ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Helicobacter

03-12-2018
151916
Nu este medic/terapeut
151916
In urma analizelor pt helicobacter pylori din scaun rezultatul a fost slab pozitiv iar din sange 2.45. Intrebarea mea este.. am sau nu helicobacter prezent?
11 comentarii
0
03-12-2018, ora 21:06
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Daca rezultatul din scaun este pozitiv, inseamna ca aveti acum. Trebuie sa faceti tratament. De asemenea si cei cu care locuiti in casa trebuie sa faca aceasta analiza.

dr Petre Muresan
0
22-12-2018, ora 14:53
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
I) Un parazit de tip bacterie face ravagii in populatia tarilor care nu prea au apa curenta si sapun, sau nu-si spala manile des.
Iar Romania face parte din categoria asta. Aceasta bacterie este: Helicobacter Pylori
Pentru descoperirea ei Dr. Barry J. Marshall, 54, si Dr. J. Robin Warren, 68 au luat premiul Nobel pentru Physiologie si Medicina in anul 2005.

Helicobacter pylori (H. pylori) este o bacterie gram-negativ, care este de obicei găsit în stomac.
Unii experți cred că bacteria poate juca un rol important în ecologie a stomacului, și că forma elicoidală a bacteriei poate au evoluat pentru a penetra căptușeala mucoid a stomacului.
Acesta a fost identificat pentru prima dată în 1982 de către savanți australian Barry Marshall și Robin Warren, care a descoperit că cei infectați, de asemenea,
suferă de gastrită cronică sau ulcere gastrice. Anterior, ambele aceste condiții nu au fost considerate a fi din cauza cauzelor microbiene.
H. pylori a fost, de asemenea, legate de dezvoltarea cancerului de stomac și ulcere duodenale. Cu toate acestea, aproximativ 80 la sută din persoanele infectate sunt asimptomatice.
În prezent, aproximativ 50 la sută din populația globală au H. pylori în tractul gastro-intestinal superior. Infecția pare să fie mai frecventă în țările în curs de dezvoltare, comparativ cu țările dezvoltate.

Simptome:

1) Gastrita este inflamația mucoasei stomacului. În timp ce multe persoane infectate nu poate experimenta orice simptome de o infecție H. pylori, o infecție acută se poate manifesta ca gastrita acuta. Acesta poate avea fie o durată scurtă sau lungă. Simptomele asociate includ dureri abdominale superioare, greață, vărsături, balonare, scădere în greutate, și pierderea poftei de mâncare.
Alte cauze de gastrită includ medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS), alcool, fumat, radioterapie, și boala Crohn. Mulți pacienți iau antiacide pentru relief, dar aceaste nu sutn solutia.

2) Greață este o senzație de neliniște și disconfort, care include adesea un îndemn de a vomita. Deși nu poate fi dureros, poate fi debilitante dacă prelungit. Vărsăturile sunt expulzarea involuntară și forțată a conținutului stomacului prin gură și uneori a nasului.
Este, de asemenea, cunoscut sub numele de barfing, vomita, sau emeză. Atât greață și vărsături sunt simptome nespecifice care pot apărea din cauza diferitelor condiții, ar fi sarcina, boala ulcer peptic, intoxicație alimentară, infecții virale, și infecții bacteriene.

3) Dispepsia este, de asemenea, cunoscut sub numele de indigestie. Experiențele individuale afectate arsuri la stomac, greață, râgâit, dureri abdominale superioare, și plinătatea. Este o problemă comună, de obicei, cauzată de gastrită, boala ulcer peptic, sau boala de reflux gastroesofagian.
Acesta poate fi, de asemenea, un semn de infecție H. pylori sau cancer. Pacienții mai batrani de 55 de ani, care prezintă un nou debut de dispepsie ar trebui să solicite asistență medicală pentru a exclude condițiile dăunătoare.

4) Balonarea se referă la un abdomen plin, strâns, și dezumflat. Acesta este, în general, asociate cu afecțiuni gastro-intestinale. Balonare abdominală este un simptom extrem de frecvente care pot apărea în orice individ, indiferent de vârstă. Acesta poate fi, de asemenea, asociate cu dispnee.
Tratamentul și gestionarea balonare depind de cauza care stau la baza. Cu toate acestea, modificările dietetice și anumite medicamente pot atenua disconfort.

5) Râgâit este, de asemenea, cunoscut sub numele de burping sau ructus. Se referă la eliberarea de gaz din tractul digestiv prin gura. Acesta apare, în general, atunci când aerul este înghițit apoi expulzat după ce mănâncă sau potabilă (în special băuturi carbogazoase ar fi băuturi răcoritoare și bere). Râgâit este extrem de frecvente și poate fi un simptom de ulcere sau hernie hiatală. Râgâit, de asemenea, ar putea fi un efect secundar de medicamente.

6) Melena se referă la scaunul negru si greu, care este asociată cu sângerări gastro-intestinale superioare. Scaunul întunecat are, de asemenea, un miros caracteristic și puternic din hemoglobina din sânge, care a fost modificat de bacterii intestinale și enzime digestive. Suplimente de fier poate provoca, de asemenea, un scaun gri-negru, care ar trebui să fie distins de Melena.
Cea mai comună cauză a Melena este boala ulcer peptic, dar utilizarea excesivă a medicamentelor anticoagulante, tumori maligne în tractul gastro-intestinal, și boli hemoragice de sânge, de asemenea, poate provoca Melena.

7) În timp ce unele persoane nu pot avea nici un simptom de la H. pylori infecție, alții suferă de ulcer peptic boală (). Are loc atunci când există o pauză în mucoasa stomacului (ulcer gastric) sau prima parte a intestinului mic (ulcer duodenal).
Persoanele cu experiență de durere abdominală superioară, care pot fi descrise ca o durere plictisitoare sau o senzație de arsură. Alte simptome asociate includ râgâit, greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, și pierderea în greutate. Cazurile severe de a putea duce la sângerare și perforare a stomacului.

8) Hematemeza este voma de sânge care provine de obicei din tractul gastro-intestinal superior. De obicei apare numai dacă H. pylori cauzează ulcere. Pacienții nu trebuie să confunde hematemeza cu hemoptizie, care este tusea de sânge. Unele cauze ale hematemeza includ sindromul Mallory-Weiss, eroziunea mucoasei stomacului, vărsături de sânge ingerate, tumori ale stomacului sau esofag, gastroenterită, otrăvire cu radiații, febra hemoragică virală, și boala ulcer peptic. Hematemeza este tratată ca o urgență medicală, deoarece pierderea excesivă de sânge poate duce la șoc și moarte.

9) Hematochezia este trecerea de sânge proaspăt prin anus. Acesta ar trebui să fie distins de Melena, care este trecerea de Hemoglobina modificate de bacterii intestinale și enzime digestive. Hematochezia este asociată cu sângerări gastro-intestinale inferioare, dar poate apărea, de asemenea, dacă există o hemoragie gastro-intestinală rapidă superioară.
Cauzele de hematochezia includ hemoroizi, diverticuloza, cancerul colorectal, și boli inflamatorii intestinale. H. pylori a fost legat de polipi colorectali și cancer.

10) O pierdere a apetitului este dorința redusă de a mânca. Este, de asemenea, cunoscut medical ca anorexie. În H. pylori infecții, timpuriu sațietate (sentimentul de plenitudine după ce consuma doar o cantitate mică de alimente), de asemenea, pot să apară.
Pierderea apetitului este un simptom nespecific care poate fi văzut în diferite condiții, variind de la afecțiuni psihice la boli fizice. Aceasta poate duce, de asemenea, la pierderea în greutate și malnutriție. În cele mai multe cazuri, pofta de mâncare, de obicei, revine la normal odată ce cauza care stau la baza a fost rezolvată.

Ca sa fiti siguri ca o identificati correct mergeti si faceti un test de sange.
Detectarea Helicobacter Pylori este simpla.

Tratament:
Veți avea nevoie în mod normal, să ia o combinație de două antibiotice diferite, împreună cu un alt medicament care reduce acidul gastric. Scăderea acidului gastric ajută antibioticele să funcționeze mai eficient. Acest tratament este uneori menționată ca terapie triplă.
Unele dintre medicamentele care sunt utilizate într-un tratament triplu terapie includ: claritromicină
inhibitori ai pompei de protoni (PPI), ar fi lansoprazol (Prevacid), esomeprazol (Nexium), pantoprazol (protonix) sau rabeprazol (AcipHex)
metronidazol (timp de 7 până la 14 zile)
amoxicilină (timp de 7 până la 14 zile)
Tratamentul poate varia în funcție de istoricul medical trecut și dacă aveți alergii la oricare dintre aceste medicamente.
După tratament, veți avea un test de urmărire pentru H. pylori. În cele mai multe cazuri, doar o rundă de antibiotice este necesară pentru a goli infecția, dar s-ar putea nevoie pentru a lua mai mult, folosind diferite medicamente.

Un condiment care streseaza si tine sub control H. pylori este TURMERICUL.

Orice aliment care are zahar hraneste aceasta bacterie, o ajuat sa prolifereze.

Vehicule potențiale de infectare, ar fi fructele și legumele proaspete, păsările proaspete sau peștele, carnea proaspătă și unele produse lactate, nu s-au dovedit a fi contaminate cu H. pylori, deși consumul de lăptuci nefierte sau alimente de la vânzătorii stradali a fost recunoscut ca un factor de risc pentru infecție.
0
22-12-2018, ora 18:35
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Helicobacter pylori poate provoca inclusiv cancer gastric. De aceea trebuie depistat si tratat.

dr Petre Muresan
0
26-02-2019, ora 13:42
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Buna ziua, ptr dl.dr, am facut tratam.ptr helico n octomb pe durata caruia m.am simtit m bn..simptomat mea este dispepsie meteorism.si constipatie...am refacut atunci testul de scaun a iesit negativ. Simpt s au intensif n timp.am ajuns la tramadol ca sa pot manca putina supa de pui. Am repetat endoscop si iese fara gastrita fara helico...dar din sange imi.iese pozitiv index 6. Eu am ac simpt ca atunci cnd am fost diagn prima data desi t testele arata ca nu ar m.fi prezenta. Nu m.pot duce durerea este ca de cancer. Nu stiu cum.sa procedez. Dr imi.spun sa merg acasa sa sufar ptr ca nu au ce sa.mi.faca. ce fel de medicina este aceasta? Cu index 6 din sange plus simpt de moarte de dureri inumane si sa merg sa sufar acasa? Trat.ptr colon iritab ajuta fff putin (spasmomem.si no.spa) ptr reflux iau deja controloc. Va rog ajutati ma c un sfat ca innebunesc de dureri!! Mananc exclusiv regim de 1 an!! Nu fructe nu legume nu lactate nu grasimi!
0
26-02-2019, ora 15:22
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Ce regim tii? Fara legume si fara grasimi nu ai cum sa traiesti sanatos, e imposibil.
Fara potasiu, magneziu, calciu, grasimi de baza, vitaminele grase: A, D, E fara vitamin C din legume esti candidat perfect la durere, depresie.
Fara fibra din legume o sa fii constipat mereu.

Dupa ce helicobacter este eliminata cu antibiotic anticorpii specifici din sange raman pe viata.
Este foarte bine ca ai eliminat-o.

Ca sa scapi de durere (inflamatie) trebuie sa stii cum, cat si ce sa mananci.
Spune-mi ce mananci intr-o zi de regula si cat de des si o sa fixam problema.
0
26-02-2019, ora 17:57
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Buna, nu pot manca deloc fructe, legume crude, iaurt, lapte, smant. Mananc piine integ cu putin cascaval...biscuiti simpli fara zahar...supa de pui sau curcan cu paste sau legume fierte( doar telina albit morcov)..orez cu morcov si piept de pui la gratar sau peste. Atat. Si putinul asta cu mare suferinta dp 20 min ma ia durerea de colon...cu bolboros gaze dureroase. Plante aromatice sau condim este exclus durerile s de urgenta. Iau controloc ptr reflux si spasmomem ptr colon. Am.zile cnd durerile s oribile. Va rog sq nu mi recomqnd nu stiu ce tincturi sau ceaiuri suplim de rasini ca nu le tolerez. Am incercat de toate. Sint un caz disperat...niciun dr nu poate sa ma ajute..am fost la 15 dr intr un an. Nu sint sigura ca s a negativ hp ptr ca am.fix ac simpt ca atunci cnd am fost diagns. Multumesc
0
26-02-2019, ora 18:05
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Si inca ceva f bizar...toate analizele calciu hemog ficat pancreas...ecografii endos colonos toate perfecte! Chiar si vit b 12 e ok. In afara de acest helico diagns anul trecut prin.test fecal+ endoscop...nu mi.a iesit abs nimic...un parazit (ds care am dubii).si o bact care mi a dat si o infect genit. Dar nu se m.regaseste n analize. Reflux da, identificat la endoscop. Dr au pus diagn de colon iritab insa durerile s neomenesti. Nu.am auzit pe cineva cu ac diagn sa aiba dureri de cancer. Iau tramadol cnd nu se m.poate. va dati seama ce destramata sint pe t planurile...
0
26-02-2019, ora 18:14
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Cat de des mancati in decurs de 24 de ore?
Ce varsta? Cate kg aveti? Ce inaltime?
Beti cafea? Fumati? Acohol? Consumati cola?
Ce apa consumati? De la robinet / fantana?
Incerc sa profilez cat mai multe variable posibile.
Se poate ajunge la sananate normal usor. Aveit rabdare si comunicati aici.
Nu o sa va recomand nici o tictura nici nu o sa va vand nimic.
0
26-02-2019, ora 19:09
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Am.41 ani...1.60.cu greut de t viata 48 kg (acum dp 1 an de chin 42)...sint mancacioasa de felul.meu pe principiul putin si des (3 ani am fost lacto ovo veget dar mancam peste f des...mancam f m fructe legume salate iaurt branza de capra etc...totul gatit n casa ) pn n martie anul trecut cnd dp cateva salate nespalate plus 5 zile de ciproflox m.am trezit cu aceste prob si diagn helicob. Mananc 3 mese n fiec zi putin cantitatv plus 2 gustari. Destest carnea ca idee dar sunt obligata sa mananc ptr ca e cea m putin fermentativa.
Tot ce mananc imi.produce gaze dureroase si am acid. Multumesc. Puteti sa mi.scrieti pe 0746051787 pe wp daca va este m.comod sau pe lauraraluca@yahoo.com
0
26-02-2019, ora 19:18
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Nu beau cola nicio baut imbuteliata din comert de f m timp...am.baut o vreme o sg cafea dimin...nu.alcool deloc...apa doar imbuteliata..niciun fel de zahar..nici fructe dulci. Am.avut o.aliment f corecta si echilib si.am.fct sport (yoga pilates bike trekking...am.calatorit f m) am.fost o fire f activa sociab si vesnic interesata de lucruri noi. M apuca depres numai cnd ma gandesc la t astea...
0
26-02-2019, ora 20:45
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
OK Laura,

Stii sa citesti in engleza? Intelegi? Ai access la You Tube?

Daca mancarea fermenteaza si te doare cand o manaci trebuie sa te opresti imediat din mancat.
Presupun ca ai linie intestinala subtire si o flora bacteriana intestinala rea.
Faci rapid inflamatie acolo. Cam asta este ce vad eu de la suprafata din cate mi-ai spus.
Partea buna este ca nu esti grasa (obeza).


1)
Primul lucru gresit care il faci este ca MANANCI DES. Mancatul des este un DEZASTRU pentru sistemul digestive, ficat, pancreas, hormoni.
Acest mancat des este un dezastru promovat de doftori si industria alimentara pentrui ca face profit ($ - bani).
Face vanzari bune la doftori/felceri/farmacii/alimentara/biserica.

De fiecare daca cand mancam sistemul imunitar este pe baricade (inflamatie) si intestinele nu au timp sa se repare. Trebuie sa faci pauze. Tehnica se numeste post intermittent.

Eu manac personal numai intre orele 12PM si 6PM o masa buna sau doua.
Macatul des duce sigur la diabet in timp.

Corpul nu poate repara intestinele daca manaci des. Starea anabolica de reparare necestita cel putin 14-16 ore de nemancare. Daca mananci tot timpul esti numai in starea catabolica (inflamatie, digestie, infectie - continua).

2) fa un test de vitamin D3 si vezi ce nivel ai. Daca e mic flora intestinala este un dezastru acolo. Trebuie sa suplimentezi cu cel putin 5000UI zilnic cu mancare grasa.
3) Cumpara de la magazine varza murata taiata marunt. Se numeste sauerkraut. Se gaseste la borcan. Varza murata daca o tolerezi poate ajuta la reconstuctia florei si a intestinelor. Plus ca are si alte beneficii. Nu trebbuie mancata mult. 1 lingura pe zi e indeajuns.
4) cumpara coconut oil (ulei de coconu) si turmeric (e un praf galben). Amestecale si ia o lingurita zilnic cu mancare. Coconutul este anti bacterial, antiviral si calmeaza inflamatia, fermentarea. Turmericul este un antibiotic naural dar are effect daca e mancat cu grasime.
5) Poti tolera oauale? Mananca zilnic 1 sau 2.
6) Daca poti cumpara si ai access cumpara Omega 3 (ulei de peste, ulei de cod) si ia o lingura pe zi. O alta sursa buna sunt icrele de peste.
7) evita tot ce este zahat si fructe dulci. paine, prajituri, bomboane, cola. Elimina painea. Glutenul din paine poate fi foarte infalamator pentru unele personae.
8) cauta nuci, seminte de bostan decojite si mixeazale in mixer cu putin lapte.
9) Cauta seminte de in si/sau chia si mixeazale in blender cu putin lapte sau apa si cosumale.
10) REPET nu manca des. Vrei sa pui carne muschi pe tine, nu manca des si manaca grasimi bune (peste, seminte, nuci, coconut, oua) si fa miscare, exercitiu fizic de scurta durata (max 1 ora) Yoga, Pilates foarte bune.
11) stoarce lamaie reala in apa de baut
12) bea din cand in cand cate un ceai de pelin (amar fara zahar sau miere), poti pune coconut cu turmeric in el.


Trebuie s-o iei incet. Ce te deranjeaza elimina. Ce merge pastreaza.
Doftorii nu au timp de tine. Daca vrei sa revii la normal numai tu insuti o sa poti face asta.

Sananate si intelepciune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: