Medicamente pentru tratarea anxietatii de performanta care nu provoaca disfunctie erectila

08-04-2019
Vreausateajut
Nu este medic/terapeut
Vreausateajut
Exista pe piata medicamente pentru tratarea anxietatii de performanta in cazul persoanelor cu disfunctie erectila pe fond psihologic, dar care sa nu provoace ele insele, ca efect secundar, in timp, disfunctie erectila?
Nu ma refer neaparat la antidepresive, dar nici nu le exclud.
3 comentarii
0
09-04-2019, ora 07:35
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
Daca luați medicamente antidepresive și anxiolitice după o schemă personalizata, adică la început creșteți doza treptat până la o doza terapeutica eficace și când sistați tratamentul se scad dozele nu vor fi probleme.
Concomitent cu medicația este recomandat sa faceți psihoterapie pentru a găsi factorii ce determina anxietate
0
09-04-2019, ora 13:03
Vreausateajut
Nu este medic/terapeut
Vreausateajut
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului. In prezent am o schema de tratament prescrisa de un medic endocrinolog, dar care nu include decat un medicament ce contine tadalafil 10 mg. Aceasta din pacate nu da roade decat la limita decentei datorita sentimentelor de anxietate resimtite deseori inaintea inceperii actului sexual. Am observat ca daca consum in prealabil circa 300 ml vin rosu si ma ametesc putin nu doar ca dispar emotiile, dar si treaba incepe sa mearga alaturi de partenera. Daca o tin tot asa devin putin alcoolic, cu ghilimelele de rigoare. Ceea ce ma face sa cred ca doar credinta in Dumnezeu si pentru inceput anxioliticele m-ar putea ajuta. Precum vinul rosu.
In acest context de factori intrebarea mea este: ar putea medicul meu endocrinolog, la care urmeaza sa ma prezint in curand pentru control, sa-mi prescrie anxiolitice?
Am facut toate analizele de sange si sunt in parametri normali. Prolactina e foarte mica, de 4.77, ceea ce cred ca e bine, iar testosteronul peste nivelul mediu, respectiv de 16.92
0
12-04-2019, ora 09:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca vinul rosu te ajuta in aceste situatii e destul de evident ca gandurile si emotiile negative iti afecteaza sexualitatea. De ce nu apelezi la un psihosexolog? Eficacitatea tadalafilului poate fi inhibata de aceste ganduri si emotii negative.

Cu sprijinul psihosexologului ai putea sa-ti restructurezi modul in care percepi situatia ta, asa incat tadalafilul sa aiba cu adevarat un efect. In studiile clinice, combinatia intre tadalafil/ sildenafil si sesiunile de psihosexologie a fost superioara fata de efectul fiecarei interventii luata separat.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihoexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul