Hemoglobina glicolizata 12, 9% diabet? | Forumul Medical ROmedic

Hemoglobina glicolizata 12, 9% diabet?

06-05-2019
Suelen
Nu este medic/terapeut
Suelen
Buna ziua!
In urma analizelor, valorea trigliceridelor serice este de 456 iar hemoglobina glicolizata este de 12, 9% si TGP 59. Mentionez ca am avut o perioada stresanta si obositoare. Voi merge maine la medic dar as vrea sa stiu si opinia dumneavoastra, ce inseamna aceste valori atat de ridicate ?
2 comentarii
2
10-05-2019, ora 15:24
Terapeut Holistic Niculae NicuÅŸor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae NicuÅŸor (Mr. Nick)
Bună ziua!

Suelen,
Analizele tale demonstrează clar că ai probleme de sănătate pe care ar trebui să le iei foarte în serios (și asta numai dacă analizele luate în calcul au fost realizate corect).
Trigliceridele sunt cu mult peste 150 mg/dl, aceasta fiind valoarea optimă maximă; valoarea ta se încadrează între borderline crescut și foarte crescut. Sunt pacienți care sunt diagnosticați cu pancreatită, de pildă, și au trigliceridele 500 mg/dl. Nu este neapărat cazul tău, zic doar așa, ca fapt divers. Se vede foarte clar că ai un stil de viață nesănătos!
De asemenea, hemoglobina ta glicată HbA1c este foarte, dar foarte mărită. Conform Asociației Americane de Diabet (ADA) valorile normale sunt cuprinse între 4.8 și 5.6%. Depășind valoarea de 6.5 - 7% - tu având 12, 9%, te poți încadra la diabet zaharat. Practic, doar pe baza rezultatului de 12, 9%, medicul diabetolog îți poate spune și că glicemia ta medie depășește 290 mg/dl. Totuși, în afara diabetului zaharat, creșterea HbA1c poate să mai apară și în cazul în care suferi de o anemie feriprivă sau de o policitemie (creșterea cronică a numărului de globule roșii din sânge). Ți-a fost cumva scoasă de curând splina? (te întreb pentru că splenectomia poate fi o cauză a creșterii hemoglobinei glicate).
Enzima glutamat–piruvat transaminază (TGP) este și ea crescută. Aici pot fi multe cauze. Chiar și unele medicamente hepatotoxice o pot crește substanțial.
Acestea fiind spuse, consultă medicul și urmează conduita terapeutică adecvată. Nu ignora aceste analize!

Multă sănătate,
Mr. Nick
0
01-05-2020, ora 01:57
cristina0321
Nu este medic/terapeut
cristina0321
Consuma mai multa vitamina c din alimente
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: