Mers stramb
Buna ziua, am 16 ani si de la un timp am observat ca toata incaltamintea mea la calcai este deformata spre exterior, iar eu din cate observ calc spre interior.Efectiv in exteriorul calcaiului la ambele picioare incaltamintea este roasa.Daca exista un exercitiu prin care pot face ceva pentru ca mai tarziu cand cresc sa nu apara dureri sau alte lucruri mai grave va rog sa ma ajutati.
3 comentarii
Buna ziua!
Este vorba despre conformatia musculo-scheletala a membrului inferior, care se definitiveaza pe perioada cresterii.
Prin urmare, logic, nu se pune problema de exercitii care sa modifice aceasta conformatie la varsta de 16 ani.
Mai curand este vorba despre alti factori: greutate, eforturi prcticate, incaltaminte etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este vorba despre conformatia musculo-scheletala a membrului inferior, care se definitiveaza pe perioada cresterii.
Prin urmare, logic, nu se pune problema de exercitii care sa modifice aceasta conformatie la varsta de 16 ani.
Mai curand este vorba despre alti factori: greutate, eforturi prcticate, incaltaminte etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Se poate corecta acest lucru?Si tatal meu are aceeasi problema, are 40 de ani
Daca deformatia piciorului este "echilibrata", in sensul in care nu exista o tulburare functionala (suferinta), nu este nevoie de nici o "corectie".
In orice caz, orice interventie chirurgicala de "corectie" este delicata, dificila si cu rezultate inconstante.
Daca singura problema este cea estetica (incaltamintea), este preferabil sa nu solicitati o corectie chirurgicala,
Raspunsul final depinde de examinarea clinica atenta a piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
In orice caz, orice interventie chirurgicala de "corectie" este delicata, dificila si cu rezultate inconstante.
Daca singura problema este cea estetica (incaltamintea), este preferabil sa nu solicitati o corectie chirurgicala,
Raspunsul final depinde de examinarea clinica atenta a piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Dureri genunchi la mers pe jos
- 4Evoluarea mersului dupa o fractura
- 6copil de 15 luni nu merge si pare foarte instabila
- 2bebe de 1 an si 4 luni care nu merge singur
- 3parapareza, mers dificil, blocare muschi
- 0Nu mai pot merge normal
- 8Nu ma pot deplasa bine
- 0Reeducarea mersului
Mai multe informații despre: mersul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: