Integrare sociala

Salutare tuturor!
Ma bucur ca am gasit acest site si pentru faptul ca pot posta aici detaliile unei afectiuni care ma îngrijorează!
Am 23 de ani, un job stabil, studii medii.
Problema mea consta in faptul ca nu pot sa mi fac prieteni, sau nu pot mentine prietenii.
Totul a inceput in urma cu vreo 2 ani, pana atunci in ciuda faptului ca schimbam locul de munca constant, nu eram asa singur.
Apoi am realizat ca eu chiar am o problema, sau mai multe:desi am in cap multe idei, lucruri interesante, amuzante de impartasit cu lumea, nu o pot face, parca ceva nu ma lasa sa vorbesc, sa ma exteriorizez.Nu pot sustine conversatii lungi si implicit relatii lungi.
Acest lucru mi a dat de gandit in ultima vreme si as dori informatii in acest sens. Ce mi se intampla?
Ma bucur ca am gasit acest site si pentru faptul ca pot posta aici detaliile unei afectiuni care ma îngrijorează!
Am 23 de ani, un job stabil, studii medii.
Problema mea consta in faptul ca nu pot sa mi fac prieteni, sau nu pot mentine prietenii.
Totul a inceput in urma cu vreo 2 ani, pana atunci in ciuda faptului ca schimbam locul de munca constant, nu eram asa singur.
Apoi am realizat ca eu chiar am o problema, sau mai multe:desi am in cap multe idei, lucruri interesante, amuzante de impartasit cu lumea, nu o pot face, parca ceva nu ma lasa sa vorbesc, sa ma exteriorizez.Nu pot sustine conversatii lungi si implicit relatii lungi.
Acest lucru mi a dat de gandit in ultima vreme si as dori informatii in acest sens. Ce mi se intampla?
3 comentarii

Bună seara!
Mergi la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, evaluare care să te ajute să afli anumite lucruri pe care nu le conștientizezi. În urma evaluării decizi împreună cu psihologul ce faci mai departe.
Mergi la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, evaluare care să te ajute să afli anumite lucruri pe care nu le conștientizezi. În urma evaluării decizi împreună cu psihologul ce faci mai departe.

O solutie eficienta pentru problemele tale de anxietate o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala. Aceasta forma de psihoterapie prezinta un grad mare de validare stiintifica, prin numeroase studii si cercetari de specialitate, mai ales pentru tulburarile de anxietate, ca de exemplu: anxietatea sociala, anxietatea generalizata, fobia sociala si multe alte tipuri de fobii, atacul de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva, stresul posttraumatic etc.
Psihoterapia dureaza, in medie, cateva luni, in ritm de o sedinta pe saptamana. Are un caracter activ si foarte concret, fiind axata pe rezolvarea problemelor cu ajutorul unei game foarte diverse de metode si tehnici specifice.
De exemplu, in cadrul sedintelor de psihoterapie poti invata cum sa:
-te eliberezi de ingrijorare si teama;
-dobandesti o mai mare capacitate de concentrare in interactiunea cu ceilalti;
-ai un mai bun autocontrol asupra starilor psihice si a gandurilor;
-fii mult mai relaxat in diverse situatii sociale;
-fii mai spontan in comunicare;
-ai o comunicare fluenta si expresiva;
-aplici diverse stiluri de comunicare etc.
In concluzie, daca te angrenezi cu motivatie si perseverenta, poti obtine rezultate deosebite. Important e sa actionezi pentru a rezolva problema si sa nu o lasi sa se cronicizeze.
Sedintele de psihoterapie se pot tine nu doar la cabinet, ci si online.
Psihoterapia dureaza, in medie, cateva luni, in ritm de o sedinta pe saptamana. Are un caracter activ si foarte concret, fiind axata pe rezolvarea problemelor cu ajutorul unei game foarte diverse de metode si tehnici specifice.
De exemplu, in cadrul sedintelor de psihoterapie poti invata cum sa:
-te eliberezi de ingrijorare si teama;
-dobandesti o mai mare capacitate de concentrare in interactiunea cu ceilalti;
-ai un mai bun autocontrol asupra starilor psihice si a gandurilor;
-fii mult mai relaxat in diverse situatii sociale;
-fii mai spontan in comunicare;
-ai o comunicare fluenta si expresiva;
-aplici diverse stiluri de comunicare etc.
In concluzie, daca te angrenezi cu motivatie si perseverenta, poti obtine rezultate deosebite. Important e sa actionezi pentru a rezolva problema si sa nu o lasi sa se cronicizeze.
Sedintele de psihoterapie se pot tine nu doar la cabinet, ci si online.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: inteligenta sociala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: