Interpretare diagnostic, polipi rectali
In urma unei colonoscopii mi'au gasit 2 polipi rectali de 1 mm respectiv 2 mm iar concluzoa biopsiei este aspect histopatologic sugestiv pentru o leziune intraepiteliala squamoasa de grad inalt(high grade squamous intraepitelial lesion-HSIL)/ neoplazie intraepiteliala anala moderata -AIN 2.ICD-O:8077/2
Pentru confirmare si diagnostic diferential se recomanda efectuarea de teste IHC.
Ieri am platit si testul..ideea este acest neoplasm este cancer sau precanceros (poate fi malign) rog raspuns.
Doctorul mi'a spus ca trebuie facuta si sa vedem ce facem dupa ce iese rezultatul sa nu se malignizeze in 10 15 ani
Va rog raspuns
Pentru confirmare si diagnostic diferential se recomanda efectuarea de teste IHC.
Ieri am platit si testul..ideea este acest neoplasm este cancer sau precanceros (poate fi malign) rog raspuns.
Doctorul mi'a spus ca trebuie facuta si sa vedem ce facem dupa ce iese rezultatul sa nu se malignizeze in 10 15 ani
Va rog raspuns
3 comentarii
Buna ziua.
Din descriere, acei polipi, au potential cancerigen, Trebuie facute testele IHC pentru confirmare/infirmare.
Din descriere, acei polipi, au potential cancerigen, Trebuie facute testele IHC pentru confirmare/infirmare.
Deja am facut testul ihc acum astept rezultatul...Dar in general este grav sau se poate rezolva?Ma gandesc sa nu fie malign sa mai am putin de trait
Buna ziua.
Functie de rezultatul IHC, se poate opera sau numai supraveghea.
Functie de rezultatul IHC, se poate opera sau numai supraveghea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: polipii colo-rectali
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: