartea "Mancand grasimi ramanem sanatosi. Sa slabim mancand grasimi bune. Un obicei sanatos uitat astazi" - George Puia Negulescu, Gheorghe Mencinicopschi, Excelenta!

Toata lumea numara calorii dar e important nu indicele glicemic ci indicele de satietate. Ori aici grasimile sunt campioane.
0
28-05-2024, ora 14:31
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
prea scumpa cartea !.. glumesc... :d o sa ii fac comanda. are modele de cum ar trebui sa arate un meniu ?
0
28-05-2024, ora 23:09
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Are si meniuri dar mai mutl argumenteaza ca grasimile sunt de fapt cardioprotectoare si din ce am citit pana acum citeaza si ceva studii in sprijinul respectivelor afirmatii.
0
09-06-2024, ora 20:59
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e nici o rusine ca nu totul depinde de noi, depinde si de personalitate, de psihism, de mai multe, astea ne controleaza motivatiile si vointa, avem noi impresia ca, controlam.

Nici eu nu tin regimul dat de diabetolog ca as lua-o razna daca nu as mai manca aia si aia, bag insulina rapida si mananc ce vreau dar in limita caloriilor permise (2300/zi), deci pe glicemii sunt rezolvat, inca greutatea e buna.
Dimineata am in jur de 105-110 deci f bine sub 130, la 2 ore de la mese sub 140 chiar ca la sanatosi si glicozilata 5.
Si mananc si dulciuri, chiar de cam 10 zile o tin in tarte cu zmeura cate doua pe seara adica cam 450 g, deci cam 160 g carbo (cand sunt permisi maxim 50 la masa).

Mezeluri mananc mai putin, dar in rest orice mananc.

Ca problema nu e ce mananci, ci deficitul de insulina, eu am incercat sa aduc insulina cat pot catre normal, evident ca riscul este un hipo nasol, dar mi-am asumat, insa altfel riscul de a lua-o razna, era 100 %.

Glicozilata de 6, 5 la tine e buna, e sub 7, deci pe asta stai bine, pe glicemii nu.
Ia ia glicemia si la 2 ore de la masa si zi-mi cat este, trebuie sa fie sub 160, ca ai zis doar de alea de dimineata care-s oricum praf.

Cu greutatea insa, exista solutii la tine, dar ma mir cum de ai stat pana acum ?!
Trebuia sa te duci din timp la medic sa-ti dea ozempic, trulicity sau Victoza, astea is bune si ptr diabet dar si de slabit, scade pofta si foamea si de la sine mancai mai putin.
Spui "nu pot sa ma abtin, am o foame mai sus decat trebuie, va rog daca vreti sa-mi dati si mie una din alea ca sa pot slabi".

Si vezi ce zice, nu sta asa !

Nu merge fara una din alea la tine, ca nu te poti abtine, nu e bine sa te opui foamei si poftei, ci sa se reduca ele si atunci slabesti de la sine.
Ca daca puteai sa te abtii, nu mai ajungeai asa, ca asta stiai si tu ce trebuia mancat.

La tine trebuie asa:

1 - Ozempic, Trulicity sau Victoza si ca medicament ptr diabet ca e f bun ptr glicemiile dupa mese, dar si ptr slabit ca sa slabesti de la sine.
2 - Metformin ptr glicemia de dimineata, ca oricum rau nu face, scade rezistenta la insulina, mie mi-a dat din prima 2000 mg/zi, 1000 dimineata, 1000 seara.
Si atunci incet incet slabesti si vei fi bine si pe glicemii, si sigur sa mai ajustezi dieta aia cat poti.
3 - Sa iti dea regimul hipocaloric ptr slabit pe care o sa-l poti tine cu chestia de la punctul 1.

Daca 1, 2, 3 nu se aplica, medicu ala nu e medic.
Avand obezitate, din start trebuia macar Metformin sa-ti dea ptr rez la insulina.

Te duci si intrebi "ce parere aveti de ozempic, victoza sau trulicity, alea reduc pofta de mancare, ati putea sa ma ajutati si asa ? Ca sa pot tine dieta mult mai usor, ce parere aveti de metformin ? Ala scade rezistenta la insulina pe care o am de la obzezitate".
Vorbesti ! Nu stai ca statuia cum stau majoritatea la medic.
0
10-06-2024, ora 19:25
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Chiar nu e o rușine. Eu când am fost pe antidepresive + seroquel era să mă fac cât vaca deși sunt slabă de fel... Pastilele astea cer mulți carbohidrați. Când le-am lăsat, bineînțeles că a dispărut și pofta de mâncare iar greutatea a revenit la cum era înainte. Știu că majoritatea de aici nu puteți renunța la pastile și nici n-ar fi indicat dar măcar nu vă mai simțiți vinovați pt kg în plus - sunt un efect secundar al pastilelor. Asta nu înseamnă că nu trebuie să vă pese de sănătatea voastră sau că nu merită să țineți sub control situația, eu mă refer doar la sentimentul de vinovăție care nu aduce nimic bun.
0
10-06-2024, ora 21:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu doar sa nu ne fie rusine, dar sa cerem ajutor la medici, daca nu se poate schimba tratamentul, sa incerce sa ne ajute cu Ozempic, Trulicity sau Saxenda (Victoza) de cum vedem ca nu ne mai oprim din mancat, nu dupa ce deja avem 30 kile in plus.
Nu o merge, nu o merge, dar macar sa se incerce. Dar nu se face asta din pacate !

Orice medic are voie sa prescrie medicament in regim off label, adica ptr altceva decat scrie pe prospect ca este.
Sau medicii de nutritie, endocrinologi, si altii pot prescrie una din alea.

Incepusei sa te ingrasi si tu ?
Nu e vb doar de carbo, e vb de kcal totale, aveai mai multe decat ardeai. Poti sa nu mananci deloc carbo, daca sari de kcal admise, te ingrasi la fel.

De ex amica mea avea 164 kg la 1, 74, are schizo si lua abilify, de la 64 a ajuns la 164.
I-a dat Trulicity ca oricum avea diabet dupa un timp, si a slabit 40 kg cu abilifay mai departe.
Insa alea se dau si la cei fara diabet, sunt si doar ptr slabit, pe diabet sunt inactive la sanatosi.

Lena8, Kcal conteaza, daca ai sub ce arzi slabesti, daca ai peste, te ingrasi, daca ai cate arzi ramai asa, nu conteaza ce mananci.
Dar sigur ca dieta trebuie sa fie si una nutritiva si sanatoasa. Ca asa si cu dulciuri slabesti daca ai kcal sub ce arzi, dar nu e sanatos asa.
0
10-06-2024, ora 22:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy Da, eu acum tin Atkins modificat. Cam in jur de 60-100 gr carbs pe zi si am adaugat smantana grasa, ulei de cocos unt in cafea si iarut grecesc cu 10% grassime si ma simt excelent si am si slabit. De la 98 kg la 92.5 kg acum in doar o luna, de la Pasti incepand.
0
14-06-2024, ora 22:24
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Dar de ce redunci carbo ? Ca daca ai deficit caloric, orice mananci slabesti la fel daca ai acelasi deficit, nu e nevoie sa reduci carbo si sa urci grasimile ca sa mai faci si dislipidemie chiar daca slabesti, uneori zic, nu zic ca faci neaparat.

Daca cu carbo 50 %, 20 % grasimi bune si 30 % proteine din mese pe zi ai asa cum zic medicii ca e dieta echilibrata, si ai 1500 Kcal sa zicem si slabesti cum slabesti, si daca ai dieta ta tot cu 1500, slabesti la fel.
Caloriile is calorii, nu conteaza din ce vin.

Ca si invers, te poti ingrasa cu Atkins daca ai kcal mai multe decat arzi.
0
14-06-2024, ora 23:10
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu sunt de acord. Cercetatorul pe nutirie umana Gheorghe Mencinicopschi vorbeste in cartile lui de indicele de satietate pe care il au alimentele. Nu indicele glicemic, atentie!!!

2-3 linguri de smantana foarte grasa simt ca ma satura mult mai tare decat un croissant. Poate cu acelasi nr de calorii.ambele variante dar nu satura la fel.

Pentru mine functioneaza si nu prea ma mai intereseaza ce spun medici care fac un curs de nutritie toata facultatea poate si acela cum se fac orele de muzica, desen sau releigie in liceele tehnice. Adica de umplutura. Chiar nu consider ca studiaza suficient nutritia ca sa fie autoritati in domeniu.

PS: nu vorbesc de medici nutritionisti Aceia da, studiaza nutritia umana. Dar nu mai cred balivernele cu carbohidratii de cand i-am redus si ma simt foarte bine. Fiecare e liber sa decida pt sine pana la urma.
0
18-06-2024, ora 13:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Asta cu indicele satietate este corect, ideea era per total de calorii, ca daca ai x calorii cu deficit y fata de cat arzi, slabesti la fel orice ar fi.

Dar asa sigur ca e bine sa alegem produse cu indice de satietate mare ca sa mancam mai putin si sa ajungem tot acolo indirect adica la kcal mai putine.
Da, nu conteaza ca are aceleasi Kcal, ca daca dupa primu nu mananci si altceva, o sa ai kcal mai putine.

Ca daca croissantu are 300 kcal dar nu te saturi si mai mananci ceva sau inca unu, ai mai multe calorii per total.
Daca smantana aia are 300 dar nu mai mananci altceva curand, ai mai putine kcal si e bine.
1
29-06-2024, ora 19:48
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Eu mi-am luat capsule din oțet de mere.Se știe că oțetul de mere diluat in apa câteva lingurițe reglează glicemia pe tot parcursul zilei e demonstrat asta..iar capsulele cu oțet de mere concentrat mă ajută în reducerea poftei de mâncare și de dulciuri și în a mai regla glicemia adică să nu mai am vârfuri glicemice mari..Asta cu oțetul de mere mi-a recomandat-o chiar un asistent medical cu experiență.
0
29-06-2024, ora 20:56
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Vern asa recomanda si Jessie Inchauspé in Glucose Revolution. Are carti foarte utile pe partea de diabet glicemie etc.. Are si pagina de instagram si pe youtube clipuri in care explica cum sa combini alimentele sa nu dea spike-uri de glicemie
1
30-06-2024, ora 21:27
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
+1 @Lena. ma bucur ca in sfarsit e cineva pe forum care a inceput sa caste ochii.
deasemenea ma bucur
- sa-l vad din nou activ pe @costy
- ca @vern a iesit din cochilie si participa si el in topicuri care nu sunt deschise de el :) sper sa imi fie acceptata observatia
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: