Hematom regiune fesiera

07-09-2016
elena333
Nu este medic/terapeut
elena333
Buna ziua,
Am 40 de ani si in urma cu trei spatamani am cazut. In urma cazaturii s-a format un hematom destul de mare. La recomandarea medicului am pus comprese cu rivanol si gheata, am luat augmentin 5 zile si antiinflamatoare. Am aplicat si Lioton gel. In acest moment zona nu mai este rosiatica, hematomul s-a mai retras dar a ramas o zona umflata si intarita. Am facut o ecografie de parti moi si concluzia a fost:
Hematom de 8/7/3 cm localizat la nivelul regiunii fesiere stangi, intre planul tesutului celular subcutanat si planul muschilor fesieri, in curs de organizare fibroconjunctiva.
Va rog sa-mi spuneti daca acest hematom se mai poate retrage si ce as putea face in acest sens.
Va multumesc!
6 comentarii
1
08-09-2016, ora 00:40
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Buna seara
Da, se va mai retrage, probabil ca nu total insa. Posibil sa ramana o zona mai intarita si mai putin supla decat restul musculaturii, si care va "tine" la miscare intr-o maniera greu predictibila, dar va jena un pic, mai ales in primele luni. Situatia se va remedia prin miscare ulterior, dar o jena la anumite miscari va ramane peste ani acolo unde se formeaza acea cicatrice musculara.
Operarea ei si extirparea cheagului nu va aduce rezultate deosebite; ramane o cicatrice interna cu aceleasi probleme si in plus una externa vizibila.
Continuati comprese reci si tratament anti-inflamator si evitati injectarea de medicamente in acea zona. Evitati efortul sau sederea pe zona afectata inca 2-3 saptamani.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
09-09-2016, ora 22:07
elena333
Nu este medic/terapeut
elena333
Va multumesc mult de tot pentru raspunsul dumneavoastra! Numai bine va doresc!
0
18-09-2016, ora 07:09
elena333
Nu este medic/terapeut
elena333
Buna ziua,
Va scriu tot in legatura cu hematomul. Am continuat cu tratament anti-inflamator (medicul mi-a indicat alle gel) si comprese reci iar ocazional frunze de varza. In urma cu o saptamana am observat ca mi-a aparut in zona respectiva o zona vinetie de marimea unei monede de 10 bani care persista in aceeasi forma si azi. Inainte de aparitia acestei zone vinetii am aplicat gheata si am simtit durere iar din acel moment am renuntat la comprese cu gheata. Ar putea fi semnul ca sangele colectat iese la suprafata sau este altceva mai rau? In acest moment zona respectiva nu doare la palpare.
Va multumesc!
1
18-09-2016, ora 13:21
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Buna ziua
Nu cred ca trebuie interpretata aceasta evolutie.
Ea tine foarte probabil de dezvoltarea fibroasa a zonei de contuzie musculara, dezvoltare care poate induce "migrarea" dinspre profunzime spre suprafata a resturilor de hematom. Faptul ca nu mai doare este elocvent pentru procesul de cicatrizare avansat.
Pot trece cateva saptamani pana dispar toate urmele.
Cu stima
SL Univ Dr. Enescu Marius
Constanta
0
18-09-2016, ora 18:58
elena333
Nu este medic/terapeut
elena333
Va multumesc!
0
22-09-2020, ora 19:20
Alina_Ioana_M
Nu este medic/terapeut
Alina_Ioana_M
Bună ziua,
V-a trecut până la urmă?
Și eu am o problema asemănătoare.
Mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: hematom fesier