lichidul sub timpan conduce in timp la surzire?
pe forum gasiti
cum se face tratamentul cu colargol pentru polipi
2 cum se fac exercitiile de umflat baloane si de ioncalzit si masat urechile in cazul
otitelor seroase sau catarului tubar
cum se face tratamentul cu colargol pentru polipi
2 cum se fac exercitiile de umflat baloane si de ioncalzit si masat urechile in cazul
otitelor seroase sau catarului tubar
Buna ziua! Baietelul meu, in varsta de 5 ani si jumatate, a fost diagnosticat cu otita seroasa bilaterala. Am facut testul de auz, care nu a iesit foarte bine si i s-a prescris Avamys, Nurofen, Xyzal, Azitrox si curatarea nasului cu Humex. Dupa acest tratament a inceput sa auda mai bine, mi-a spus chiar ca simte ca i s-a desfundat o ureche, cealalta cadand foarte putin. Am continuat cu Sinupret, prescris deasemenea, dupa care am refacut testul. Intre timp baietelul a mai racit (gradinita) si, avand mucozitati, afectiunea lui a revenit, dar nu in acelasi stadiu. Testul de auz a fost putin mai bun decat primul. Am primit o alta reteta, pe care am administrat-o, cu Acc nazal si Nurofen, cand diagnosticul era: disfunctie tubara bilaterala. Pentru ca acuza usturime in gura si cand ii dadeam Nurofenul, dupa cinci zile am intrerupt administrarea Acc-ului. Ulterior, la recomandarea medicului, am reluat tratamentul cu Sinupret, Xyzal si Avamys, dar nu e o mare ameliorare. Precizez ca nu il doare nimic in regiunea urechilor. Ni s-a recomandat, la ultima incercare de tratament, operatia de scoatere a polipilor, desi pana la ultimul control, doamna doctor a spus ca nu are polipi. Ce putem face sa nu ajungem la operatie? Ar fi indicat Colargol-ul? Cum va pot trimite fotografii cu testele de auz si timpanograma? Multumesc!
analizele se trimit pe adresa mea personala pe hotmail.com
ca si tratament este indicat Tot ce gasiti ca am mai recomandat pe forum la capitolul otita seroasa sau catar tubar, inclusiv si cu colargol
arsurile din gat se datoreaza refluxului gastric asa ca cititi ce am scris despre refluxul gastric, faringe si alimenttia corecta
ca si tratament este indicat Tot ce gasiti ca am mai recomandat pe forum la capitolul otita seroasa sau catar tubar, inclusiv si cu colargol
arsurile din gat se datoreaza refluxului gastric asa ca cititi ce am scris despre refluxul gastric, faringe si alimenttia corecta
Multumim frumos! Nu era vorba despre arsuri in gat, ci pe limba. Nu a mai avut nimic de cand i-am oprit tratamentul cu Acc. Am sa va trimit pozele analizelor. Multumesc inca o data!
Din pacate nu am adresa hotmail. Aveti cumva o adresa de mail Yahoo sau Gmail?
Din pacate nu am adresa hotmail. Aveti cumva o adresa de mail Yahoo sau Gmail?
nu conteaza de pe ce adresa trimiteti.. vorbiti cu copilul care se pricepe mai bine la calculator
Buna ziua
Din copilarie am otita medie seroasa in urma careia, treptat, mi am pierdut partial auzul. Pana in prezent mi s a spus ca se recomanda timpanoplastia. Am facut si acea punctie transtimpanica de care vorbiti, insa fara rezultat. La ultimul control facut anul acesta mi s a spus ca e nevoie de protezare, interventia chirurgicala nu mai poate ajuta. Cu toate acestea auzul meu revine (partial, dar semnificativ) uneori cand sunt racita, ceea ce ma face sa sper ca s ar putea rezolvva problema fara sa se apeleze la proterzare. Dvs ce parere aveti?..daca sunt suficiente detaliile pe care vi le am dat. Mentionez ca am 35 de ani.
Din copilarie am otita medie seroasa in urma careia, treptat, mi am pierdut partial auzul. Pana in prezent mi s a spus ca se recomanda timpanoplastia. Am facut si acea punctie transtimpanica de care vorbiti, insa fara rezultat. La ultimul control facut anul acesta mi s a spus ca e nevoie de protezare, interventia chirurgicala nu mai poate ajuta. Cu toate acestea auzul meu revine (partial, dar semnificativ) uneori cand sunt racita, ceea ce ma face sa sper ca s ar putea rezolvva problema fara sa se apeleze la proterzare. Dvs ce parere aveti?..daca sunt suficiente detaliile pe care vi le am dat. Mentionez ca am 35 de ani.
sa puneti o proteza auditiva nu e o problema..se pune compensat prin casa de asigurare si nu impedica sa faceti si alte demersuri.
1. se poate mai incerca tratamente locale cu Tuburi de vintilatie puse in timpan
2. DAR.. cauza care duce la otitele seroase nu a fost rezolvata
asa ca se trateaza foarte serios nasul
se investigheaza Rinofaringele.. unde este intrarea in ureche din interior
se trateaza refluxul gastro-esofagian care intretine iritatie si inflamatie pe faringe poana in rinofarine
1. se poate mai incerca tratamente locale cu Tuburi de vintilatie puse in timpan
2. DAR.. cauza care duce la otitele seroase nu a fost rezolvata
asa ca se trateaza foarte serios nasul
se investigheaza Rinofaringele.. unde este intrarea in ureche din interior
se trateaza refluxul gastro-esofagian care intretine iritatie si inflamatie pe faringe poana in rinofarine
Mulţumesc pt răspuns. Nu ramane decât să merg la un consult Orl.
Buna ziua,
am un baiat in varsta de 6 ani care a suferit in ultimi 3 ani in jur de 5 episoade de otita seroasa. De fiecare data se vindeca in urma tratamentului antibiotic si /sau doar aerosol Acc+ser+dexa. Audiograma facuta in urma cu 15 luni era buna. La ultimul episod in urma timpanogramei curba era usor coborata sub linia de referinta. Dr a zis ca ar fi o presiune mai mare si sa continui aerosolul pana la 10 zile de tratament.
La aprox 1 luna am facut audiograma si rezultatul e alarmant.
La urechea dreapta in parametrii normali, la cea staga raspunsul e undeva in jurul a 50 decibeli. Mi s-a spus ca s-ar putea sa fie aderente ale nicovalei, scaritei sau ciocanului, datorate otitelor seroase, sau otoscleroza, dar asta e doar o presupunere.
Ma puteti ajuta cu un sfat sau o parere?
Multumesc
am un baiat in varsta de 6 ani care a suferit in ultimi 3 ani in jur de 5 episoade de otita seroasa. De fiecare data se vindeca in urma tratamentului antibiotic si /sau doar aerosol Acc+ser+dexa. Audiograma facuta in urma cu 15 luni era buna. La ultimul episod in urma timpanogramei curba era usor coborata sub linia de referinta. Dr a zis ca ar fi o presiune mai mare si sa continui aerosolul pana la 10 zile de tratament.
La aprox 1 luna am facut audiograma si rezultatul e alarmant.
La urechea dreapta in parametrii normali, la cea staga raspunsul e undeva in jurul a 50 decibeli. Mi s-a spus ca s-ar putea sa fie aderente ale nicovalei, scaritei sau ciocanului, datorate otitelor seroase, sau otoscleroza, dar asta e doar o presupunere.
Ma puteti ajuta cu un sfat sau o parere?
Multumesc
buna ziua.am un băiețel de 2ani si 4luni.nu vorbeste si nu se intoarce cind il strig pe nume..am fost cu citeva zile in urma la un medic ORL.mia spus c nu aude bine.si ca are lichid sub timpan...nasul ii este foarte infundat.ia dat tratament sirop.sinuc.si tablete calciu carbonicum N.urmatoarea vizita nia facuto pe 18decembrie..mie frica sa astept asa mult..parerea dumneavoastră ce trebuie sa fac.?ce va urma dupa acest tratament..si daca este grava situația?
sa facut TIMPANOGRAMA / Inpedansmetrie ??
este unica investigatiie la acesta varsta care confirma prezenta lichidului in spatele timpanului
daca sunt suspiciunica poate fi ceva mai grav
se merge in clinica ORL pentru Otoemisiuni acustice.. care arata si starea nervului auditiv
este unica investigatiie la acesta varsta care confirma prezenta lichidului in spatele timpanului
daca sunt suspiciunica poate fi ceva mai grav
se merge in clinica ORL pentru Otoemisiuni acustice.. care arata si starea nervului auditiv
Buna ziua, am un bebe de 1 an si 6 luni. Vineri am fost la un consult de specialitate ORL, si in urma consultației a reiesit, dupa ce a masurat in ureche cu un aparat cu tamburuc rosu, ca are lichid in spatele timpanului la urechea stângă.
Am primit tratament cu antiiantiimflanator, histaminic, un sirop pentru a inmuia secretiile, aerosoli cu ser salin si o fiola de dexametazona. Noi nu putem administra acetilcisteină, deoarece facem stomatita aftoasa. Întrebarea este, cu ce altceva pot inlocui dexametazona si ar fi nevoie si de picaturi articulare?
Il doare urechea, deoarece plânge la atingere si cand bea laptele de seara.
Multumesc. O zi buna.
Am primit tratament cu antiiantiimflanator, histaminic, un sirop pentru a inmuia secretiile, aerosoli cu ser salin si o fiola de dexametazona. Noi nu putem administra acetilcisteină, deoarece facem stomatita aftoasa. Întrebarea este, cu ce altceva pot inlocui dexametazona si ar fi nevoie si de picaturi articulare?
Il doare urechea, deoarece plânge la atingere si cand bea laptele de seara.
Multumesc. O zi buna.
Bună seara!
Sotia mea este insarcinta in 20 de saptamani si dupa o raceala nu foarte puternica, a facut lichid la ambele timpane...
A fost la ORL unde i s-a dat Betapioptal pt. aerosoli si Duo Nazal Spray.
Despre Betabioptal am citit ca in sarcina trebuie luat cu precautie, iar despre Duo Nazal nu gasim nimic pe nicaieri legat de utilizarea acestuia in sarcina.
Ne puteti ajuta cu un raspuns va rog?
Multumesc anticipat!
Sotia mea este insarcinta in 20 de saptamani si dupa o raceala nu foarte puternica, a facut lichid la ambele timpane...
A fost la ORL unde i s-a dat Betapioptal pt. aerosoli si Duo Nazal Spray.
Despre Betabioptal am citit ca in sarcina trebuie luat cu precautie, iar despre Duo Nazal nu gasim nimic pe nicaieri legat de utilizarea acestuia in sarcina.
Ne puteti ajuta cu un raspuns va rog?
Multumesc anticipat!
se pot folosi ambele medicamente 5-7 zile
Multumesc mult pentru raspunsul prompt ! O seara frumoasa !
Buna ziua...Fetitei mele de 5 luni nu i-a ieșit încă testul auzului...După ultimul control ni s-a spus că e posibil sa ii fi rămas lichid de la nastere(aude doar sunetele puternice).Ni s-a prescris si niste picaturi...In aceasta seara dupa 2 zile de picaturi a eliminat prin vomă si tuse un lichid transparent (avea ca o flegma).E posibil sa fie acel lichid...Dacă nu, ce solutii sunt ca sa il elimine si sa poata sa audă cum trebuie...
Buna ziua. De vreo luna m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stanga cu senzatie de apa in ea. Mai exact cand inghit in sec simt ca un zgomot specific...infundat/desfundat...
Am fost la orl si mi-a prescris un tratament cu antibiotic...7 zile Ciprinol+ Clarinase+ Diclofenac.
In urma tratamentului urechea s-a desfundat dar senzatia la ingitit ramane la fel. Dupa alte 3 saptamani am fost la Institutul orl Panduri unde...dupa curatare mi se spune timpane rosii...otita medie...mi s-a prescris tratament cu avelox + picaturi de 3 ori pe zi de dexametazona+ciflox...in continuare...aceasi senzatie de apa in ureche...
Am facut audiograma...unde mi s-a spus ca am auzul perfect si ca otita nu a afectat timpanul. Si nu mai e cazul sa fac impedanta. Sunt ingrijorat sa nu fie apa sub timpan sau alta problema nedepistata. Mentionez ca noaptea dupa ce dorm ma trezesc un pic transpirat...si mai mentionez ca starea se amelioreaza cand umblu cu vata in ureche.adica dupa vreo 2 ore nu mai aud senzatia de apa in ureche la inghitit. Va multumesc anticipat si stiu ca foarte mult scris.
Am fost la orl si mi-a prescris un tratament cu antibiotic...7 zile Ciprinol+ Clarinase+ Diclofenac.
In urma tratamentului urechea s-a desfundat dar senzatia la ingitit ramane la fel. Dupa alte 3 saptamani am fost la Institutul orl Panduri unde...dupa curatare mi se spune timpane rosii...otita medie...mi s-a prescris tratament cu avelox + picaturi de 3 ori pe zi de dexametazona+ciflox...in continuare...aceasi senzatie de apa in ureche...
Am facut audiograma...unde mi s-a spus ca am auzul perfect si ca otita nu a afectat timpanul. Si nu mai e cazul sa fac impedanta. Sunt ingrijorat sa nu fie apa sub timpan sau alta problema nedepistata. Mentionez ca noaptea dupa ce dorm ma trezesc un pic transpirat...si mai mentionez ca starea se amelioreaza cand umblu cu vata in ureche.adica dupa vreo 2 ore nu mai aud senzatia de apa in ureche la inghitit. Va multumesc anticipat si stiu ca foarte mult scris.
organul care duce la infundarea urechii se numeste Trompa lui Eustache
ea se afla in faringe.. sus( rinofaringe, in spatelel nasului)
este foarte des afectata de un reflux gastro eosfagian in somn.. cand se consuma seara cu otete, lamai, usturoi..s.a acrituri..dupa se mai adauga dulciuri si fructe citrice, cucuri acidulate
mai analizeaza cu ce gresesti..si daca e cazul mergi si la Gastrologie.. sa trateazi Cauza...
ce ai facut pana acum e doar tratamentul efectului
ea se afla in faringe.. sus( rinofaringe, in spatelel nasului)
este foarte des afectata de un reflux gastro eosfagian in somn.. cand se consuma seara cu otete, lamai, usturoi..s.a acrituri..dupa se mai adauga dulciuri si fructe citrice, cucuri acidulate
mai analizeaza cu ce gresesti..si daca e cazul mergi si la Gastrologie.. sa trateazi Cauza...
ce ai facut pana acum e doar tratamentul efectului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Timpan spart din nou!?
- 5surditate brusc instalata + acufene
- 5surditate brusc instalata + acufene - tratament naturist?
- 7tratament surditate
- 69Surditate brusca
- 3tatal meu nu mai aude cu urechea dreapta
- 4la o saptamana dupa chimioterapie a surzit si si-a pierdut si vederea
- 5Problema urgenta.Va rog din toata inima... Nu aud bine!
- 6cazatura puternica si pierderea auzului
- 4O problema de multi ani, cu urechea stanga, nu aud deloc...
- 6a facut otita medie, i s-a facut timpanotomie si am obs. ca nu mai aude
- 7Surditate brusc instalata
- 7vreau sa mor decat sa raman fara auz
- 8Surditate brusc instalata
- 5Dispariția bruscă a auzului, urechea stingă.
- 4Chist de retenție sfenoidal/surditate brusc instalata
Mai multe informații despre: Surditatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: