MBST-® Terapia prin rezonanta magnetica pentru a trata osteoartrita?
Salutare tuturor, am si eu o intrebate, daca a incercat cineva acest tip de terapie, ma gandesc de cateva saptamaini sa fac si eu un curs de tratament, dar am o mica retinere, o problema ar fi pretul de 500 de euro pentru un curs de tratament, astfel incat va puteti imagina ca sunt destul de sceptica. Orice feedback este binevenit. Va multumesc anticipat.
5 comentarii
Buna ziua!
Ce intelegeti prin "'osteo-artrita"???
Exista o confuzie majora intre afectiunile inflamatorii-reumatologice-infectioase ale articulatiilor (denumite "'artrita"') si degenerarea-distrugerea cartilajului (denumita "artroza"), cauzata de obezitate, efort exagerat, traumatisme articulare, afectiuni congenitale sau tulburari biomecanice ale aparatului locomotor.
Artrita este tratata la originea ei (tratament de fond in afectiunile reumatologice de tip auto-imun, antiinflamatorii in afectiunile minore, tratament sustinut in artritele septice etc).
Artroza (degenerarea cartilajului) nu se trateaza si are o evolutie ineluctabila catre distrugerea totala a articulatiei, cand se impune protezarea sau blocarea (artrodeza) acesteia sau alte solutii chirurgicale paleative. Artroza presupune doar normalizarea greutatii (in cazul supraponderabilitatii) si reducerea drastica a efortului fizic, ca premise pentru incetinirea distrugerii ulterioare a articulatiei afectate.
Sincer, nu inteleg la ce fel de tratament va referiti...sigur, exista metode paleative de ordin balneo-fizio-terapic, insa nu se poate vorbi despre un veritabil 'tratament'...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Ce intelegeti prin "'osteo-artrita"???
Exista o confuzie majora intre afectiunile inflamatorii-reumatologice-infectioase ale articulatiilor (denumite "'artrita"') si degenerarea-distrugerea cartilajului (denumita "artroza"), cauzata de obezitate, efort exagerat, traumatisme articulare, afectiuni congenitale sau tulburari biomecanice ale aparatului locomotor.
Artrita este tratata la originea ei (tratament de fond in afectiunile reumatologice de tip auto-imun, antiinflamatorii in afectiunile minore, tratament sustinut in artritele septice etc).
Artroza (degenerarea cartilajului) nu se trateaza si are o evolutie ineluctabila catre distrugerea totala a articulatiei, cand se impune protezarea sau blocarea (artrodeza) acesteia sau alte solutii chirurgicale paleative. Artroza presupune doar normalizarea greutatii (in cazul supraponderabilitatii) si reducerea drastica a efortului fizic, ca premise pentru incetinirea distrugerii ulterioare a articulatiei afectate.
Sincer, nu inteleg la ce fel de tratament va referiti...sigur, exista metode paleative de ordin balneo-fizio-terapic, insa nu se poate vorbi despre un veritabil 'tratament'...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Eu am urmat un tratament la genunchiul lezat. Am facut sedinte de fizioterapie 10 la numar, cica este numaraul maxim admisibil, si dupa tratament, impresia generala a fost ca voi avea nevoie de interventie chirurgicala pentru corectarea problemei.
Considerand varsta mea (76 ani) si antecedentele medicale, interventia chirurgicala era putin riscanta. Fiica mea, care facea acest tratament pentru aceeasi problema, m-a indemnat sa merg la o vizita medicala, ceea ce am si facut (parintii sunt impinsi de la spate ca sa faca o consultatie, mai ales eu).
Dupa o examinare, mi-au recomandat niste exercitii, pe care le-am efectuat, apoi am inceput terapia MBST. Acea vizita si tratamentul ulterior mi-au schimbat viata. Acum pot face plimbari lungi, am o libertate de miscare a genunchiului pe care nu o aveam inainte. Inca mai simt dureri, dar mult mai slabe decat cele pe care le simteam inainte.
Genunchiul fiicei mele dupa tratamentul MBST este atat de sanatos, incat la ultima plimbare prin oras nu a avut nici un fel de problema, deci amandoi am avut de castigat dupa tratament. Recomand tuturor.
Considerand varsta mea (76 ani) si antecedentele medicale, interventia chirurgicala era putin riscanta. Fiica mea, care facea acest tratament pentru aceeasi problema, m-a indemnat sa merg la o vizita medicala, ceea ce am si facut (parintii sunt impinsi de la spate ca sa faca o consultatie, mai ales eu).
Dupa o examinare, mi-au recomandat niste exercitii, pe care le-am efectuat, apoi am inceput terapia MBST. Acea vizita si tratamentul ulterior mi-au schimbat viata. Acum pot face plimbari lungi, am o libertate de miscare a genunchiului pe care nu o aveam inainte. Inca mai simt dureri, dar mult mai slabe decat cele pe care le simteam inainte.
Genunchiul fiicei mele dupa tratamentul MBST este atat de sanatos, incat la ultima plimbare prin oras nu a avut nici un fel de problema, deci amandoi am avut de castigat dupa tratament. Recomand tuturor.
Intrebarea mea e daca aincercat cineva terapia MBST pt. necroza de cap femural si ce rezultate a avut. A mea e stadiul 2 diagnosticata prin RMN.
Pentru iulian06: raspunsul la intrebarea ta il obtii de la cei e la Laurus medical - medicul de recuperare. Te programezi la un consult, ii duci documentele medicale pe care le ai si ea iti va spune. Din ce am citit eu despre aceasta terapie ar functiona pt necroza de cap femural nevascularizata, dar eu nu sunt medic, deci nu te poti baza pe ce spun eu.
buna seara. poate cineva sa-mi spuna daca tratamentul sau terapia mbst da rezultate in spondilita anchilozanta? va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9cred ca e artrita
- 10Durere de glezna
- 9Osteoartrita coxo-femurala stanga in stadiul 2, posttraumatica. Am nevoie urgenta de protezare???
- 28Osteoartrita coxo-femurala stanga, secundara stadiul 2, dupa un traumat.vechi de cap femural
- 5Diprophos sau dexametazona ?
- 0prevenirea si tratarea Osteoartritei
- 12Rezonanta magnetica dupa colecistectomie laparoscopica?
- 0Bolile reumatice se pot incadra in pensia de invaliditate?
Mai multe informații despre: Osteoartrita Rezonanta magnetica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: