nascut cu suflu sistolic - cat e de grav?
buna ziua am nascut baietelu cu suflu sistolic.asi dori sa stiu si eu cat de grava este aceaste boala? va multumesc mult
3 comentarii
Sa inteleg ca baiatul are acum 4 ani..de cand l-ai nascut si ti-a spus de acest suflu sistolic ai mai fost la control cu el ? Suflul sistolic nu este o boala propriu-zisa, ci o manifestare, un simptom ce se descopera cu ocazia unui examen clinic, ce poate arata o boala valvulara congenitala a inimii.Acest suflu trebuie urmarit prin examinari periodice la pediatru deoarece se poate agrava in timp sau poate dispare, in functie de evolutia bolii generatoare.Deci, daca nu ai fost de mult cu copilul la control, ar cam trebui sa te duci, chiar daca aparent nu are nimic.
Suflul sistoic poate sa apara in multe afectiuni cardiace. Copii au deseori sufluri sistolice si de multe ori nu sunt grave. Eu recomand efectuarea unei ecografii cardiace pentru a se studia morfologia inimii si astfel o sa se excluda cauzele grave care pot da suflu sistolic(valvulopatii sau defecte septale).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Suflu sistonic
- 6ce este suflu sistolic?
- 2suflu sistolic, baietel de 1 an si 9 luni
- 2Aritmie sinusala respiratorie si suflu sistolic BRDI
- 3suflu sistolic
- 4Copil 3 ani - arsuri la cap
- 3suflu sistolic la bebe 1 an
- 3suflu sistolic
- 2Disfunctie erectila?!
- 5Suflu sistolic
- 4Suflul sistolic la bebelus