Limba cu probleme
Buna seara! Povestea mea incepe in noaptea de Anul nou, cand am simtit niste piscaturi la limba dupa ce am mancat niste branza. Nu m-am alertat, deoarece am limba scrotala si se intampla sa fie mai sensibila la anumite alimente, insa dupa putin timp am inceput sa am o senzatie asemanatoare cu cea de dupa ce bei um lichid fierbinte si sa simt limba usor mai umflata. Am mers la ORL, mi s-a spus ca e sindromul gurii arzande si sa iau 10 zile supradyn si septogal cu lactoferina. Nu s-a produs nicio schimbare, la alt control Orl am primit dg de glosodinie si o solutie preparata in farmacie cu tetraciclina si anestezina, tot fara rezultat. Am mers la maxilofaciale si mi s-a spus ca pare mai degraba o hiposalivatie, sa pun local vit A si sa fac detartraj. Dupa detartraj am ramas cu o sensibilitate deosebita a limbii in contact cu dintii de jos si cu urmele dintilor prezente pe limba. Am primit recomandarea de consult la gastri, la gastroscopie a iesit reflux clasa A, tratament cu pantoprazol, ibutin si probiotice timp de 6 saptamani, tot fara rezultat.
Pe varful limbii imi apar din vreme in vreme niste pete albe, limba e foarte sensibila in contact cu dintii de jos, parca amorteste usor sau simt ca si cum m-as curenta.
Am si o pelicula alba pe limba ce nu dispare la periaj si simt gura mai uscata decat de obicei. Ce investigatii as mai putea sa fac, incotro sa ma mai indrept?
Pe varful limbii imi apar din vreme in vreme niste pete albe, limba e foarte sensibila in contact cu dintii de jos, parca amorteste usor sau simt ca si cum m-as curenta.
Am si o pelicula alba pe limba ce nu dispare la periaj si simt gura mai uscata decat de obicei. Ce investigatii as mai putea sa fac, incotro sa ma mai indrept?
5 comentarii
Consult la gastrologie
Acolo e problema care se reflecta în cavitatea bucala
Acolo e problema care se reflecta în cavitatea bucala
Multumesc mult pt raspuns. O sa incerc la alt medic, cel la care am fost mi-a facut gastroscopia cu rezultatul si tratamentul descris deja in mesaj
Alina, ai rezolvat problema cu arsura limbii? Cu aceeasi problema ma confrunt si eu de 8 ani.Spune-mi, te rog, daca ai scapat de acea senzatie de arsura a limbii? Si eu am urmat aproape aceeasi pasi ca tine, dar fara nici un rezultat.Multumesc!
Bună ziua! Vă rog să-mi spuneți dacă ați rezolvat problema cu acest sindrom și dacă ați găsit un tratament adecvat. Și eu am această problemă chinuitoare de ceva timp.
Ați găsit remediu la senzația de arsura pe limba?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Glosodinia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: