mers pe varfuri!
Buna ziua! Finuta mea de 2 ani si jumatate merge de la varsta de 1 an pe varfuri! poate sa mearga si normal dar uita repede si cred ca ii este mai usor sa mearga "la inaltime"! V-as ruga foarte mult sa imi spuneti despre ce este vorba si cum putem sa remediem acest mers defectuos! Va multumesc, foarte mult!
3 comentarii
Acest tip de mers poate fi normal la copilul mic, dar totusi ar trebui facut un control neurologic.Cate kg are ? Plange des, este nervoasa si irascibila ? Somnul de noapte este normal ?
Buna ziua din nou, finuta mea are 6 kg, nu este nervoasa si nici irascibila, decat daca cineva o supara. Noaptea doarme normal. Multumesc foarte mult!
Buna ziua,
Am un bebelus de 1 an care se ridica singur, face cativa pasi fara sprijin in tarc sau in patut, insa pe covor sau parchet nu merge singur, iar cand il tin de manute sa il ajut sa mearga pe covor/parchet calca stramb, adica piciorul stang il tine binisor dar cu dreptul calca in interior, de multe ori calca peste piciorusul stang. Si mai are tendinta sa mearga pe varfuri cand il tin de manute si sa isi lase trunchiul in fata. Sa consult un medic ortoped sau sa mai astept putin?
Inca o mentiune, a mers foarte putin cu premergatorul, nu stiu daca asta poate altera mersul.
Si inca o intrebare, este mai bine sa ii dau papucei in casa sau doar sosete?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Am un bebelus de 1 an care se ridica singur, face cativa pasi fara sprijin in tarc sau in patut, insa pe covor sau parchet nu merge singur, iar cand il tin de manute sa il ajut sa mearga pe covor/parchet calca stramb, adica piciorul stang il tine binisor dar cu dreptul calca in interior, de multe ori calca peste piciorusul stang. Si mai are tendinta sa mearga pe varfuri cand il tin de manute si sa isi lase trunchiul in fata. Sa consult un medic ortoped sau sa mai astept putin?
Inca o mentiune, a mers foarte putin cu premergatorul, nu stiu daca asta poate altera mersul.
Si inca o intrebare, este mai bine sa ii dau papucei in casa sau doar sosete?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3un copil de 3 ani mergea bine, dar acum nu mai poate sa mearga deloc
- 3Tendinita.. operatie sau un alt remediu?
- 20ligament mai scurt
- 10mersul pe vârfuri al băieţelului meu la 4 ani şi 6 luni
- 4mersul pe varfuri.
- 2mersul pe varfuri, 15 ani
- 3Intrebare: copil 2 ani care merge mai mult pe varfuri
- 3Mersu in varfuri
- 1Copil 9 ani merge pe varfuri
Mai multe informații despre: Mersul pe varfuri
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: