ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Interpretare diagnostic, polipi rectali

24-12-2019
razvandinu29
Nu este medic/terapeut
razvandinu29
In urma unei colonoscopii mi'au gasit 2 polipi rectali de 1 mm respectiv 2 mm iar concluzoa biopsiei este aspect histopatologic sugestiv pentru o leziune intraepiteliala squamoasa de grad inalt(high grade squamous intraepitelial lesion-HSIL)/ neoplazie intraepiteliala anala moderata -AIN 2.ICD-O:8077/2
Pentru confirmare si diagnostic diferential se recomanda efectuarea de teste IHC.
Ieri am platit si testul..ideea este acest neoplasm este cancer sau precanceros (poate fi malign) rog raspuns.
Doctorul mi'a spus ca trebuie facuta si sa vedem ce facem dupa ce iese rezultatul sa nu se malignizeze in 10 15 ani
Va rog raspuns
3 comentarii
0
24-12-2019, ora 20:25
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descriere, acei polipi, au potential cancerigen, Trebuie facute testele IHC pentru confirmare/infirmare.
0
24-12-2019, ora 21:02
razvandinu29
Nu este medic/terapeut
razvandinu29
Deja am facut testul ihc acum astept rezultatul...Dar in general este grav sau se poate rezolva?Ma gandesc sa nu fie malign sa mai am putin de trait
0
26-12-2019, ora 08:22
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Functie de rezultatul IHC, se poate opera sau numai supraveghea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: polipii colo-rectali

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: