Mers stramb

02-01-2018
danbadea
Nu este medic/terapeut
danbadea
Buna ziua, am 16 ani si de la un timp am observat ca toata incaltamintea mea la calcai este deformata spre exterior, iar eu din cate observ calc spre interior.Efectiv in exteriorul calcaiului la ambele picioare incaltamintea este roasa.Daca exista un exercitiu prin care pot face ceva pentru ca mai tarziu cand cresc sa nu apara dureri sau alte lucruri mai grave va rog sa ma ajutati.
3 comentarii
0
02-01-2018, ora 10:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre conformatia musculo-scheletala a membrului inferior, care se definitiveaza pe perioada cresterii.
Prin urmare, logic, nu se pune problema de exercitii care sa modifice aceasta conformatie la varsta de 16 ani.
Mai curand este vorba despre alti factori: greutate, eforturi prcticate, incaltaminte etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-01-2018, ora 21:50
danbadea
Nu este medic/terapeut
danbadea
Se poate corecta acest lucru?Si tatal meu are aceeasi problema, are 40 de ani
0
03-01-2018, ora 11:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Daca deformatia piciorului este "echilibrata", in sensul in care nu exista o tulburare functionala (suferinta), nu este nevoie de nici o "corectie".
In orice caz, orice interventie chirurgicala de "corectie" este delicata, dificila si cu rezultate inconstante.
Daca singura problema este cea estetica (incaltamintea), este preferabil sa nu solicitati o corectie chirurgicala,
Raspunsul final depinde de examinarea clinica atenta a piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 5 motive pentru care e bine să te plimbi, chiar și iarna
  • Mersul pe jos regulat protejează femeile după menopauză împotriva insuficienței cardiace
  • Cât înseamnă 10000 pași - cât de mult ar trebui să te miști zilnic conform studiilor?
  • Mersul ajută la menținerea condiției fizice
  • Mersul lent, asociat cu îmbătrânirea prematură a creierului
  • De ce nu mai poate merge (cauzele incapacității de a mai merge)
  • Tiparul de mers poate prezice un eventual declin cognitiv la adulții în vârstă
  •