infectie hiv?
buna ziua! acum aprox o sapt am avut contact sexual neprotejat cu o partenera despre care nu stiu daca este sau nu infectata (ma refer la HIV/SIDA), iar de 2 zile am o senzatie de febra, o mica durere in gat si am impresia ca am un ganglion putin umflat. exista posibilitatea sa fiu infectat sau imi exagerez simptomele din cauza fricii si este o simpla raceala? dupa cat timp se poate observa printr-un set de analize daca am contactat virusul? multumesc anticipat
3 comentarii
Bloom,
Nu stiu sa-ti spun de pe acum daca e raceala sau daca ai fost infectat. Timpul este mult prea scurt. E posibil ca asta sa o reactie a organismului la un virus. Din ce imi spui cel mai probabil e o raceala, dar si combinata cu o reactie psihologica (teama de a nu avea). E mai putin probabil sa fie HIV-1 sau herpes (ca se manifesta aproximativ la fel). E bine sa observi cu atentie daca ai ganglionii inflamati (cei de la axila si gat), nu ca ti se pare ca ai un ganglion inflamat.
Spune-mi te rog ai avut si alte simptome gen tuse uscata, dureri de cap, senzatie de ameteala?
Analizele...se face testul ELISA sau testul imunoenzimatic de depistare a anticorpilor antivirus (e acelasi lucru). Sfatul meu este sa te duci sa il faci la Spitalul Matei Bals cu trimitere de la medicul de familie sau la Institutul Cantacuzino, contra cost la trei luni dupa posibila infectare (cel mai devreme si sa mai repeti la 6 si 12 luni. Nu te du la clinici si laboratoare private ca pot da erori. In afara de HIV trebuie sa faci (cel mai bine dupa 3 luni analize pentru: hepatita B, hepatita C, herpes virus, VDRL (sifilis), chlamidia, gonoree, HPV (nu te joci, chiar daca esti barbat ca il poti transmite unei alte femei). Daca mai ai vreo nelamurire ma mai poti intreba.
Nu stiu sa-ti spun de pe acum daca e raceala sau daca ai fost infectat. Timpul este mult prea scurt. E posibil ca asta sa o reactie a organismului la un virus. Din ce imi spui cel mai probabil e o raceala, dar si combinata cu o reactie psihologica (teama de a nu avea). E mai putin probabil sa fie HIV-1 sau herpes (ca se manifesta aproximativ la fel). E bine sa observi cu atentie daca ai ganglionii inflamati (cei de la axila si gat), nu ca ti se pare ca ai un ganglion inflamat.
Spune-mi te rog ai avut si alte simptome gen tuse uscata, dureri de cap, senzatie de ameteala?
Analizele...se face testul ELISA sau testul imunoenzimatic de depistare a anticorpilor antivirus (e acelasi lucru). Sfatul meu este sa te duci sa il faci la Spitalul Matei Bals cu trimitere de la medicul de familie sau la Institutul Cantacuzino, contra cost la trei luni dupa posibila infectare (cel mai devreme si sa mai repeti la 6 si 12 luni. Nu te du la clinici si laboratoare private ca pot da erori. In afara de HIV trebuie sa faci (cel mai bine dupa 3 luni analize pentru: hepatita B, hepatita C, herpes virus, VDRL (sifilis), chlamidia, gonoree, HPV (nu te joci, chiar daca esti barbat ca il poti transmite unei alte femei). Daca mai ai vreo nelamurire ma mai poti intreba.
am avut si o mica senzatie de ameteala, dar asta e ceva normal la mine, mai ales acum ca am inceput restantele si am invatat destul de mult. ganglionii de la axila sunt ok (dpdv al meu), la gat ii simt putin mai umflati decat de obicei. de tusit, tusesc, insa de cele mai multe ori e tuse cu mucoasa, nu seaca. in acest moment am o mica durere de cap (insa vin de la un examen pe care l-am picat, sper sa fie acesta motivul :D). ce pot spune e ca dupa aprox 2 zile de la contact am fost la fotbal, apoi am ramas la o bere. sper sa fie o raceala capatata de acolo si ametelile, durerile de cap sa fie o reactie psihologica ori datorata fricii, ori faptului ca sunt foarte stresat si cu restantele si cu aceasta posibila infectare. sa inteleg ca mai devreme de 3 luni nu se poate afla cu siguranta?
update: am fost la medicul de familie pt un control si mi-a spus ca am amigdalita, insa nu i-am povestit despre "aventura" mea. sper ca acesta sa fie diagnosticul corect si sa nu fie simptomele de la HIV
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8poate fi hiv?
- 8transmitere HIV
- 2hiv testare
- 4testare hiv
- 5posibila infectie HIV, raspuns avizat?
- 4suport ac recoltare
- 30Ajutor!!!! posibila infectie HIV
- 5interpretare rezultat test hiv
- 4posibil hiv?
- 0Care e sansa sa iei HIV prin sex oral neprotejat de la prostituate?
- 0ajutati ma va rog suntem cu un soc
- 3posibil hiv?
- 11Hiv prin sex oral?
- 4Se poate lua HIV?
- 0Hiv prin briciul de la frizerie?
- 2HIV sau ipohondru?
- 1Acces la tratament in alte tari
- 0Ajutor pt imunitate seropozitiv
- 2Curiozitate masculină despre o relatie cu partener cu Hiv
- 4Posibil HIV?
Mai multe informații despre: infectia cu HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: