iritatia-arsura la bebelus

01-04-2007
octavia radulescu
Nu este medic/terapeut
octavia radulescu
va rog frumos sa ma imi spuneti cum pot trata un bebelus de o luna ce are iritaie-arsura la fundulet. Atat de iritat este ca i-a dat sangele. Am incercat toate cremele posibile, dar nu ii trece deloc.VA multumesc.
20 comentarii
0
01-04-2007, ora 00:00
IRINA S
Nu este medic/terapeut
IRINA S
Ai incercat cu bepanthen ??? la ai mei a mers bine si nidoflor.
0
01-04-2007, ora 00:00
octavia radulescu
Nu este medic/terapeut
octavia radulescu
am incercat cu bepanthen, dar nimic. Am pus chiar in seara asta compresa cu rivanol.Oare am facut bine?Multumesc frumos
0
02-04-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Spalati bebelusul de doua ori pe zi, dimineata si seara cu o solutie de bicarbonat de sodiu alimentar (o lingurita de bicarbonat cu varf la o cana de apa calduta, apoi stergeti-l cu un prosop curat si aplicati ADVANTAN milk sau crema in strat subtire si masati usor locul pana intra in piele.
Ar fi bine ca pe perioada tratamentului sa nu-l imbracati cu pampersi ci cu scutece de bumbac!
Daca iritatia se mentine dupa 2-3 zile, s-ar putea sa fie necesar un tratament cu Pimafucort.
Oricum, succes, si reveniti dupa 3 zile cu informatii despre bebe!
0
22-04-2007, ora 00:00
octavia radulescu
Nu este medic/terapeut
octavia radulescu
am revenit. Din pacate inca nu a trecut la bebelus iritatia.Am incercat tot ce mi-ati recomandat, dar fara nici un rezultat. O intrebare: credeti ca fumatul ( sunt fumatoare) ar putea fi o cauza. Pe perioada sarcinii am lucrat cu produse toxice: clor, salfumant, amoniac, etc.Oare ar fi o posibila cauza. Mutumesc frumos! Astept un raspuns cat mai repede.
0
23-04-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu cred ca are legatura cu fumatul sau produsii toxici manipulati! Nu mi-ati spus daca ati folosit Pimafucort ! Mai puteti incerca si Cutaden sau Reviken ung. intr-o singura aplicatie seara, dupa baie. Reveniti cu informatii dupa 3 zile, nu dupa... 20 !!!
0
11-05-2007, ora 00:00
nakisa
Identitate neconfirmată
nakisa
primul pas- baie de aer lasati copilul fara nici un fel de scutec dupa fiecare schimbare si igienizare 5 minute la aer liber
pasul doi-folositi un unguent cu zinc (johnson!)
pasul trei- daca tot nu sa vindecat şi existe mici vezicule, este posibil existenta unui candida, mai ales daca existe si leziuni orale, solutia cu bicarbonat, in cayul asta este foarte buni, dar nu pentru spalat ci pentru uz oral (un varf de lingurita in 50 ml de apa, si copilul suge 2-3 guri inainte de masa), local puteti folosi unguent nizoral, strict pentru perioada mentineri eritemului, daca copilul este alaptat ntural (la san) trebuie avut grija ca mama sa nu fie si ea infectata la mamelon deoarece pot sa apare un schimb de candida intre mama si copil, daca aveti senyatie de usturime la nivelul mamelonului, si coloarea mamelonului este un rosu aprins, puteti sa dati la analiza un exudat faringian al copilului pentru determinarea fungica, daca este poyitiv si domnavoastra trebuie sa va tratati adica sa folositi aceasi unguent , dar inainte de supt trebuie sa va spalati doar cu apa.
0
17-05-2007, ora 00:00
octavia radulescu
Nu este medic/terapeut
octavia radulescu
multumesc frumos ptr sfaturi.Intr-adevar rezultatele au fost pozitive. Dar acum am alte doua intrebari : bebelusul de 11 saptamani are o salivatie abundenta, mai precis dupa ce saliveaza are tendinta de a se ineca( ochisorii se inrosesc si inghite saliva). Si de fiecare data cand face vanturi imediat are si scaunul ( frecvent ).
va rog sa imi spuneti cum se face trecerea de la alaptarea naturala la alaptarea artificiala ( LAPTE PRAF) si mai precis cum se prepara laptele praf, tinand cont ca bebelusul are 11 saptamani.Mentionez ca trebuie sa incep la lucru si alaptarea naturala va mai fi doar dimineata, seara si noaptea. Astept un raspuns cat de curand! Va multumesc frumos !
0
18-05-2007, ora 00:00
nakisa
Identitate neconfirmată
nakisa
cu salivatia te sfatuiesc sa culci copilul pe un plan semi ridicat in 45 grade, scoica este o varianta buna
cu laptele nu te sfatuiesc sa treci pe lapte praf pentru ca acum sunt variante sa pot sa dai lapte matern chiar daca nu iest acasa, poti sa te mulgi la servici (dureaze 30 de minute cu o pompa manuala, cu unul electric bun chiar 10 minute, daca va mulgeti din 4 in 4 ore este ca si ati alapta copilul la timp si nu va scade cantitatea de lapte, altfel incetul cu incet nu veti avea suficient lapte nici seara si nici diminata, laptele care mulgeti, pus in pungi speciale sau reci[piente de urocultura si apoi in geanta frigorifica cu gheata sau pinguin sau pos in frigider, puteti folosi a doua zi incalzind prin ben-marie sau pos in congelator puteti folosi chiar 1-2 luni.
daca totusi doriti sa treceti copilul pe lapte praf, cereti sfatul medicul pediatru pentru a va alege un lapte potrivit copilului, trecerea va fi treptat cu cate 30 ml lapte praf si rest lapte matern pana completarea ratiei, ratia functie de numer de mese 5-6/zi va fi 180-210 ml.
0
28-10-2010, ora 21:09
ADISO
Nu este medic/terapeut
ADISO
Este bun sudocrem pentru iritatie la un copil de un an?
0
28-10-2010, ora 21:13
ADISO
Nu este medic/terapeut
ADISO
Ce crema credeti ca ar fi mai buna pentru funduletul acestuia? Iritatia arata foarte urat.
0
05-11-2010, ora 09:23
N.Roxana
Nu este medic/terapeut
N.Roxana
eu am folosit sodocrem pt o iritatie destul de urata dar nu a trecut.incercati cu bephanten.
0
09-11-2010, ora 13:29
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
In cazul fetitei mele, cand era mica, am folosit mai multe metode contra iritatiilor. Cea mai buna s-a dovedit a fi REVIKEN, care se gaseste fff greu, cel putin la noi in oras, e si ieftin si are efecte bune, a doua optiune este spalatul cu o solutie. Cand apa clocoteste, pui cateva pliculete de ceai de musetel, o mana de tarate de grau. Cand se racoreste solutia, o strecori, si pui o lingura de amidon din comert. Solutia va fi cam tulbure si albicioasa, dar face minuni. Ori tineti copilul cu funduletul in acesta solutie cateva min, daca e iritatia mai grava, ori daca nu, tamponati fundul cu aceasta solutie. Se vede pe loc dupa ce aplici solutia cuum se inalbeste funduletu si cu se calmeaza. va doresc sanatate
0
31-07-2012, ora 13:13
Oanaanton
Nu este medic/terapeut
Oanaanton
Eu folosesc pentru fetita mea crema de galbenele de la Weleda.E singura care a dat rezultate din toate produsele pe care le-am incercat pana acum.
0
31-07-2012, ora 15:11
Oanaanton
Nu este medic/terapeut
Oanaanton
Eu folosesc pentru fetita mea crema de galbenele de la Weleda.E singura care a dat rezultate din toate produsele pe care le-am incercat pana acum.
0
11-10-2015, ora 22:18
Cosminutza23
Nu este medic/terapeut
Cosminutza23
Buna seara am si eu o problema de 2 zile fetita mea s-a iritat foarte tare la fund si la pru..mai bine zis e arsa aproape ca ii curge sange.Am spalat-o cu ceai de musetel i-am cumparat pudra cu musetele cu pasta petrini preparata si nu i-a trecut parca tot mai rau e Nu ma lasa sa o sterg cu serv umed ca o ustura..Pampers folosesc Pufies de mult timp nu cred ca e de la scutec. Nu stiu ce sa mai fac ca sa ii treaca..Va rog sa ma ajutati-ma???
0
14-10-2015, ora 20:33
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Toaleta o data pe zi(seara) cu apa si sapun pentru cei mici, pana seara urmatoare toaleta doar cu apa simpla.Badijonati zona afectata cu albastru metilen de 2-3 ori/zi si lasati copilul cu funduletul descoperit, la aer, de cateva ori/zi.Succes!
0
06-04-2017, ora 20:53
Aliona_7
Nu este medic/terapeut
Aliona_7
Ajutor!!! Bebelus 1 luna, este foarte oparit la fundulet. Piele parca nici nu are! Cind il sterg ii curge singe! Este foarte oparit! Cremele care le-am folosit toate nu aveau efect+ faceau rana inca si mai mare...scutece folosim numai biologice si nimic! Va rog ajutor, sunt disperata!
0
30-06-2018, ora 17:31
kasandraaraul
Nu este medic/terapeut
kasandraaraul
buna ziua as dori dacă puteți sa ma ajutați am un copil de 2 anișori este foarte iritat la fundulet și nustiu ce să-i mai pun am încercat cu baie de mușețel unguent nidoflor unguent riprogenta pasta petrini și tot asa ce pot să-i pun ajutatima
0
19-10-2020, ora 13:26
Liviup
Nu este medic/terapeut
Liviup
Buna. Postarea e veche dar ca si mine care a cautat disperat o solutie vin si va spun asa:
Dupa o saptamana de spital cu antibiotice, copilul meu de 2 ani a facut o opareala sa ii zic asa de nu puteam sa il atingem la fund iar cand facea pipi sau caca era jale.
Am incercat toate cremele posibile, inclusiv Velaolio, Vela Zinco. Nimic. Aveam in casa o crema de galbenele de 4 lei. L-am dat o zi de 4-5 ori, dupa fiecare pipi sau caca. A doua zi puneam mana la fund si ii faceam ce vroiam acolo. Deci ca sa intelegeti, la noi a functionat “banala” crema de galbenele de 4 lei. Sper ca va fi de folos tuturor.
0
26-02-2024, ora 23:53
__anaaa02
Nu este medic/terapeut
__anaaa02
Buna seara, copilul meu are 2 luni este fetita si s a iritat foarte rau la fundulet primda data cand s a ititat, se iritase foarte grav cum s ar zice carne vieee m am speriat foarte rau i am dat cu nidoflor si albastru de metil ii trecuse.Acum de 2 zile s a iritat din nou imi este frica sa nu se faca dinou carne vie.Eu ii dau san lapte matern.De la ce ar putea fii iritatia asta. Nu o las cu pampersul plin cand face treaba mare cum o observ imediat o schimb.Cand face pipi o las pana o trezesc sa ii dau sa manance ii dau sa manance din 2-3 ore.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Ingrijirea pielii bebelusului

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ingrijirea pielii bebelusului
  •