Limba geografica.Tratament vitamine!!

02-03-2012
mih90
Nu este medic/terapeut
mih90
Salutare!!Am 19 ani si In urma cu 2 ani am fost diagnosticat cu limba geografica.Am urmat tot felul de teste/tratamente antifungice/antibiotice/glicerina/Insa fara nici un efect..In schimb am descoperit ca limba mea era geografica deoarece aveam carenta de B-uri si am inceput sa urmez un tratament cu B-uri..mai exact Doppel herz Magneziu 400.Acid folic 600.B1-4, 5 mg.b2-5mg.b12-5 mg(si consumand carne de vita si foarte multe fructe si legume...Acum pot spune ca am scapat in proportie de 80-90% de limba geografica deoarece uneori mai am pachete pe limba(asta se intampla cand mananc picant, sau citrice)dar fata de inainte sunt foarte multumit.
INTREBAREA MEA ESTE...-Am cumparat un Mega B Complex de la calvita care contine toata gama de B-uri de la 1 pana la 12.si valoarea(gramajul)care este inscriptionat pe cutie este de 100 mg pt fiecare Vitamina in parte...
Este diferenta foarte mare de gramaj intre cele 2 produse..Pot lua al 2-lea produs Mega B Complex??Fara sa am vro reactie adversa sau sa imi afecteze vro ceva in corp?Stiind ca am carenta de B-uri si ca imi fac bine pentru limba.
Astept un raspuns..Va rog frumos!!!
2 comentarii
0
04-03-2012, ora 11:42
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
limba geografica este o varianta a normalului!!! nu se trateaza. pur si simplu asa o ai din nastere.
daca un medic ti-a propus tratament cu vitamine pentru asta. nu cred ca te-a diagnosticat corect! limba geografica este limba geografica, in schimb lipsa de vitamina B ( care da intra-devar modificari si la nivelul limbii) se trateaza.

iti spun din proprie experienta ( pentru ca si eu am limba geografica diagnosticata cand aveam 4-5 ani) ca poti sa iei toate vitaminele din lume, aspectul de limba geografica nu va disparea. pot aparea in schimb modificari de relief variabile in timp.
eu personal evit alimentele picante de orice fel. rosiile, citricele imi provoaca nu usor disconfort, dar e ceva temporar, senzatia de usoara usturime disparand in 3o de min maxim.

daca ai carenta de vitamina B, asta da, trebuie tratata.
0
04-03-2012, ora 19:28
mih90
Nu este medic/terapeut
mih90
Buna din nou!!Vreau sa va spun ca eu nu mam nascut cu limba geografica..Am "dezvoltat"limba geografica dupa terminarea unui tratament la varsta de 16-17 ani care pot spune ca l am luat in mod repetat timp de un an si care consta in foarte mult AntiBiotic cu scopul sa tratez o rino-sinuzita dar tot nu am reusit...De atunci am inceput sa ma simt tot mai moale, am slabit si foarte mult, starea mea generala a devenit o stare foarte proasta..In copilarie am avut si o lipsa foarte mare de calciu...care nu cred ca este corectata nici acuma in totalitate.
Am facut tot felu de teste pentru problema cu limba de la hiv/sifilis/si toate testele de boli infectioase pana la lame(un fel de kesti din sticla care iti recolteaza ceva dupa limba)si exudate faringene..Am fost la un medic care mia recomandat sa fac si endoscopie am facuto si pe aia..Si surpriza Toate Bune..Am zis ca undeva trebuie sa fie o greseala asa ca am mai repetat teste inca o data in afara de endoscopie si acelasi rezultate decat k neutrofilele miau iesit scazute..in rest nimik..
Ceea ce am descoperit este ca daca beau de exemplu suc timbark cu multivitamine limba mea se imbunatateste remarcabil, iar daca mai iau si vitamine B-uri pastile dispare de tot pe durata tratamentului.Chiar si dupa!!!
De aici am ajuns la concluzia ca limba mea geografica este pe baza de vitamine...Deoarece am aproape toate simtomele care reprezinta carenta de b-uri...de la stari de oboseala pana la ameteli..etc...Si in plus toate testele miau iesit bine, dar nu am avut posibilitatea sa fac si teste pentru carenta de vitamine B.Deoarece am facut doar pt b12 si ma costat in jur de 2 milioane.si sa iau fiecare vitamina in parte..te costa destul de mult si deocamdata nu am posiblitatea...
Cee e de facut?Sa urmez tratamentul cu vitamine care da rezultate excelente?SAU sa ma opresc si so las sa apara din nou??/
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul