mancat compulsiv

12-01-2012
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
Buna. Sufar de mancat compulsiv de multi ani. Recent, (2 ani) am slabit 18 kg, le-am pus la loc in 2 ani din cauza mancatului compulsiv. Mananc cind ma stresez si anume dulciuri, paine alba si tot ce gustos si gras. Nu ma pot controla in asa momente, dupa care ma simt vinovata, ma doare capul de ganduri urite de genul 'nu am deloc vointa, sint un nimic, nu sint fata, or sa ma urasca toti, nu mai vreau sa traiesc' si toate gandurile astea sint egale cu stres, iar stresul e egal cu mancatul compulsiv si deci tot asa eu ajung sa intru intr-un cerc vicios de care scap pe 1 sapt maxim daca ma chinui, dupa care iar ma apuc si tot asa. Si respectiv m-am ingrasat la loc fix in fix, nici mai mult nici mai putin acum am 74 kg si mi-am pierdut toata vointa pt ca m-am chinuit un an si ceva sa slabesc 18 kg cu ft mult chin pt ca am si prob hormonale care imi retin slabirea(Sindromul ovarelor polichistice) si la urma totul s-a dus pe ripa.
Cineva se mai confrunta cu asa probleme?
Ar fi interesant sa aud parerea cuiva care se pricepe in asa prob.
am fost azi la psiholoog prima data dar nu prea multe am inteles.Am doar tema pe acasa sa fac intentionat 50 greseli pe zi si sa le scriu+ nota de la 0 la 10 cit de tare m-a facut greseala sa ma simt aiurea si sa spun in fiecare seara cind ma culc' in fiecare zi eu devin mai supla, mai increzuta...'
7 comentarii
0
12-01-2012, ora 20:15
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere.
Se pare ca problema mincatului compulsiv are legatura cu dorinta [naturala] de a fi recunoscuta de cei din jurul tau,
Cu cuvinte simple problema de baza ar fi lipsa capacitatii tale de a stabili un rapport "sanatos", adica bazat pe condiviziunea unor "valori"., adica nu esti destul de elastica in abordarea personaleor.
Un succes important nu se obtine de unul singur, ci doar sprijint de alte persoane, asa ca dupa parerea mea in primu rind ar trebui sa-ti faci o lista cu persoanele care i-ti vor binele neconditionat si cu persoane care i-ti vor binele conditionat [da-mi ca sa-ti dau].
Nu poti mutlumi pe toata lumea, asa ca incearca sa multumesti persoanele car-ti vor binele iar pe parcurs vei reusi sa stabilesti un rapport multumitor si cu celelalte persoane.
0
12-01-2012, ora 20:40
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
Hm e adevarat ca am prob in rel cu oamenii. Practic pot vb doar cu prietenele(am 3) si una la care tin cel mai mult e peste hotare si cu parintii, dar acestia nu ma prea inteleg, sint din alta generatie, oricit nu le-as explica ei zic "apai fii mai calma" si atit si asta iar ma enerveaza :D Stii, tot din aceasta cauza eu am 21 ani si toate rel mele cu un baiat se terminau dupa 1-2 luni pt ca eram inchisa in sine si ajungeam sa astept atentie din partea lui 24/24 ceea ce nu e normal si ei se sufocau si au fost si cazuri sa imi spuna ca nu am limita. Nu faceam asta constient. Probabil vine tot de la dorinta asta naturala de a fi recunoscuta de cei din jur.
Stiu ca psihologia nu e un lucru atit de usor dar totusi din mesajul dvs se are in vedere ca daca o sa incerc sa fiu recunoscatoare celor ce imi vor binele atunci n-o sa mai mananc compulsiv?
Pare a fi straniu :))) Mie parca imi pare ca grasimea ma face sa mananc asa. Eu cind am slabit si aratam cum imi place nu ma mai certam cu tata, ieseam si vb cu multi oameni(ceea ce acum evit practic de fiecare data), aveam chef de viata si ma iubeam si apreciam orice mi se ofera. Am inceput a ma ingrasa am inceput a fi agresiva din nou.
0
12-01-2012, ora 20:55
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere.
Valoarea unei persoane este data de FAPTELE sale si nu de infatisarea sau numarul de kilograme.
0
12-01-2012, ora 21:50
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
Valoarea da, sint deacord. Dar cind te ignora baiatul care iti place pt ca esti mai plinuta(e chiar din cauza asta, nu inventez) e greu sa te gandesti la asta, adica ca faptele mele imi dau valoare, nu fizicul.
0
12-01-2012, ora 23:45
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
In primul rand evita sa mai existe in casa alimentele cu probleme, adica dulciuri, paine, paste. Mananca alimente proteice si evita pe cele bogate inc arbohidrati. Organismului nu ii va placea la inceput insa cu timpul nu iti vei mai dori sa mananci carbohidrati in aceeasi masura ca inainte. Asta te va ajuta sa slabesti. Practica si un sport, taie pofta de mancare.
Iar ovarele polichistice nu stau mai deloc intre tine si lupta ta de a slabi, ai doar un metabolism lenes.
Evita alimentele bogate in carbohidrati si axeaza-te pe alimente proteice. Mananca supe, salate, lactate, fructe, friptura de pui, si mult sport.
0
13-01-2012, ora 00:19
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
mersi de sfaturi) :*
Eu stiu regulile unei alimentatii sanatoase pederost, prob e ca mi-e greu sa le aplic, am pofte nu intocmai de ceva sanatos la care cedez. Cind am slabit acum 2 ani doar prin alimentatie sanatoasa am facut-o dar prob mele psihologice m-au audus din nou in binge-eating. Ma stradui pe cit pot sa mananc sanatos. Mananc sanatos toata ziua si seara hop ma trasneste in cap sa mananc paine alba cu unt si gem. Data trecuta am putut usor sa incep un regim sanatos pt ca inainte de asta nu avusem asa esecuri mari cum acum(efectul asta yo-yo din cauza bingeului) acum insa mi=e mutl mai greu pt ca ma tem din nou de esec.
Nu pot evita alimente in casa, traiesc cu mama, tata si fratele, ei fara paine nu mananca. Hai bine ca dulciuri noi nu prea mancam dar eu cind am o criza orice dulce gasesc aceea mananc, fie dulceata, fie paine, fie paine cu maioneza, unt etc. sau ma duc la magazin sa cumpar. Eu cred ca mai intai trebuie sa imi pot stapini aceste pofte emotionale si apoi o sa pot slabi. De asta am mers la psiholog, dar se pare ca m-a inteles gresit. A crezut ca eu ma cred grasa, adica ce doar in mintea mea si de fapt nu e asa. Eu stiu ca am kg peste limita si medicii mi-au zis sa slabesc, nu e o prob inventata. CE vreau e sa ma pot controla la mancare si astfel voi putea slabi.
O seara placuta))
0
20-04-2012, ora 09:33
iulian_brasov
Nu este medic/terapeut
iulian_brasov
Draga Red- Rose, cum ti-ar placea sa slabesti in timp ce maninci, fara sa flaminzesti? Daca raspunsul tau este DA, atunci lasa-mi un mesaj privat si accepta sfaturile unui profesionist care te va sustine si iti va fi alaturi ori de cite ori ai nevoie.
O zi minunata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Mancatul compulsiv

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Comportamentul alimentar la adolescenți post-chirurgie bariatrică
  • Tulburările de comportament alimentar la pacienții cu boală Parkinson
  • STUDIU: Mecanismul din spatele mâncatului compulsiv
  • Riscurile mâncatului prea repede
  • Diferențe observate la nivel neurologic între copiii cu sau fără tulburare de alimentație compulsivă
  • Încercările dese de pierdere în greutate ar trebui evitate
  • Căile ce controlează la nivel cerebral aportul alimentar
  •