Lichen Sclero-Atrofic, sfaturi si pareri

Buna ziua, in urma unei probleme mai vechi in zona genitala, dupa ani de zile de incercat diferite creme si alte tratamente, m-am prezentat la medicul urolog pentru o examinare. In urma controlului primul medic a pus diagnosticul (lichen sclero-atrofic si balanopostita(cred, e indiscifrabil al doilea cuvant) si mi s-a recomandat circumcizia.
Simptomele sunt cu perioade de mancarimi, am observat ca atunci cand igiena era mai precara. Decalotare deficitara, unele rani pe gland uneori datorita inelului format presupun, si un oarecare discomfort la intretinerea relatiilor sexuale. Glandul are un aspect mai deschis ca un penis normal si preputul alb.
La un al-2-lea medic mi s-a recomandat la fel circumcizia pentru a scapa de inelul respectiv insa in diagnostic nu scrie decat "Fimoza/parafimoza" si nu a mentionat nimic de lichen.
Starea psihica mi-a decazut mult dupa primul consult, pe internet nu se gasesc foarte multe informatii si nu stiu in ce consta problema asta, nu mai cunosc pe nimeni sa fi avut un astfel de diagnostic.
Dilema mea este daca e cazul sa imi fac griji, daca sa fac operatia sau nu, cum pot diferentia lichenul respectiv de o fimoza si daca sunt persoane ce ma pot sfatui cu privinta la tratamente de ameliorare.
Simptomele sunt cu perioade de mancarimi, am observat ca atunci cand igiena era mai precara. Decalotare deficitara, unele rani pe gland uneori datorita inelului format presupun, si un oarecare discomfort la intretinerea relatiilor sexuale. Glandul are un aspect mai deschis ca un penis normal si preputul alb.
La un al-2-lea medic mi s-a recomandat la fel circumcizia pentru a scapa de inelul respectiv insa in diagnostic nu scrie decat "Fimoza/parafimoza" si nu a mentionat nimic de lichen.
Starea psihica mi-a decazut mult dupa primul consult, pe internet nu se gasesc foarte multe informatii si nu stiu in ce consta problema asta, nu mai cunosc pe nimeni sa fi avut un astfel de diagnostic.
Dilema mea este daca e cazul sa imi fac griji, daca sa fac operatia sau nu, cum pot diferentia lichenul respectiv de o fimoza si daca sunt persoane ce ma pot sfatui cu privinta la tratamente de ameliorare.
4 comentarii

Voi scrie povestea mai departe pentru cei ce se vor mai lovi de astfel de probleme.
Circumcizia a avut loc, inca nu s-a inchis bine nici dupa 4 saptamani, insa lichenul pare extins si pe gland/uretra.
Starea emotionala este la pamant, insa incet, incet observ ca te obisnuiesti cu ideea, ca este un defect. Somnul imi este afectat din pacate si simt ca aici este sfarsitul, te simti fara speranta. Vezi cum totul se prabuseste in jurul tau si te gandesti numai acolo. Sanatate tuturor!
Circumcizia a avut loc, inca nu s-a inchis bine nici dupa 4 saptamani, insa lichenul pare extins si pe gland/uretra.
Starea emotionala este la pamant, insa incet, incet observ ca te obisnuiesti cu ideea, ca este un defect. Somnul imi este afectat din pacate si simt ca aici este sfarsitul, te simti fara speranta. Vezi cum totul se prabuseste in jurul tau si te gandesti numai acolo. Sanatate tuturor!

Salut ! Câți ani ai și de cat timp te chinui cu boală asta ?și mie mi a apărut acum 2 săptămâni pe prepuț 3pete albe care se pare că se măresc și nu mai am liniște, la tine cum a evoluat ? mulțumesc frumos!eu am 42 de ani

Tratamentele și cremele pe care le ai folosit ți le a recomandat medicii dermatologi sau ai luat tu și ce tratamente ai folosit dacă nu te superi !

Salutare! Totul s-a dovedit a fi mai mult o criza emotionala decat problema in sine.
Dupa operatie am scapat de mancarimi, petele albe au ramas insa nu ma jeneaza.
Sanatate!
Dupa operatie am scapat de mancarimi, petele albe au ramas insa nu ma jeneaza.
Sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 67lichenul scleroatrofic vulvar
- 12lichen scleroatrofic vulvar
- 5lichen scleroatrofic
- 0Balanopostită candidozică + lichen sclero-atrofic interfesier
- 0Mancarimea pleoapelor
- 8Lichen sclero-atrofic vulvar
- 5Lichen scleros penian
Mai multe informații despre: Lichen scleros lichen atrofic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: