hipertensiunea pulmonara

16-05-2009
OneSinfulDesire
Nu este medic/terapeut
OneSinfulDesire
Buna. As vrea sa stiu si eu ce este defapt hipertensiunea pulmonara si daca poti sa-ti dai seama daca ai sau nu prin determinarea tensiunii arteriale. Stiu ca valorile normale ale tensiunii arteriale sunt de aprox. 120 mmHg cu 75 mmHg. Daca se poate care ar fi pragul de valori de la care apare deja hipertensiunea pulmonara. Multumesc anticipat
3 comentarii
0
18-05-2009, ora 17:59
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
HTP nu are legatura cu tensiunea arteriala. Ea poate fi acuta atunci cand cheaguri de sange obstrueaza arterele pulmonare, situatie ce constituie o urgenta medicala si necesita spitalizare de urgenta [nu-i cazul la tine]. Te gandesti probabil la HTP cronica.Aceasta apare ca urmare a unor boli cronice pe care ;le ai de mai multi ani, cum ar fi boli cardiace cronice[ insuficienta cardiaca, boli congenitale cardiace, pericardita, boala mitrala etc.], boli pulmonare cronice [ BPOC, sarcoidoza, cancer pulmonar etc.], ciroza, poliomielita, boli de sange etc.HTP este determinata prin alte investigatii, nu prin masurarea TA.Dar cum tu nu ai nimic din toate astea, stai linistit caci HTP nu se face asa usor.Numai bine!
0
18-05-2009, ora 18:05
OneSinfulDesire
Nu este medic/terapeut
OneSinfulDesire
multumesc mult de raspuns
0
10-01-2010, ora 15:46
adi 5
Nu este medic/terapeut
adi 5
Buna ziua as avea si eu o intrebare pt, Casa dr house, am fost diagnosticata cu HTP am fost internata la sectia de cardiologie PARHON IASI in urma unei agiografii, mi sa confirmatca e HTP, mi sa zis ca e congenitala dar facind mai multe investigatii sa-r zice ca nu-i congenitala.A aparut si o isuficienta cardiaca, la un CT facut a mai esit si o fibroza pulmonara mi s-au facut analize pt. sarcoidoza dar au esit negative. tensiune arteriala este buna, pulsul este marit la am avut 120.Acum sunt intrata intrun progam pt. tratamentul este f.scump, afortul e limitat deoarece obosesc foarte repede ma-am pensionat, ma gandesc ca am un copil de10 ani de crescut.As dori foarte mult sa-mi raspunde-ti la mesaj. MULTUMESC//////.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Hipertensiunea pulmonara